GLUTEENITON JA MAIDOTON STRÖSSELIKAKKU

by Beachhousekitchen
12 Kommenttia

Olen taas innostunut perinteisistä kahvikakuista. Ne säilyvät kauan ja jopa paranevat vanhetessaan. Kahvikakku on mukava tuliainenkin! Tämä sukulaistytön vierailun kunniaksi tehty gluteeniton kakku on myös maidoton. Strösselit antavat kakulle kivaa ilmettä ja taikinassa ne maistuvat hieman marmeladilta.

Kakku onnistui sen verran hyvin, että tein heti toisen pakastimeen vierasvaroiksi, kun pikkuvieras taas tulee käymään. Eroahan tavalliseen kakkuun ei juurikaan huomaa ja maultaan tämä sai kehuja myös muilta vierailta.

gluteenitonkakku

gluteeniton strösselikakku

Strösselikakku

Olen taas innostunut perinteisistä kahvikakuista. Ne säilyvät kauan ja jopa paranevat vanhetessaan. Kahvikakku on mukava tuliainenkin! Tämä sukulaistytön vierailun kunniaksi tehty gluteeniton kakku on… Leivonta GLUTEENITON JA MAIDOTON STRÖSSELIKAKKU European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

175 g maidotonta margariinia

1 3/4 dl sokeria

3 munaa

1 rkl sitruunamehua

2 dl perunajauhoja

1 1/2 dl Fin mix -gluteenitonta jauheseosta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl strösseleitä (esim. Pirkka hedelmänmakuiset strösselit, eivät sis. gluteenia tai vehnätärkkelystä)

LISÄKSI maidotonta margariinia vuoan voiteluun

KORISTEEKSI strösseleitä

Ohje:

  1. Vaahdota margariini ja sokeri.
  2. Lisää munat yksitellen ja sitruunamehu.
  3. Sekoita kulhossa perunajauho, gluteeniton jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  4. Lisää jauhot siivilän läpi ja lopuksi strösselit. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  5. Voitele vuoka ja nostele taikina lusikalla vuokaan.
  6. Paista n. 50 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Tarkista kypsyys esim. cocktailtikulla.
  7. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  8. Ripottele päälle strösseleitä.

gluteeniton kakku

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Matariina 17/08/2017 - 17:11

Moikka, mitä Gluteenittomia strösseleitä olet käyttänyt? Monissa kun on käytetty vehnätärkkelystä 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 17/08/2017 - 21:36

Moi, käytin Pirkan hedelmäisiä strösseleitä, niiden ainesosaluettelo on seuraava:

Sokeri, vesi, glukoosisiirappi, väriaineet (E 160a, E 120, E 141, E 132), aromi (vadelma ja karhunvatukka), pintakäsittelyaine (kovettamaton kookosöljy ja mehiläisvaha) E 901

Eli eivät sisällä gluteenia tai vehnätärkkelystä : )

Vastaa
Jael 16/08/2017 - 22:47

Herkullisen näköinen kakku:) Tuosta kun voisi ottaa palasen ruudun läpi…
Mukavaa loppuviikkoa Heli:)

Vastaa
Beachhousekitchen 17/08/2017 - 21:41

Kiitos, ihaninta alkavaa viikonvaihdetta sinnekin!

Vastaa
Tuula / Tuula's life 16/08/2017 - 06:32

Kiehtova ohje. Tiikerikakkua olen joskus menneinä vuosina tehnyt, mutta viime vuosina ovat kahvikakut jääneet unholaan. Tuleviin kekkereihin. Kiitos kivasta ohjeesta.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/08/2017 - 21:42

Kahvikakut ovat tehneet comebackin – itse tykkään kovasti : )

Vastaa
Outi 15/08/2017 - 20:48

Kiitos tästä ohjeesta. Olen alkanut keräämään erilaisia gluteenittomia ohjeita työkaverilleni.
Ihanaa tiistai-iltaa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/08/2017 - 21:44

Tämä on siitä hyvä resepti, että sevopii maidottomaan ruokavalioonkin. Kaunista viikonlopun alkua : )

Vastaa
Maarit / Sopusointujablogi 15/08/2017 - 20:01

Voi ihanaa että löysin tänne blogiisi; tämähän on vallattoman herkullisia reseptejä pullollaan!

Vastaa
Beachhousekitchen 17/08/2017 - 21:48

Tervetuloa, toivottavasti löydät kivoja ohjeita & inspiraatiota kotikeittiöön! Kävin vierailemassa ihanan monipuolisessa blogissasi ja otin facen kautta seurantaan!

Vastaa
Tiia K 15/08/2017 - 14:01

Oijoi nam ja tätähän olisi kiva Maijulle leipaista. 🙂 Ihanaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/08/2017 - 21:48

Maijulle ehdottomasti – uskon että tykkäisi!

Vastaa

Kommentoi