Heinäkuun alussa keittelin viime kesältä jääneistä mustikoista hilloa ajatuksella vanhat pois uusien tilalta. Mustikkahillo sai muuten kivan pikantin maun kanelitangoista, tämä hilloke maistui eksoottisen erilaiselta myös vuohenjuuston kanssa nautittuna. Toivoin löytäväni mustikoita tänä kesänä, niin kuin ainakin kuutena vuonna aiemmin, salaisesta vakiopaikasta Siuntiosta, mutta metsien sinistä kultaa löytyi vain kourallinen. Olin siis jo luovuttanut ja valmistautunut mustikattomaan talveen ja aamupalasmoothieihin. Onneksi viime viikon Posion matka muutti kaiken ja tuomisina oli 40 litraa mustikkaa! Talvi on siis pelastettu ja vitamiinit turvattu.
Tänä kesänä on herkuteltu vohveleilla, sillä tykkään viedä vohveliraudan ulkoilmakeittiöön, eli omalle takapihalle, jossa käryt eivät haittaa ja mikäs näillä keleillä on ollut vohveleita paistellessa. Vohveleista on välillä hauska koota ns. vohvelikakku, joka on tainnut villitä monen muunkin!
Härkäpapuja en tänä vuonna kasvattanut itse, mutta härkäpavuista tehdyt tuotteet tulivat tutuiksi kesäkuun alussa Vegetreenari Linda Kovasen ja Karviaisten tilan järjestämässä PR-tilaisuudessa*. Suomen oman superfoodin täydellisesti hyödyntävä Karviaisten tila on jatkojalostanut pavun mm. Voima-Papu rouheeksi, jauhoiksi, välipalasnackeiksi ja uusimpana herkkuna se maistuu myös suklaan muodossa. Maistamani rapea härkäpapu valkosuklaa-salmiakkikuorrutteella oli ihastuttava ja aika koukuttava! Voima-Papu härkäpaputuotteista tuli heti suosikkejani, leivontaan sopivista hienoista härkäpapujauhoista on valmistunut niin suolaiset kuin makeat vohvelit sekä letut. Olen korvannut ohjeiden normijauhot noin puolella härkäpapujauhoja, maku on todella hienostuneen mieto ja nostaahan se proteiini- ja kuiturikkaana leipomusten ravintoainepitoisuuksiakin! Herkullista elokuun jatkoa – löysitkö sinä mustikoita tänä

Ainesosat:
VOHVELITAIKINA (10-12 kpl)
4 dl maitoa
2 dl vichyä
3 munaa
3 dl Karviaisten tilan härkäpapujauhoa
2 dl gluteenitonta jauhoa (esim. Fin Mix)
3/4 dl sulatettua voita tai margariinia
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl (kookos)sokeria
1 tl leivinjauhetta
juoksevaa margariinia paistamiseen
MUSTIKKA-KANELIHILLO
1 kg mustikoita
1 pkt (250 g) minihillosokeria
3 kanelitankoa
LISÄKSI
4 dl kermavaahtoa
1/2 l mansikoita ja mustikoita
Ohje:
- Vatkaa munat maito-vichyseokseen, lisää jauhot, mausteet ja sulatettu rasva. Anna turvota vähintään puoli tuntia.
- Paista vohvelit runsaassa rasvassa kypsiksi.
- Hillo: jos käytät pakastettuja mustikoita, anna niiden sulaa kokonaan. Lisää kattilaan myös kanelitangot. Minihillosokeria käyttäessä keittoaika on vain 5 minuuttia. Poista kanelitangot vasta purkittaessasi hillon.
- Kokoa kakku: lisää kerrosten väliin mustikka-kanelihilloa sekä kermavaahtoa. Koristele tuoreilla marjoilla.
*tuotteet saatu
With ♥ from beach house kitchen
12 Kommenttia
Mustikoita on pari rasiaa pakkasessa, mutta punaviinimarjoja on sitten reippaasti enemmän. Tyhjensin ystäväni marjapuskaa tehokkaasti 🙂
Herkullisen näköisiä lettusia!
Ihanaa uutta viikkoa sinulle Heli <3
Minäkin tykkään punaisista viinimarjoista, ihanan kirpsakoita ja täynnä vitamiineja!
Mitenköhän tulen toimeen ensi talven? Mustikoita ei ole lainkaan, vadelmia vain hyvin vähän, eikä mansikoitakaan mitenkään älyttömästi ole.
Vohvelit näyttävät herkullisilta!
Mansikoita pakastin itsekin vain 5 kiloa, vadelmia oli edellisvuodelta ja karpaloita myöskin! Nyt on kyllä turvattu olo, kun mustikkaa riittää koko talveksi.
Ihanilta näyttävät nuo vohvelisi, ja 40 litraa mustikoita, vau. Ostin joku aika sitten pakastemustikoita täällä, taisivat olla jostain ex-Jugoslavian maasta, ja olivat täysin mauttomia, mikä pettymys. Tuo hillokkeesi kuulostaa ihanalta:) Omatekoiset mustikkahillot /hillokkeet ovat niin hyviä:)
Nämä vohvelit söimme hetkessä – samoista jauhoista tein pinaattilettuja viime viikonloppuna : ) Nyt olen syönyt vielä noita mustikoita tuoreina aamuin illoin kun säilyvät n. viikon jääkaapissa, loput jo pakastimessa odottamassa talvea!
Minä en ole edes ehtinyt metsään… eli se niistä mustikoista. Ei sen puoleen, ei minulla olisi ollut niitä mahdollisuus pakastaakaan. Juuri saimme keittiön tyhjennettyä ja huomenna tulevat remppamiehet. Melkein itketti laittaa pari pussia marjoja roskiin, mutten yksinkertaisesti ehtinyt enää niistä tekemään mitään. Eilen sentään sain mustikoita vielä upotettua muffinsseihin!
Odotan innolla näkeväni teidän ennen ja jälkeen kuvat keittiörempasta : )
Kiitos vinkistä: kanelia mustikkahilloon kuulostaa niin makoisalle. Tätä täytyy kokeilla, sillä mustikoita löytyy eikä ihan Posiolle saakka tarvitse ajella. Härkäpavut on ihania ja vohveleihinkin ne sopivat niin mainiosti. Jonkin verran Ränsistyneen kasvimaalle näyttää papua tulevan. Kovasti vaan on saanut tänä kesänä kastella, mutta jospas kastelukannun heiluttelu tuottaisi tulostakin. Viime vuonna pavut vain ravitsivat perunamaata. Muistelen, että papu on perunan kumppanuskasvi, joten laitoin siemeniä perunavakoihin kasvamaan. Vaan nyt tämä tyttö lähtee kaivelemaa kanelitankoa kaapusta ja keittelemään ohjeillasi namia mustikka-kanelihilloa!
Tuore härkäpapu nopeasti öljyssä ja valkosipulissa käytettynä on niin NAM! Hyvä että sieltä Idästä löytyi mustikoita ja talvenne on turvattu : )
Kesäkuussa jo maistelin pari kypsää mustikkaa, sen jälkeen en olw niitö nähnyt. Normaalit vadelma-apajanikin ovat rutikuivia. Yleensä olen itse poiminut talven vadelmat, nyt en lainkaan.
Vadelmia tuli vain syöntimarjoiksi, onneksi oli jäljellä viime kesästä, olivatkin pussit jääneet yhden lokeron uumeniin : )