Pehmoinen bataattileipä ja #nostanainenpäivässä

by Beachhousekitchen

Äiti yrittää blogin Heidi heitti instagrammissa #nostanainenpäivässä haasteen minulle, johon tartuin mielelläni! Naisasianainen olen aina ollut ja pieni feministi minussa ajaa naisten oikeuksia mm. palkka-asioissa. Naisten nostaminen ei kuitenkaan tarkoita miesten polkemista, molemmat mahtuvat temmeltämään samoilla kentillä ja toivottavasti ilman lasikattoihin päähän hakkaamista.

Nosta nainen päivässä – kampanjan
• tavoite on haastaa kaikki yhdessä jakamaan parhaat käytänteet naisten urien tukemiseen
• osallistua voi jakamalla ideat somessa tunnisteella #nostanainenpäivässä
• käytänteitä nostetaan esiin myös Huippunaiset. Menestystarinoita -Facebookissa
• yleinen aihetunniste, jota voi käyttää on #huippunaiset

Naistenpäivänä 8.3.2016 julkaistu Maaretta Tukiaisen ja Jaana Villasen kirjoittama kirja Huippunaiset – menestystarinoita antaa neuvoja miten menestyä. Tärkeimpiä sieltä poimittuja vinkkejä on verkostoituminen. Miehet ovat siinä olleet mestareita hyvävelikerhoineen, mutta tukiverkon punomisessa ja yhteistyön tekemisessä meillä on paljon tehtävää. Miehet suosivat kavereitaan, mutta meille naisille nousee joku kumma esteellisyyden verho, jos olisi kyse oman kaverin suosimisesta tai jopa palkkaamisesta.

bataattileipä

Kun bloggaamista on takana puolitoista vuotta ja tässä on saanut tutustua loistotyyppeihin, niin jotakin on voinut korviin kantautua siitä, että selkään puukotusta blogistaniassakin tapahtuu. Varsinaista omakohtaista kokemusta tällaisesta onneksi ei ole tai sensorini eivät sellaista ole rekisteröineet. Aina voi olla selän takana naureskelijoita, mutta sen verran työelämä on opettanut putkiaivoisuutta ja antaa mennä heti toisesta korvasta ulos asennetta, että liika herkkyys on hioutunut pois. Naurakoon tai puhukoot mitä vaan, minä se keskityn omaan elämääni ja pusken hymy korvissa eteenpäin!

Ruokabloggaamisen saralla voi helposti esiintyä annoskateutta ja sisko ei aina tunne rakkautta toistaan kohtaan. Hieman kömpelö miesbloggari voittaa naisten sympatiat annoskuvillansa, joista ei aina selviä onko kyseessä makaronilaatikko vai omenapiirakka. Naisbloggaajan tärähtäneitä kuvia tai kirjoitusvirheitä taas saatetaan ruotia kovallakin sanalla ja anonyymit saavat mielipahaa aikaiseksi blogien kommenttikentissä. Tosin onhan bloggaaminen varsin naisvaltainen ala, joten siksi akkojen tautia on enemmän liikkeellä, vaikka varmasti niitä kettuja ja kieroja löytyy miehistäkin.

Olen itse aina ollut sitä mieltä, että yhden menestys tuo sitä myös muille. Eli kun yksi ruokabloggaaja pääsee tekemään mielenkiintoisia yhteistöitä, saa kansainvälistäkin huomiota ja pääsee reissailemaan pitkin maailmaa, antaa se minulle rohkaisua ja uskoa siihen, että sama on myös itselle mahdollista. Ei ehkä vielä, mutta joku päivä, jos tästä kehityn ja jaksan tehdä töitä.

#nostanainenpäivässä-haasteen innoittamana haluan erityisesti nostaa esille Suomen superkovat naisruokabloggaajat! Ei ollut helppo tulla areenalle, jossa on jo niin iso joukko ammattitaitoisesti toimivia resepti-innovaattoreita ja mitä upeimpien ruokakuvien ottajia!  Täten haluan nostaa ihan jokaisen teistä ja kehua maasta taivaisiin – te tiedätte keitä olette! Saa ottaa haasteenkin vastaan, jos teema herättää mielipiteitä tai ajatuksia.

Haluan uskoa että nainen ei ole toiselle naiselle susi vaan tsemppari, aidosti toiselle menestystä haluava ja empaattinen tuki silloin, kun vaikeuksia tulee tielle! Pidetään siis yhtä siskot!

Itse ainakin aion jatkaa kanssabloggaajien kehumista ja nostamista olemalla positiivinen, rohkaisemalla ja tykkäämällä. Minulle ei ole vaikeaa olla mukava tyyppi, joka haluaa jakaa hyvää mieltä ja tykkäyksiä!

Sitten se pehmoisen bataattileivän ohje, mikä syntyi hieman vahingossa kun bataattisurvosta jäi jäljelle. Marketteihin on tullut leipiä, joissa on enemmän vihanneksia tai juureksia, mutta sellaisen saa kätevästi tehtyä itsekin hyödyntämällä juuri peruna-, porkkana- tai bataattisurvosten tähteet!

bataattileipä

bataattileipä

Pehmoinen bataattileipä

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

3 dl bataattisurvosta

1 pussi kuivahiivaa

1 tl hunajaa

1/2 dl öljyä

2 dl kaurahiutaleita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 dl hasselpähkinöitä

Ohje:

Sekoita kädenlämpöiseen bataattisurvokseen hunaja ja desiin jauhoja sekoitettu kuivahiiva. Lisää kaurahiutaleet, loput vehnäjauhot sekä öljy ja jatka alustamista. Lisää suola ja pähkinät. Jatka alustamista hetki, taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota n. 1 tunti. Leivo sämpylöitä, peltileipä tai kokonainen limppu. Anna kohota vähintään puoli tuntia ja paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi. Leipä n. 40 minuuttia, sämpylät n. 20 minuuttia.  

bataattileipä

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tiia K 30/03/2016 - 17:23

Olipa hieno postaus Heli ja pikkuserkulta hieno haaste. Tosiaan uskon siihen, että yhden menestys ruokkii myös muiden menestystä, mutta se tulee nähdä, eikä vain juuri tuntea kateutta. Ajatella jos tuo ihminen menestyy, miksi en minäkin. Toisen menestyminen tulisi toimia kannustimena ja jos itse ei ole kilpailuhenkinen, niin suoda menestys toiselle.

Mahtava tuo leipäidea. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 31/03/2016 - 07:11

Oi kiitos…Ja juuri noin minäkin ajattelen mitä kirjoitit. Kun on aidosti iloinen toisen menestyksestä, kerää se varmasti hyvää karmaa ympärille!

Vastaa
Jael 28/03/2016 - 20:32

Hieno postaus Heli:) Minun kohdalleni ei tuollaista selkään puukottamista ole tullut,vaikka blogi on ollut olemassa jo 7.5 vuotta;muutama pieni ilkeä kommentti on vain tullut vuosien aikana. On hienoa että joku menestyy:) Nelkytplus-ryhmässä on ihanaa toisten kannustaminen:)
Herkullisen näköinen leipä;kasvikset antaa niin kivasti rakennetta ja makua ja väriä;blogissani on ollut joskus alkuaikoina pizzapohja,jossa bataattia,tosi ihana aines taikniassa:)

Vastaa
Beachhousekitchen 29/03/2016 - 11:07

Hieno ura sinulla jo takana bloggaamisen mielenkiintoisessa maailmassa. Itse olen niin innostunut tästä kaikesta, että ei onneksi ehdi kadehtia muita… Aina voi ottaa esimerkkiä ja auttaa, jos oma apu ja vinkit jollekin kelpaavat! Nelkytplus kyllä on itselle toiminut valtavan kivana ja hyödyllisenä kannustimena, ei tarvitse yksin pähkäillä ja porukka valtavan innostunutta ja mukavaa!

Vastaa
Outi 28/03/2016 - 12:16

Mä olen kyllä samaa mieltä tuossa, että on upeaa jos joku menestyy. Se avaa niin monia ovia myös muille bloggaajille. Hyvänä esimerkkinä ihan nämä 40+ blogien blogit. Toisen onni ja menestys ei saisi koskaan tuntua toiselta viedyltä. Vääryydelläkin toki voi menestyä, mutta mä kannatan rehellistä peliä, näissä blogiasioissa myös.
Nautitaan siis siitä menestyksestä toistenkin puolesta.

Leipä näyttää muuten taivaallsen hyvältä. Bataatista tykkään, kun maistuu vähän makealta leivässäkin.
Aurinkoista toista pääsiäispäivää Heli.

Vastaa
Beachhousekitchen 29/03/2016 - 11:08

Ehdottomasti rehellinen peli ja eettisesti oikein toimiva porukka! Kyllä kieroja aina mahtuu mukaan, mutta pääosin koko Suomen blogiscene on varsin nöyrää, huippuammattitaitoista ja rehellisesti eteenpäin menevää!

Vastaa

Kommentoi