Helpot ja nopeat juustosarvet

by Beachhousekitchen

Nostalgiset juustosarvet ovat tehneet paluun! Unohda hetkeksi hienostuneet croissantit ja leivo itse lapsuudestakin tutut juustosarvet – nämä syödään heti pelliltä lämpiminä, eikä niitä riitä edes seuraavaksi päiväksi. Hävikinehkäisyherkkua parhaimmillaan, näihin kun saa upotettua kätevästi juuston jämät ja väliin vaikka kinkkua, jos ruokaisampia haluaa.

Taikina on nopea valmistaa ja kohotus on vasta leivonnan jälkeen. Koko hommaan menee vain tunnin verran aikaa. Herkullisia glögin kanssa tai aamupalabrunssilla, kokeile jo tänään!

JUUSTOSARVET

Tulosta resepti
Annoksia: 16 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

5 dl vehnäjauhoja

100 g voita

200 - 250 g juustoraastetta

1 tl suolaa 

2 dl maitoa

1 pss (11 g) kuivahiivaa

1 rkl hunajaa 

 

1 muna voiteluun

pinnalle juustoraastetta,

hiutaleita, seesaminsiemeniä yms.    

Ohje:

  1. Nypi kulhossa vehnäjauhot ja voi, lisää suola ja hienoksi raastettu juusto.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää kuivahiiva ja hunaja. Vatkaa sekaisin.
  3. Yhdistä seokset, älä vaivaa.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina  kahteen osaan ja kauli taikinoista n. 1 cm paksuiset pyöreät levyt.
  5. Leikkaa taikinapyörällä kolmioita ja kääri ne tullalle ja muotoile sarviksi.
  6. Anna sarvien kohota n. 30 minuuttia, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle siemeniä, hiutaleita tms.
  7. Paista 220-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Jael 05/12/2021 - 22:35

Nam mitä herkkua😋Tuollaiset suolaiset sarvet paljon paremmat kuin makeat. Kaunista tulevaa viikkoa❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 12/01/2022 - 08:42

Samaa mieltä, sarvet suolaisina kiitos : )

Vastaa
Tiia 05/12/2021 - 18:53

Apua tahtoo😋Kiitos reseptistä Heli ja sydämellistä sunnuntaita. 💖

Vastaa
Beachhousekitchen 12/01/2022 - 08:43

Kiitos <3 Ihana iltapalaherkku ja maistuu aamiaisellakin!

Vastaa
Taru 05/12/2021 - 16:49

Voihan pojat, olin jo unohtanut näiden olemassaolon. Pakko tehdä asap, kiitos vinkistä <3

Vastaa
Beachhousekitchen 12/01/2022 - 08:43

Teillä varmasti häviävät myöskin hetkessä pelliltä : )

Vastaa
Outi 05/12/2021 - 16:41

Kiitos herkullisesta makumuistosta, nämä menee niin testiin!
Ihanaa toista adventtia sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 12/01/2022 - 08:44

Makumuistojen herkkusarvet, nykyään näitä tehdään harva se viikko!

Vastaa

Kommentoi