Nostalgiset juustosarvet ovat tehneet paluun! Unohda hetkeksi hienostuneet croissantit ja leivo itse lapsuudestakin tutut juustosarvet – nämä syödään heti pelliltä lämpiminä, eikä niitä riitä edes seuraavaksi päiväksi. Hävikinehkäisyherkkua parhaimmillaan, näihin kun saa upotettua kätevästi juuston jämät ja väliin vaikka kinkkua, jos ruokaisampia haluaa.
Taikina on nopea valmistaa ja kohotus on vasta leivonnan jälkeen. Koko hommaan menee vain tunnin verran aikaa. Herkullisia glögin kanssa tai aamupalabrunssilla, kokeile jo tänään!

Ainesosat:
5 dl vehnäjauhoja
100 g voita
200 - 250 g juustoraastetta
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
1 muna voiteluun
pinnalle juustoraastetta,
hiutaleita, seesaminsiemeniä yms.
Ohje:
- Nypi kulhossa vehnäjauhot ja voi, lisää suola ja hienoksi raastettu juusto.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää kuivahiiva ja hunaja. Vatkaa sekaisin.
- Yhdistä seokset, älä vaivaa.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinoista n. 1 cm paksuiset pyöreät levyt.
- Leikkaa taikinapyörällä kolmioita ja kääri ne tullalle ja muotoile sarviksi.
- Anna sarvien kohota n. 30 minuuttia, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle siemeniä, hiutaleita tms.
- Paista 220-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.

8 Kommenttia
Nam mitä herkkua😋Tuollaiset suolaiset sarvet paljon paremmat kuin makeat. Kaunista tulevaa viikkoa❤️
Samaa mieltä, sarvet suolaisina kiitos : )
Apua tahtoo😋Kiitos reseptistä Heli ja sydämellistä sunnuntaita. 💖
Kiitos <3 Ihana iltapalaherkku ja maistuu aamiaisellakin!
Voihan pojat, olin jo unohtanut näiden olemassaolon. Pakko tehdä asap, kiitos vinkistä <3
Teillä varmasti häviävät myöskin hetkessä pelliltä : )
Kiitos herkullisesta makumuistosta, nämä menee niin testiin!
Ihanaa toista adventtia sinulle Heli <3
Makumuistojen herkkusarvet, nykyään näitä tehdään harva se viikko!