Kaupallinen yhteistyö K-Ruoan kanssa
Voi miten hieno kesänaloitus meillä on ollut säiden suhteen, pihalla on vietetty enemmän aikaa kuin sisätiloissa ja oman puutarhan satokausi on juuri alkamassa tuottaa marjaa ja hedelmää! Pullean mehukas vadelma on yksi suosikkimarjoistani ja ennen oman pihan satoa kaupasta on haettu Pirkan kotimaista vadelmaa. Vadelma on pääosissa tässä kesäisessä kakussa yhdessä muiden Pirkka Parhaat suosikkituotteideni kanssa, saanen esitellä kesän herkullisin ja vadelmaisin kakku: vadelma-minttusuklaajuustokakku!
Oletko muuten aina tehnyt juustokakkupohjan samalla tavalla? Nyt kannattaa murustella sinne Digestive keksien sekaan makua antamaan Pirkka Parhaat Dark Mint tummaa minttusuklaata, joka korvaa keksipohjaan laitettavan voisulan. Samainen minttusuklaalevy on omalla tummien suklaiden TOP3 listalla, juuri sopivan täyteläinen sallittuihin herkutteluhetkiin!
Tämän uunissa paistettavan juustokakun keksipohjan päälle tulee ihanan marjaisaa (marjapitoisuus 75%) Pirkka Parhaat vadelmahilloa ennen mascarponetäytettä. Jos olet kovin herkkä laktoosille, niin suosittelen korvaamaan mascarponen laktoosittomalla Pirkka tuorejuustolla (maustamaton). Mascarponesta tulee kyllä samettisempi ja herkullisempi koostumus, mutta se sisältää hieman laktoosia. En kyllä vähälaktoosisia tuotteita käyttävänä itse saanut siitä oireita. Kakku on tarjoiluvalmis levättyään muutaman tunnin tai jopa yön yli jääkaapissa, paranee entisestään ja maut tiivistyvät.
Tänä kesänä on monta juhlan aihetta, oma taapero täytti juuri 2 ½ vuotta, juhlava etappi pysähtyä olemaan kiitollinen omasta perheestä ja tästä pienestä veijarista. Blogi täytti myös vuosia ja neljä vuotta on nyt vietetty aikaa antoisassa ruoan ja ruokareseptien ideoinnin ja toteutusten maailmassa – elämyksellistä aikaa saada yhdistää luovuus ja intohimo hyvään ruokaan! Parasta on vielä se, että saa levittää ilosanomaa ja jakaa reseptejä muillekin.
Ihanan herkullisia hetkiä sinne ruudun toiselle puolelle & nautinnollista heinäkuuta!

Ainesosat:
POHJA (24 cm vuoka)
12 kpl (á 400 g) Pirkka Digestive keksejä
1 pkt (150 g) Pirkka Parhaat Dark Mint täytesuklaata
½ dl vichyä tai vettä
TÄYTE
1 pkt (250 g) Pirkka Parhaat Mascarponea tai Pirkka laktoositonta tuorejuustoa
3 Pirkka vapaan kanan munaa
4 dl Pirkka laktoositon kuohukermaa
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
1 prk (390 g) Pirkka Parhaat vadelmahilloa
1 rs (á 175 g) Pirkka Parhaat suomalaista vadelmaa
rasiallinen tuoreita Pirkka vadelmia
tomusokeria ja mintun lehtiä koristeluun
Ohje:
- Lohko keksit ja suklaa pienemmiksi paloiksi, murskaa ne monitoimikoneessa.
- Lisää vichy tai vesi.
- Painele keksimassa leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle ja myös 1-2 cm korkeudella reunoille.
- Levitä vadelmahillo pohjakerroksen päälle tasaisesti.
- Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja lisää mascarpone. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
- Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys.
- Kääntele lusikalla täytteeseen rasiallinen kokonaisia vadelmia.
- Kaada massa vuokaan ja paista 180-asteisen uunin alaosassa noin 1 tunti.
- Jäähdytä ja koristele vadelmilla. Viimeistele tomusokerilla ja mintun lehdin.
With ♥ from beach house kitchen
11 Kommenttia
Ohje otettu talteen. Aivan ihanalta näyttää tämä herkku ❤️
Mukavaa viikonloppua sinulle!
Kiitos, toivottavasti maistuu <3
Onnea neljä- ja2 1/2-vuotiaille💕 Onpa herkullinen kakku!
Kiitos, täällä kakutellaan harva se päivä <3
Näyttää niin herkulliselta.
Kesään kuuluvat marjat ja niistä tehdyt kakut, kaunista heinäkuuta <3
Näyttää niin herkulliselta.
Vadelma-minttusuklaakakku <3 Jo tuo nimikin on niin houkutteleva! Ja ohjeen ainekset sitten… tästä voi tulla vain täydellisen herkullinen kakku! Tällähän voisin yllättää kesävieraat.
Kiitos herkullisesta kakkuohjeesta!
Heleää heinäkuuta sinne!
Kiitos <3
Tämä oli hiukka erilainen toteutus, mutta syntisen hyvää! Kesällä voi herkutella : )
Ihana herkku ja miten herkulliset kuvat nam! <3
Kiitos <3
Oli tämä aika ihana kakku, oli vielä paremmin tiivistyneet maut seuraavana päivänä : )