FOCACCIALEIVÄT TILLIHUMMUKSELLA

by Beachhousekitchen

Tillihummuksella ja kasviksilla täytetty focaccia ei hellettä säikähdä. Tosin helteet ovat ainakin ensi viikolta peruttu ja aika epävakaista luvassa sääennusteiden mukaan. Hyvin säilyvät ja ruokaisat eväsleivät maistuvat retkellä, rannalla tai vaikka kesälounaana. Nämä focacciat täytetään ihan kasviksilla ja ovat muhkeat kuin mitkä ja nälkääkin pitävät.

Tilli muuten maustaa leipiin tulevan hummuksen aika kutkuttavan makuisesti ja suomen kesä twistillä! Tilli kukkii omassa puutarhassa jo, vaikka yleensä kauniin keltaiset kukat ilmestyvät vasta loppukesästä. Mitä muuten tillien kukista voisi tehdä, muuta kuin käyttää koristeena, eikös ne ole syötäviä?

focaccia

FOCACCIALEIVÄT TILLIHUMMUKSELLA

Tulosta resepti
Annoksia: 8
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

LEIPÄTAIKINA

3 ½ dl vettä

1/2 pkt (25 g) hiivaa

1 tl sokeria

7 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1/2 dl oliiviöljyä

päälle

½ dl öljyä

1 dl kesäkurpitsasiivuja (maustamiseen suolaa)

50 g fetajuustomurua

2 rkl persiljaa

1 – 2 tl sormisuolaa

TILLIHUMMUS

1 prk (380 g/230 g) kikherneitä

1 puntti tilliä hienonnettuna

3 rkl tahinia, eli seesaminsiementahnaa

2 rkl oliiviöljyä

1 kuorittu valkosipulinkynsi

2 rkl sitruunamehua

½ tl ripaus suolaa

Väliin:

2-3 isoa tomaattia

½ kurkku

100 g punakaalia

salaattia

Ohje:

TILLIHUMMUS

  1. Valuta kikherneet ja laita kaikki ainesosat blenderiin tai jauha tasaiseksi sauvasekoittimella.
  2. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua ja/tai suolaa.

FOCACCIA:

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri.
  2. Lisää jauhot pienissä erissä jatkuvasti alustaen. Lisää suola ja oliiviöljy.
  3. Taikina saa jäädä löysähköksi. Anna kohota pyyheliinan alla puoli tuntia.
  4. Siivuta kesäkurpitsa ja suolaa kevyesti.
  5. Levitä kohonnut taikina öljytyin sormin leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (koko n. 20 x 30 cm) tai uunipellille.
  6. Sivele pinta oliiviöljyllä, asettele päälle kesäkurpitsasiivut ja murustele fetajuusto. Ripottele päälle myös silputtu persilja ja sormisuola.
  7. Paista keskitasolla 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia
  8. Eväsleivät: Halkaise jäähtynyt focaccialevy leveyssuunnassa kokonaan kahtia, sivelet kummankin levyn sisäpuoli tillihummuksella. Laita pohjapuoliskolle tasaisesti hienonnettua punakaalia, salaattia, siivutettuja kurkkuja ja tomaattia. Laita kansilevy päälle ja leikkaa kahdeksaan osaan.

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Maiju 08/07/2020 - 20:20

Oi että, miten herkullisen näköisiä. Foccaccia on mun leivontalistalla, täytyypä kokeilla täytettyäkin versiota!

Vastaa
Beachhousekitchen 16/07/2020 - 16:42

Focaccia itse asiassa valmistuu aika vaivattomasti ja onhan se melkosta herkkua!

Vastaa
Jael 07/07/2020 - 21:15

Oi miten ihanan näköisiä voileipiä, nam 💚0Tilli takuulla maustaa ihanasti hummuksen

Vastaa
Beachhousekitchen 16/07/2020 - 16:42

Tilli tuo kivasti suomitwistiä : )

Vastaa
Maarit / Sopusointuja 06/07/2020 - 08:45

Tillihummus pisti heti silmiin! Maun lisäksi siinä houkuttaa kaunis väri ja voisi sopia sellaisenaan vaikka tapaspöytään – tai suolaisten lettujen sisuksiin.
Mukavaa viikkoa <3

Vastaa
Beachhousekitchen 16/07/2020 - 16:42

No kyllä, savukalakalle ja graavatullekin kalalle voisi olla sopiva kumppani!

Vastaa
Tiia 05/07/2020 - 17:37

Nyt on taas sellaista herkkua, että suorastaan järki lähtee, nam. Ja ihanat herkulliset kuvat!

Aurinkoa sunnuntaille Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 16/07/2020 - 16:43

Kiitos : ) Kesällä oman kasvimaan makuja ja paljon tuoreita sesongin tuotteita!

Vastaa

Kommentoi