Marjaisat Pastéis de Belém -leivokset

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

Portugalilainen Pastéis de Belém- tai Pastéis de Nata- leivos on klassikkoleivonnainen, joita ei kuitenkaan Suomesta mistään saa, vai saako? Omasta viime Portugalin reissusta on jo vuosia aikaa, mutta tuo kermainen ja unelmaisen makuinen voitaikinaleivonnainen on jäänyt ikuisesti mieleen! Googlaamalla löytyy monia ohjeita, itse käytin pohjana valmiita lehtitaikinalevyjä, yhdestä levystä saa kolme leivosta, eli pakkauksesta tulee 15 kpl.

Otin edellisiltana sulamaan desin tyrnejä, jotka lisäsin täytteeksi tulevaan kiisseliin. Marjat voisi siivilöidä pois, mutta jätin ne kirpsakkaiksi sattumiksi. Aika mainio ja nopeasti valmistuva leivos vaikkapa pääsiäiseksi, tyrni tuo mukavan keltaisen värin ja mustikat kaunistavat leivoksia entisestään!


Pasteis de Belem
Portugalilainen Pastéis de Belém- tai Pastéis de Nata- leivos on klassikkoleivonnainen, joita ei kuitenkaan Suomesta mistään saa, vai saako? Omasta viime Portugalin reissusta… Leivonta Marjaisat Pastéis de Belém -leivokset European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

500 g lehtitaikinaa

Täyte:

2 dl kuohukermaa

3 dl maitoa

3 keltuaista

2 rkl maissitärkkelystä

3/4 dl sokeria

1 dl tyrnejä

1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

tomusokeria

mustikoita ja mintun lehtiä

Ohje:

  1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. 
  2. Mittaa kattilaan kaikki täytteen ainesosat ja lämmitä kiehuvaksi, sekoita puukauhalla koko ajan.
  3. Seos sakeutuu nopeasti, varo polttamasta pohjaan.
  4. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä kiisseli.
  5. Leikkaa lehtitaikinalevyt 3 osaan kukin. 
  6. Painele taikinapalat muffinssivuokiin ja lusikoi täytettä 3/4 osaa täyteen, jätä hieman kiehumisvaraa.
  7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
  8. Ripottele valmiiden leivosten päälle tomusokeria, koristele mintun lehdin ja mustikoilla.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Viikonloppukokki/Hanna-Kaisa 16/04/2019 - 09:39

Meillä on tiedossa synttärijuhlia ja meinaa olla runsauden pulaa tarjottavista. Nämäkin olisivat niin ihania!

Vastaa
Beachhousekitchen 18/04/2019 - 10:15

Nämä ovat maailman helpoimpia tehdä ja ihan superhyviä : )

Vastaa
Outi 14/04/2019 - 19:48

Olenkin aina miettinyt, että tuleeko tällaisiin leivoksiin lehti- vai voitaikina, mutta nyt sitten tiedän senkin vastauksen!
Niin herkullisen näköisiä ja tyrnistä saakin tuohon täytteeseen kivaa kirpsakkuutta. Ihanaa palmusunnuntaita sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2019 - 07:26

Kiitos <3 Nämä olivat olleet to do -listalla jo ainakin pari vuotta, nyt vaalisunnuntain aamu oli just se sopivin hetki toteuttaa - erittäin onnistuneita olivat!

Vastaa

Kommentoi