Peruspannari saa ihan uuden maun ja ilmeen, kun siihen uuniin laitettaessa ripottelee päälle pakastemustikoita. Ei tarvitse lisätä enää hilloja valmiin päälle! Mustikkapannukakku on sopiva välipala vaikkapa kesälomalaisille, retkelle tai piknikille.
Nyt ovat ainakin meillä menossa pakastimen tyhjennysviikot ennen uutta satoa. Vaikka kesä on myöhässä, niin luonnonmarjojen satoa ei ole menetetty, sillä mustikoiden kukinta ei ole vielä kaikkialla Suomessa edes alkanut. Viisas luonto varjelee tulevaa satoa, sillä mitä myöhemmin kukinta alkaa, sitä epätodennäköisempää on sen paleltuminen, kun kesäkuuta on jonkin matkaa menty. Toivotaan siis runsasta mustikkakesää, jotta pakastimeen saa taas ensi talveksi noita metsien arvokkaimpia vitamiineja!
Valkoisen vehnäjauhon määrää tässä taikinassa vähentää maukas ja kuitupitoinen grahamjauho, joka tekee pannukakusta terveellisemmän.
8 dl nestettä (esim. 4 dl maitoa ja 4 dl vichyä/vettä) 3 kananmunaa 2 1/2 dl grahamjauhoja 2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl intiaani- tai kookossokeria 1 tl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta 1 tl suolaa 1/2 dl sulatettua margariinia tai voita 2 dl mustikoitaAinesosat:
Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
5 Kommenttia
Siinä onkin kaksi asiaa joista pidän todella <3 Kiitos reseptistä, menee kokeiluun <3
Kiitos kommentista. Löysin rasiallisen karpaloita pakastimesta, voisi toimia tässä…mutta vaatisi lorauksen kinuskikastiketta kenties?
Ikinä en ole tehnyt mustikkapannaria, mutta sanonko että voi jösses miten ihanaa. Mustikka on niin taivaallinen herkku, saatikka pannari. Ihania kesäpäiviä Heli <3
Tätä on kyllä pakko kokeilla. Tykättiin mustikkaletuista kyllä ja pannariin laitetaan banskua!
Ihanaa tiistaita <3
Kokeilemisen arvoinen juttu ja se terveellisempi välipala : )