Ei ole kukaan tainnut säästyä lehtevien mantelicroissanttien kutsulta, sillä ainakin pääkaupunkiseudulla tätä leipomoiden hittituotetta jonotetaan kuulemma kuin ilmaisia ämpäreitä! Vaikka turvavälit säilyisivätkin, niin aika hyviä saa itse tehtyä ja muutamalla ainesosalla, eli jonottamisen sijaan leivo itse. Lehtitaikinalevyjä aina löytyy pakastimesta ja kun laskiaispullaviikoilta oli jäänyt pala mantelimassaa, niin olihan sitä kokeiltava itsekin.
Koska minikokoisia croissantteja voi syödä aina tuplamäärän (tähän vilkkusilmähymiö, hih), niin yhdestä taikinalevystä saa neljä mantelicroissanttia. Jos haluat isompikokoisia, niin ainoastaan puolita lehtitaikinalevy. Mantelimassaa voi laittaa niin ison palasen kuin haluaa, se sulaa ihanasti lehtitaikinan syleilyyn. Mantelilastut eivät ole pakollisia, mutta antavat kyllä kauniin ilmeen ja rouskusuutuntumaa!
Kaunista alkanutta maaliskuuta ♥

Ainesosat:
5 lehti- tai voitaikinalevyä
1 pkt mantelimassaa
1 muna voiteluun
mantelilastuja ja tomusokeria
Ohje:
- Sulata taikinalevyt leivinpaperin päällä.
- Aja taikinapyörällä puoliksi ja sitten jokainen neliö vastakkaisista kulmista vielä puoliksi, eli yhdestä levystä tulee 4 kpl kolmion muotoista suikaletta. Kauli hieman isommiksi.
- Levitä veitsellä pehmennyttä mantelimassaa taikinan pinnalle. Rullaa sarviksi leveämmästä osasta lähtien.
- Voitele sarvet ja ripottele päälle mantelilastuja.
- Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia kunnes kauniin kullanruskeita.
- Viimeistele tomusokerihunnulla.


8 Kommenttia
Oi mikä resepti löytyi 😍. Mitenhän nämä säilyy seuraavaan päivään, pysyykö rapeina? Rippijuhlat tulossa mutta samana aamuna ei ehdi väsätä..
Jos pystyy säilyttämään ilmavasti vaikka leivinpaperin alla, niin rapeus säilyy! Tiiviissä säilytysrasiassa kannen alla hieman kyllä vettyy. Ihanaa juhlien järjestelyä!
Niin mun herkku, rakastan mantelimassaa, oijoi näitä pakko testata. Tosin välillä käy niin, että syön sen mantelimassan suoraan pakkauksesta suihini.
Ootko maistanut Lidlin salted caramel croissantteja, hyviä nekin, aijai.
Ihanaa tätä viikkoa Heli. <3
Kiitos <3 En muuten ole maistanut, enkä tiedä uskaltaisinko, saattaisin jäädä salted caramel -koukkuun : )
Mantelicroissantit ovat herkullisia! Yleensä ostan niitä Greenbakesta, mutta näitähän voisi tehdä. Mantelimassaakin löytyy avaamaton paketti.
Kannattaa hyödyntää ja kokeilla! Mantelimassa sulaa suloisesti ja on ihanan pehmoisen makuista croissanteissa : )
Ooh, mantelicroissantit ovat syntisen hyviä❤️Täällä niitä on lähes joka leipomossa, ja hurjan hyviä ovatkin. Kaunista viikonloppua Heli❤️
Kiitos <3 Oikeata koronaherkkua ovat!