Tämä resepti on yksinkertaisuudessaan ja helppoudessaan niin mainio, että se ansaitsee tulla julkaistuksi. Jos omppuja on vielä jäljellä, niin pyöräytäpä niistä tämä maukas piirakka. Tähän ei tule monimutkaisia ainesosia ja se onnistuu myös tumpelommaltakin kotileipurilta. Kutsutaan tätä äidin omenapiirakaksi, maistuu sellaisenaan, mutta erityisen hyvältä vaikkapa syystalkoiden lomassa vaniljakastikkeen kanssa.
4 kananmunaa 2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 2 tl leivinjauhetta 100 g sulatettua voita 2 dl kuohukermaa/punaista maitoa 4 dl vehnäjauhoja Pinnalle: 8 pientä omenaa 1-2 rkl kanelia ja 1 rkl sokeria päälle tomusokeria Sulata voi. Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Laita pussiin, lisää kaneli ja 1 rkl sokeria. Pyörittele pussissa sekaisin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää neste ja sulatettu voi. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Levitä vuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle pellille (1/2 peltiä). Laita omenalohkot päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoa vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa.Ainesosat:
Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Ohoh,puhelimen kautta kommentoin eikä se tullutkaan tänne.No anyways,ihanan näköinen piirakka,omenapiirakat ovat kyllä niin herkkua.Ajankohtaisia täälläkin nyt,tosin hunajalla maustettuna,liittyen tähän uuteen vuoteen joka alkoi nyt illalla.
Ai miten hyvä vinkki laittaa sokerin sijaan hunajaa noihin lohkoihin! Ihanaa uudenvuoden juhlaa sinne : ) Syödäänkö siellä juuri nyt sitä hala-leipää?
Onpa herkullisen näköistä. Kerrostalopihassamme on omenapuita, niistä olen moneen tarpeeseen kerännyt syksyn aikana omenia. Yhdessä puussa on näköjään hedelmiä vielä jäljellä, jos vaikka huomenissa pyöräyttäisi piirakan
Minulla on myös vielä monta kiloa omppuja jäljellä, täytyypä ideoida niistä jotakin ehkäpä ‘terveellisempää’…; )
Niin hyvää ja mitkä ihanat kuvat. <3 Yksi juttu omppupiirakoissa omalla kohdalla on no no juttu, jos jätetään kuoret. Toki punaiset kuoret näyttää piirakassa nätiltä, mutta en vaan tykkää kuorista. Tuossa piirakassa kuorettomuus sulostuttaa. <3
Ehkä sama juttu täälläkin : ) Kuoret tuovat väriä, mutta olisi hankalampi syödä!