Minit mantelicroissantit oikaisten – syntisen hyviä!

by Beachhousekitchen

Ei ole kukaan tainnut säästyä lehtevien mantelicroissanttien kutsulta, sillä ainakin pääkaupunkiseudulla tätä leipomoiden hittituotetta jonotetaan kuulemma kuin ilmaisia ämpäreitä! Vaikka turvavälit säilyisivätkin, niin aika hyviä saa itse tehtyä ja muutamalla ainesosalla, eli jonottamisen sijaan leivo itse. Lehtitaikinalevyjä aina löytyy pakastimesta ja kun laskiaispullaviikoilta oli jäänyt pala mantelimassaa, niin olihan sitä kokeiltava itsekin.

Koska minikokoisia croissantteja voi syödä aina tuplamäärän (tähän vilkkusilmähymiö, hih), niin yhdestä taikinalevystä saa neljä mantelicroissanttia. Jos haluat isompikokoisia, niin ainoastaan puolita lehtitaikinalevy. Mantelimassaa voi laittaa niin ison palasen kuin haluaa, se sulaa ihanasti lehtitaikinan syleilyyn. Mantelilastut eivät ole pakollisia, mutta antavat kyllä kauniin ilmeen ja rouskusuutuntumaa!

Kaunista alkanutta maaliskuuta ♥

mantelicroissantit
Tulosta resepti
Annoksia: 20 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

5 lehti- tai voitaikinalevyä

1 pkt mantelimassaa

1 muna voiteluun

mantelilastuja ja tomusokeria

Ohje:

  1. Sulata taikinalevyt leivinpaperin päällä.
  2. Aja taikinapyörällä puoliksi ja sitten jokainen neliö vastakkaisista kulmista vielä puoliksi, eli yhdestä levystä tulee 4 kpl kolmion muotoista suikaletta. Kauli hieman isommiksi.
  3. Levitä veitsellä pehmennyttä mantelimassaa taikinan pinnalle. Rullaa sarviksi leveämmästä osasta lähtien.
  4. Voitele sarvet ja ripottele päälle mantelilastuja. 
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia kunnes kauniin kullanruskeita.
  6. Viimeistele tomusokerihunnulla.

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Sanna 08/07/2021 - 22:23

Oi mikä resepti löytyi 😍. Mitenhän nämä säilyy seuraavaan päivään, pysyykö rapeina? Rippijuhlat tulossa mutta samana aamuna ei ehdi väsätä..

Vastaa
Beachhousekitchen 09/07/2021 - 09:49

Jos pystyy säilyttämään ilmavasti vaikka leivinpaperin alla, niin rapeus säilyy! Tiiviissä säilytysrasiassa kannen alla hieman kyllä vettyy. Ihanaa juhlien järjestelyä!

Vastaa
Tiia 09/03/2021 - 17:16

Niin mun herkku, rakastan mantelimassaa, oijoi näitä pakko testata. Tosin välillä käy niin, että syön sen mantelimassan suoraan pakkauksesta suihini.

Ootko maistanut Lidlin salted caramel croissantteja, hyviä nekin, aijai.

Ihanaa tätä viikkoa Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:40

Kiitos <3 En muuten ole maistanut, enkä tiedä uskaltaisinko, saattaisin jäädä salted caramel -koukkuun : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 06/03/2021 - 23:11

Mantelicroissantit ovat herkullisia! Yleensä ostan niitä Greenbakesta, mutta näitähän voisi tehdä. Mantelimassaakin löytyy avaamaton paketti.

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:40

Kannattaa hyödyntää ja kokeilla! Mantelimassa sulaa suloisesti ja on ihanan pehmoisen makuista croissanteissa : )

Vastaa
Jael 05/03/2021 - 22:46

Ooh, mantelicroissantit ovat syntisen hyviä❤️Täällä niitä on lähes joka leipomossa, ja hurjan hyviä ovatkin. Kaunista viikonloppua Heli❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:41

Kiitos <3 Oikeata koronaherkkua ovat!

Vastaa

Kommentoi