KUOHKEAT BRIOSSISÄMPYLÄT

by Beachhousekitchen

Kesävieraille tarjotaan aina parasta! Näiden kuohkeiden sämpylöiden salaisuus on pitkä kohotusaika. Hiivaa niihin tulee vähemmän, joten sen maku ei tule niin läpi ja ovat ehkäpä vatsaystävällisempiäkin. Briossimaiset sämpylät leivoin etukäteen pakastimeen. Parin tunnin huonesulatuksen jälkeen nämä muhkut käytettiin hetki hiiligrillissä, jolloin ne olivat täydellisiä hampurilaissämpylöitä!

briossi hampurilainen

Briosseissa käytetään yleensä runsaasti voita, mutta näihin sai briossimaisen tunnun vähemmälläkin määrällä. Jotenkin nämä sämpylät säilyivät myös pidempään ilman kuivumista ja niiden rakennetta kehuttiin kovasti. Suihin sukkelasti sujahtavia ilman hampurilaistäytteitäkin!

P.S. Aitojen hampurilaispihvien ohje löytyy täältä.

briossi

briossi hampurilainen

Kuohkeat briossisämpylät

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

Taikina:

5 dl maitoa

25 g hiivaa

1 rkl hunajaa

13-14 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl suolaa

1 kananmuna

50 g voita

Voiteluun kananmuna  

Ohje:

  1. Liota hiiva 37-asteiseen maitoon. Lisää hunaja.
  2. Ala lisäämään jauhoja voimakkaasti alustaen, lisää suola ja kananmuna.
  3. Vuole voi ohuiksi siivuiksi ja lisää alustettuun taikinaan. Vaivaa vielä hetki.
  4. Anna kohota lämpimässä ainakin 2 tuntia.
  5. Jaa taikina ensin puoliksi ja sitten lohkot puoliksi jatkaen kunnes sinulla on 16 taikinapalloa.
  6. Pyöritä palloiksi ja laita pellille kohoamaan.
  7. Anna kohota 2 tuntia.
  8. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  9. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Pinnalle seesaminsiemeniä

briossi

hampurilaissämpylä

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Sari 06/08/2017 - 18:40

Ai että, näitä ihastelin jo instagramin puolella. Täydellisen näköisiä muhkuja!

Vastaa
Beachhousekitchen 08/08/2017 - 08:29

Kiitos, nämä kyllä maistuivat kaikille taaperosta mummiin : )

Vastaa
Tuuli-Lumo Lifestyle 06/08/2017 - 00:11

Itsetehdyt hampurilaissämpylät kruunaavat herkkuhetken! Tämä resepti täytyy muistaa, perusreseptissäni on ollut aika paljon rasvaa.

Vastaa
Beachhousekitchen 08/08/2017 - 08:30

Vähemmällä rasvalla selviää näissä sämpylöissä, maku aivan erinomainen silti!

Vastaa
Alexander Trivedi 05/08/2017 - 21:24

Aikahyvä kuohkeus näyttää olevan!
Jos haluaa pyöreitä hamppari sämpylöitä niin oon ite käyttänyt paiston aikan stanssia 🙂
Vähä niiku tässä:
http://aitoaarkiruokaa.fi/hamppari-kuoret/

Vastaa
Beachhousekitchen 08/08/2017 - 08:31

Ihan täydellisiä nuo stanssilla tehdyt sämpyläsi, pitääpä laittaa ostoslistalle : )

Vastaa
Jael 05/08/2017 - 11:06

Nam,ihanan näköiset sämpylät.Kaunista viikonlopoua Heli❤🍞💚💛🌺🌹

Vastaa
Beachhousekitchen 08/08/2017 - 08:32

Kiitos, ihanaa uutta viikkoa sinnekin!

Vastaa
Outi 04/08/2017 - 22:15

Ihanan näköisiä sämpylöitä. Otin reseptin talteen. Olen taas innostunut itse leipomaan leipiä.
Ihanaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/08/2017 - 08:33

Kiitos, huippua uutta viikkoa & leipomisinnostusta!

Vastaa
Tiia K 04/08/2017 - 18:40

Se että leivot itse hampparisämpylätkin, on pala taivasta. <3 Ihanaa viikonloppua <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/08/2017 - 08:34

Ei aina ehdi, mutta nyt näitä voi leipoa pakastimeen valmiiksi, jos iskee hamppishimo yllättäin!

Vastaa

Kommentoi