Lohi-rapuvoileipäkakku

by Beachhousekitchen

Kuka muu rakastaa voileipäkakkuja? Täytteenä voi olla kinkkua, kananmunaa, maksapasteijaa, kalaa tai kasviksia – huntuna sulatejuustoa ja singahdan ensimmäisenä voileipäkakun kimppuun, jos sellainen tarjottava juhlapöydästä löytyy. Muistan niin hyvin omat ylioppilasjuhlat 90-luvun alussa, joihin väkerrettiin voileipäkakut tietysti omin kätösin jo varhain aamuyöllä, kun juhlapäiväksi oli luvattu hellettä. Miten minusta tuntuu, että silloin toukokuussakin oli jo lämmintä, tämän vuosikymmenen suvina ei ole monesti mittari noussut kahdenkympin paremmalle puolelle edes heinäkuussa. Voileipäkakut ovatkin kuluneet oman suvun juhlaperinteisiin aina ja viimeksi kun taaperoni 2-vuotisjuhlia vietettiin neljä päivää, jokaiselle päivälle korkattiin uusi voileipäkakku.

Voileipäkakku mielletään ainoastaan juhlissa tarjoiltavaksi, mutta miksipä sitä ei voisi tehdä myös ihan tavallisena viikonloppuna? Saaristolaisleivästä saa napakymppimakuparin juuri lohelle tai ravuille, niitä molempia löytyy runsaasti tästä kakusta.

Blogin TOP10 resepteissä kiikkuu kuukaudesta toiseen gluteeniton ja maidoton voileipäkakku, takuuvarmasti onnistuva resepti kannattaa ottaa talteen kevään juhlia ajatellen.

voileipäkakku

LOHI-RAPUVOILEIPÄKAKKU

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

POHJA

250 g saaristolaisleipää

75 g sulatettua margariinia tai voita

½ dl kasvislientä  

TÄYTE

150 g ravunpyrstöjä

200 g kylmäsavulohta

200 g Viola lohenmakuista tuorejuustoa

400 g ranskankermaa

3 liivatelehteä

1 rkl kasvislientä

1 pieni punasipuli

1 tl limenmehua

ripaus suolaa ja mustapippuria

KORISTEEKSI LISÄKSI

½ kurkku tilliä

versoja

1 luomu sitruuna

Ohje:

1.       Hienonna saaristolaisleipä monitoimikoneessa murskaksi. Lisää sulatettu voi ja kasvisliemi.

2.       Painele leipämuru kelmutetun vuoan pohjalle.

3.       Leikkaa puolet lohesta pieneksi silpuksi, kuutioi myös sipuli.

4.       Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi.

5.       Sekoita kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma.

6.       Kuumenna kasvisliemi ja liota liivatelehdet liemeen.

7.       Lisää liivateseos tuorejuusto-ranskakermaseokseen.

8.       Nostele joukkoon puolet punasipulikuutioista (säästä puolet voileipäkakun päälle) ja lohisilppu.

9.       Lisää mausteet ja limenmehu, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan leipämassan päälle.

10.   Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai yön yli.

11.   Koristele kurkkusiivuilla, sipulikuutioilla, lohella ja ravuilla.

12.   Viimeistele sitruunan siivuilla ja yrteillä.  

voileipäkakku

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

9 Kommenttia

Annin Uunissa 26/05/2019 - 22:03

Hih hyvät kisaeväät 🙂 Meillä myös tänään voileipäkakkua, jonka ohje huomenna blogissa. Ihanaa iltaa Heli ja perhe <3

Vastaa
Outi 01/04/2018 - 17:38

Minä aion tehdä ensimmäistä kertaa ikinä tyttären ylppäreihin voileipäkakun. Kalkkunatäytettä meinasin. Tämä kakkusi on todella kaunis ja varmasti myös herkullinen.
Ihanaa huhtikuun alkua sinulle <3

Vastaa
Beachhousekitchen 02/04/2018 - 08:57

Kiitos, voileipäkakut ovat kyllä parasta juhlaruokaa!

Vastaa
Tiia Koivusalo 01/04/2018 - 11:06

Ihan mieletön näky juhlaan kuin juhlaan ja ihan olisi myös oman mieheni suosikki. <3 Sydämellistä pääsiäistä Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 02/04/2018 - 08:58

Aivan varmasti tykkäisi ; ) Kauniita pyhiä!

Vastaa
Kanelitytön kakkuparatiisi 01/04/2018 - 10:37

Mielenkiintoinen resepti, kuulostaa hyvältä! 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 02/04/2018 - 08:58

Tässä oli omat makusuosikit samassa kakussa, suosittelen kokeilemaan ; )

Vastaa
Tuula / Tuulas’s life 01/04/2018 - 09:04

Minä myös rakastan voileipäkakkuja. Ne ovat parasta kahvipöydän antia. Tämähän kakku kuulostaa ihanalta ja erilaiselta. Mielenkiintoinen tuo saaristolaisleipäpohja. Ja herkulliset täytteet. Kiitos kivasta ohjeesta!

Vastaa
Beachhousekitchen 02/04/2018 - 09:20

Saaristolaisleipäpohja on aika hyvä match lohelle ja ravuille, on hieman erilainen, mutta maistuu erinomaisen hyvältä!

Vastaa

Kommentoi