RAHKAMUNKIT PIKANA – HYVÄÄ VAPPUA!

by Beachhousekitchen

Gluteeniton, laktoositon

Ihanan kuohkeat, kupsakat ja pinnalta rapsakat rahkamunkit valmistuvat kohottamatta ja paistuvat pikana! Nämä minimunkit hupenevat lautaselta hetkessä ja maistuvat parhaimmilta juuri tehtyinä.

Nämä ehtii tehdä vaikka vappupäivän aamuna brunssille tai piknikkoriin – herkullista vappua!

pika rahkamunkit vappu

RAHKAMUNKIT

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 prk (250 g) laktoositonta maitorahkaa

2 munaa

1/2 dl sokeria

1/2 dl sulatettua rasvaa (esim. laktoositon voi)

2 1/2 dl gluteenitonta kaurajauhoa

1/2 dl perunajauhoa

(1 tl psylliumia)

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

ripaus suolaa

LISÄKSI munkinpaistorasvaa tai rypsiöljyä paistamiseen

hienoa sokeria

Ohje:

  1. Vatkaa rahka, munat ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella nopeasti sekaisin, lisää rasva.
  2. Lisää jauhot ja mausteet, sekoita, älä vatkaa enää.
  3. Lämmitä öljy 180-asteiseksi.
  4. Ota taikinasta kahdella lusikalla pieniä palleroita ja nosta varovasti kuumaan öljyyn.
  5. Käännä välillä ja nosta pois, kunnes ovat kauniin ruskeita.
  6. Pyörittele hienossa sokerissa ja nauti.

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Tarja K / Ruusu-unelmia ja villasukkia 01/05/2022 - 04:09

Ihania rahkamunkkeja <3 Näin vappuna munkit maistuvat erityisen hyvälle. Hyvää vapun jatkoa!

Vastaa
Outi 29/04/2022 - 19:35

No nam mitä herkkumunkkeja. Juuri tuonne laitoin munkkitaikinan nousemaan. Täytyy vielä tänään paistella, että saan huomenna munkkeja vietyä myös äidilleni ja bonusisälleni.
Kivaa vappua koko teidän perheelle <3

Vastaa

Kommentoi