Gluteeniton, laktoositon
Ihanan kuohkeat, kupsakat ja pinnalta rapsakat rahkamunkit valmistuvat kohottamatta ja paistuvat pikana! Nämä minimunkit hupenevat lautaselta hetkessä ja maistuvat parhaimmilta juuri tehtyinä.
Nämä ehtii tehdä vaikka vappupäivän aamuna brunssille tai piknikkoriin – herkullista vappua!



Ainesosat:
1 prk (250 g) laktoositonta maitorahkaa
2 munaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl sulatettua rasvaa (esim. laktoositon voi)
2 1/2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1/2 dl perunajauhoa
(1 tl psylliumia)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
LISÄKSI munkinpaistorasvaa tai rypsiöljyä paistamiseen
hienoa sokeria
Ohje:
- Vatkaa rahka, munat ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella nopeasti sekaisin, lisää rasva.
- Lisää jauhot ja mausteet, sekoita, älä vatkaa enää.
- Lämmitä öljy 180-asteiseksi.
- Ota taikinasta kahdella lusikalla pieniä palleroita ja nosta varovasti kuumaan öljyyn.
- Käännä välillä ja nosta pois, kunnes ovat kauniin ruskeita.
- Pyörittele hienossa sokerissa ja nauti.


4 Kommenttia
Ihania rahkamunkkeja <3 Näin vappuna munkit maistuvat erityisen hyvälle. Hyvää vapun jatkoa!
Nämä pikamunkit hupenivat kyllä hetkessä : )
No nam mitä herkkumunkkeja. Juuri tuonne laitoin munkkitaikinan nousemaan. Täytyy vielä tänään paistella, että saan huomenna munkkeja vietyä myös äidilleni ja bonusisälleni.
Kivaa vappua koko teidän perheelle <3
Munkit kyllä kuuluvat vappuun ; )