MUSTIKKAPANNUKAKKU

by Beachhousekitchen
5 Kommenttia

Peruspannari saa ihan uuden maun ja ilmeen, kun siihen uuniin laitettaessa ripottelee päälle pakastemustikoita. Ei tarvitse lisätä enää hilloja valmiin päälle! Mustikkapannukakku on sopiva välipala vaikkapa kesälomalaisille, retkelle tai piknikille.

Nyt ovat ainakin meillä menossa pakastimen tyhjennysviikot ennen uutta satoa. Vaikka kesä on myöhässä, niin luonnonmarjojen satoa ei ole menetetty, sillä mustikoiden kukinta ei ole vielä kaikkialla Suomessa edes alkanut. Viisas luonto varjelee tulevaa satoa, sillä mitä myöhemmin kukinta alkaa, sitä epätodennäköisempää on sen paleltuminen, kun kesäkuuta on jonkin matkaa menty. Toivotaan siis runsasta mustikkakesää, jotta pakastimeen saa taas ensi talveksi noita metsien arvokkaimpia vitamiineja!

Valkoisen vehnäjauhon määrää tässä taikinassa vähentää maukas ja kuitupitoinen grahamjauho, joka tekee pannukakusta terveellisemmän.

mustikkapannukakku

Mustikkapannukakku

Peruspannari saa ihan uuden maun ja ilmeen, kun siihen uuniin laitettaessa ripottelee päälle pakastemustikoita. Ei tarvitse lisätä enää hilloja valmiin päälle! Mustikkapannukakku on… Leivonta MUSTIKKAPANNUKAKKU European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

8 dl nestettä (esim. 4 dl maitoa ja 4 dl vichyä/vettä)

3 kananmunaa

2 1/2 dl grahamjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl intiaani- tai kookossokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1/2 dl sulatettua margariinia tai voita

2 dl mustikoita

Ohje:

  1. Sulata voi tai margariini, anna jäähtyä. Laita uuni päälle (220 astetta).
  2. Vispaa nesteeseen kananmunat, lisää sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
  3. Lisää jauhot voimakkaasti vispaten, lisää lopuksi rasva.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele pakastemustikat päälle.
  5. Paista 220-asteisesa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kypsä.

mustikkapannukakku

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

5 Kommenttia

souliina 07/06/2017 - 22:06

Siinä onkin kaksi asiaa joista pidän todella <3 Kiitos reseptistä, menee kokeiluun <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/06/2017 - 09:27

Kiitos kommentista. Löysin rasiallisen karpaloita pakastimesta, voisi toimia tässä…mutta vaatisi lorauksen kinuskikastiketta kenties?

Vastaa
Tiia K 07/06/2017 - 20:30

Ikinä en ole tehnyt mustikkapannaria, mutta sanonko että voi jösses miten ihanaa. Mustikka on niin taivaallinen herkku, saatikka pannari. Ihania kesäpäiviä Heli <3

Vastaa
Outi 06/06/2017 - 17:25

Tätä on kyllä pakko kokeilla. Tykättiin mustikkaletuista kyllä ja pannariin laitetaan banskua!
Ihanaa tiistaita <3

Vastaa
Beachhousekitchen 07/06/2017 - 08:28

Kokeilemisen arvoinen juttu ja se terveellisempi välipala : )

Vastaa

Kommentoi