Sis. saatuja tuotenäytteitä
Halloweenin juhlinta aloitettiin jo viikko sitten ja samalla juhlistettiin ennakkoon syntymäpäiviäni, sukulaisia kun sattui olemaan sopivasti koolla. Halloweenin päivä muutenkin on hieman epämääräinen, onko se tuleva viikonloppu, 31.10 vai vasta pyhäinpäivän lauantaina? Oli niin tai näin, onneksi laaja “aikaikkuna” takaa, että kukin ehtii aikataulujensa puitteissa osallistumaan syksyä elävöittävään juhlaan!
Väriteema oli vahvasti oranssi ja sen värinen tuli Halloween-synttärikakustakin! Pr-tilaisuudesta saatu Dr. Oetkerin oranssi elintarvikeväri antoi hennon oranssisen lopputuloksen, kahdella putkilolla väri olisi varmaan ollut intensiivisempi. Täyteläiseen suklaakakkupohjaan lisämakua toi päärynä, kotona kun oli pari jo todella pehmeää päärynää, jotka hyötykäytin pohjaan. En käyttänyt ollenkaan vehnäjauhoja, vaan jauhoina toimivat perunajauho ja mantelijauho, kakku on siis täysin gluteeniton! Suklaa ja päärynä maistuvat siis voimakkaasti, mutta kakku ei kuitenkaan ole överimakea. Kakku sai kultaisen viimeistelyn Dr Oetkerin kultasuihkeella, tuo Gold Glitter spray kuulemma sopii myös ruusujen kauniiseen värjäykseen sekä sillä voi luoda omiin hiuksiin pikkujoululookin!
Halloweenin suolaisiksi alkupaloiksi sopivat hellyttävät tuulihattuhämähäkit, nyt voi juhlinta alkaa ♥


Ainesosat:
POHJA
5 kanamunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl mantelijauhoja
150 g tummaa suklaata
100 g voita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 murskattua päärynää tai 1 dl päärynähilloa
TÄYTE JA KUORRUTE
5 dl kuohukermaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
muutama tippa päärynäaromia
1 (15 g) putkilo oranssia väriä (esim. Dr. Oetker)
Päälle
kultaglitterisprayta (esim. Dr. Oetker)
suklaatryffeleitä tai muita haluamiasi makeisia
ananaskirsikoita
marenkia
Kostutukseen
päärynämehua
Ohje:
- Sulata rasva kattilassa ja pilko suklaa mukaan, sekoittele kunnes sulaa.
- Riko huoneenlämpöiset munat kulhoon ja lisää sokeri, vatkaa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä perunajauhot, mantelijauho ja leivinjauhe, siivilöi ne vaahtoon. Lisää vaniljasokeri.
- Lisää suklaa-voimassa ja päärynähillo/murska. Sekoita hellävaroen tasaiseksi.
- Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm).
- Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 1 tunnin, kokeile tikulla, että on kypsää.
- Tee täytekuorrute: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tomusokeri, tuorejuusto, elintarvikeväri sekä päärynäaromi.
- Ota massasta 2/3 osaa täytteeksi ja säästä kolmannes kakun päälle.
- Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja leikkaa se kolmeen osaan.
- Kostuta levyt päärynämehulla ja kokoa kakku takaisin muovikelmulla vuorattuun vuokaan.
- Jaa täyte kahteen väliin ja kostuta myös viimeinen kakkukerros.
- Levitä kakun päälle kuorrute veitsellä ohuelti naked cake-tyylisesti, että kakun kerrokset näkyvät läpi.
- Koristele kakku suklaatryffeleillä ja ananaskirsikoilla, pursota lopusta kuorrutekermasta ruusukkeita ja murustele päälle marenkia.
- Viimeistele elintarvikekäyttöön tarkoitetulla kultaspraylla.

4 Kommenttia
Hyvää päivää mikä kakkunen ja suklaafanin unelma! Sopii kyllä täydellisesti Halloween henkeen ja toki notkumaan mihin vaan runsaaseen ruokapöytään vaikka jouluun tai aah kun vieraita tulee. Tämä menee listalle, kun paljukamut tulee taas kylään. Osaisinkohan tehdä.
Ihanaa päivää Heli.<3
Ihan varmasti osaisit, todella iisi toteutus! Suklaafanin todellinen unelma <3
No nyt on kyllä ihan kympin kakku, aivan upean näköinen ja varmasti myös makuinen!
Ihanaa viikonloppua sinulle Heli <3
Kiitos ihana Outi <3 Oli juhlahumua koko viikonlopun, nyt kelpaa olla taas vuoden vanhempi!