RINKELIRAKKAUTTA

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

Kuka muistaa lapsuudesta vesirinkelit? Mummolta niitä löytyi aina tuvan salaisesta ruokakomerosta, rinkeleitä syötiin kahvin kanssa ja me lapset voilla siveltyinä maitolasin kera. Ei kai ne rinkelit minnekään ole hävinneet tässä vuosien saatossa, mutta aika harvoin tulee itse tehtyä tai edes ostettuakaan.

Pääsin mukaan jokin aika sitten aina aurinkoisen Sara La Fountainin emännöimään Pimp your breakfast -tilaisuuteen*, jossa Keski-rinkelin tuotteet saivat herkullisia täyteyhdistelmiä meidän bloggaajien työpisteillä ja käsissä. Rinkelirakkautta…ensisilmäyksellä niin pitkän ajan jälkeen.

rinkeli-9

Uppomunien lisäksi näiden rinkelien seuraksi tuli mm. punajuurigraavattua lohta, mätiä ja parsaa.

rinkelirakkautta

Tilaisuudesta inspiroituneena tuli kesän aikana tehtyä useamman kerran rinkeleistä nk. täytettyjä baageleita. Aika käteviä myös pakastaa nuo rinkelit ja tehdä tarvittaessa muhkea välipala tai meneehän tämä täytetty versio myös lounaasta. Leivänpaahtimessa rapeaksi paahto tai uunin pellillä paisto pieniksi pizzasiksi, kyllä näillä helposti yhden arki-illan ruokakatastrofin pelastaa ja saa monta suuta tyytyväisiksi.

rinkelirakkautta

rinkelirakkautta

Rinkelitäytteitä

Kuka muistaa lapsuudesta vesirinkelit? Mummolta niitä löytyi aina tuvan salaisesta ruokakomerosta, rinkeleitä syötiin kahvin kanssa ja me lapset voilla siveltyinä maitolasin kera. Ei kai ne rinkelit minnekään ole… Leivonta RINKELIRAKKAUTTA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TONNIKALATÄYTE

(2-3 rinkelille)

1 prk laadukasta tonnikalaa

1 prk (150 g) creme fraichea

1 dl grillattua maissia

1 tl sitruunamehua

ripaus suolaa & mustapippuria  

 

RINKELIPIZZAT

(4 rinkeliä halkaistuna, 8 pizzaa)

3 rkl tomaattikastiketta

2 mozzarellapalloa

2 rkl pestokastiketta

kirsikkatomaatteja basilikaa

mustapippuria

Ohje:

  1. Tonnikalatäyte: valuta tonnikala, sekoita se creme fraicheen mausteiden kanssa.
  2. Paahda tai grillaa maissit, sekoita tahnaan ja tarkista maku.
  3. Halkaise rinkelit ja paahda puolikkaat halutessasi esim. leivänpaahtimessa.
  4. Levitä täyte rinkeleillä ja nauti.

 

  1. Rinkelipizzaset: halkaise rinkelit.
  2. Sivele tomaattikastike puolikkaille, revi tai siivuta mozzarella päälle.
  3. Mausta pestokastikkeella ja paista uunissa, kunnes juusto on sulanut.
  4. Viimeistele basilikan lehdillä, mustapippurilla ja kirsikkatomaateilla.

 

rinkelirakkautta

With ♥ from beach house kitchen

  • kiitos kutsusta Marsaana

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Outi 13/09/2016 - 21:54

Vesirinkeleitä oli meidän mummilla aina kun me lapsenlapset tultiin hänen luokseen kylään. Sitten rinkeliä piti uittaa teessä 🙂
Ihanan näköisiä nämä täytetyt rinkelit <3

Vastaa
Beachhousekitchen 14/09/2016 - 07:26

Kiitos : ) Vanhanaijan rinkelistä saa helposti muodikkaita baakelseja…Rinkeleistä tulee niin elävästi oma mummo mieleen ja ne yhteiset hetket!

Vastaa
Tiia k 13/09/2016 - 21:03

Tilaisuus oli mieletön ja aukesi ihan uusi rinkelimaailma. Nam mitä reseptejä. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 14/09/2016 - 07:27

Niin aukesi! Mun täytyy myöntää etten edes tiennyt myytävän vesirinkeleitä enää…mutta nyt nostalgisina hetkinä on kiva ostaa ja uitella kahvissa : )

Vastaa

Kommentoi