SYDÄMELLISET PEKONISKONSSIT

by Beachhousekitchen
10 Kommenttia

Skonsseja olen hyvällä ruokahalulla nauttinut juuri englantilaisen teepöydän äärellä, mutta jostain syystä kipinä ei ole riittänyt, että itse olisin niitä leiponut. Jotenkin olin luullut, että nehän ovat juuri sellaista nopeasti kuivuvaa syötävää, joka pitää ahmia saman päivän aikana, mutta väärässä olin. Nämä suussa sulavat pekoniskonssit onnistuivat täydellisesti!

Silmiini osui muutama viikko sitten Gimme Some Oven– blogin skonssiohje, josta sain skonssi-inspiraation ja teinkin oman versioni. Pyhäpäivän metsästin terhakkaa ruohosipulia, mutta löydettyäni erittäin tyhjentyneistä kaupan vihanneslaareista hehkeimmän, niin unohdin sitten lisätä sen taikinaan. Kuvissa reseptiin kuulunut ruohosipuli onkin ripoteltu kuvauksellisesti valmiiden pinnalle, piti siis olla itse taikinassa!

pekoniskonssit

Nämä skonssit – ehkäpä juuri piimän tai cheddarin ansiosta – olivat ihanan meheviä ja seuraavanakin päivänä oikein mehukkaita. Niin hyviä, että menevät sellaisenaan tai vain tuorejuustolla sipaistuina. Olisiko tässä se nopeasti ja helposti tehtävä vappubrunssin suolapala? Taikina valmistuu sekoittamalla ainekset keskenään ilman kohotusta tai vatkausta. Pekoni yhdessä cheddarin kanssa antaa sen oikean suolan ja tietysti maun!

Koska maailmassa ei ole liikaa rakkautta, niin nämä skonssit ovat sydämenmuotoisia! Ei hassumpia myöskään äitienpäivän aamiaiselle, näistä ei voisi kieltäytyä. Juhlia on tulossa muutenkin tänä keväänä ja kesänä, sillä blogi täyttää kolme vuotta heinäkuussa! Pitkäjänteinen reseptien tehtailu, intohimolla tehty blogi ja ruokarakkaus toivat viime viikolla mukavia uutisia, kun blogini oli päässyt himoitulle ja halutulle Cisionin TOP10- ruokablogit -listalle. Olen siellä Suomen parhaimmassa seurassa, jokaista listalle päässyttä persoonallista ja taitavaa, reseptejä tarjoavaa blogia jo seuraankin! Tästä jatketaan entistä innokkaammin ja saavutuksen kunniaksi on varmasti jotakin ubermakeaa ja suklaista herkkua tulossa blogiinkin asti! Kiitos jokaiselle lukijalle, että olette mukana, testaatte reseptejäni ja olette kiinnostuneita ruokatrendeistä ja makumatkoista ♥ Olette tärkeitä ♥

pekoniskonssit

pekoniskonssit

Pekoniskonssit

Skonsseja olen hyvällä ruokahalulla nauttinut juuri englantilaisen teepöydän äärellä, mutta jostain syystä kipinä ei ole riittänyt, että itse olisin niitä leiponut. Jotenkin olin… Leivonta SYDÄMELLISET PEKONISKONSSIT European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TAIKINA

170 g pekonia

3 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

75 g voita tai margariinia

120 g cheddaria raastettuna

1/2 tl Pimenton-paprikajauhetta

2 dl piimää

1/2 tl suolaa

(1/2 dl silputtua ruohosipulia)

1 muna voiteluun

Ohje:

  1. Paahda pekonisiivuja uunissa 250 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa veitsellä ohuiksi siivuiksi ja muruksi.
  2. Sekoita kulhossa jauhot, paprikajauhe, leivinjauhe, suola ja ruokasooda.
  3. Lisää kylmä voi tai margariini ja nypi murumaiseksi.
  4. Raasta cheddarjuusto ja lisää massaan yhdessä pekonimurun kanssa.
  5. Lisää piimä (ja ruohosipulisilppu), sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Vältä liikaa vaivaamasta.
  7. Jauhota leivonta-alusta ja taputtele taikina n. 2-3 cm paksuiseksi levyksi.
  8. Ota muotilla skonsseja levystä ja nostele ne leivinpaperille.
  9. Voitele kananmunalla.
  10. Paista 230-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

pekoniskonssit

pekoniskonssit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Merituuli Hemilä 20/04/2017 - 13:58

Ihania leipomuksia. Näitä kokeilen varmasti johonkin viikonloppuaamuun.
Hassu lämpötila tuo 230 astetta. Onko siihen joku tietty syy?

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2017 - 17:04

Se oli siinä jenkkiohjeessa, josta modifioin oman version ja siinä lämpötilassa paistoin itsekin : )

Vastaa
kakskukkoo 19/04/2017 - 19:35

Tosi herkullinen resepti. Täytyypä kokeilla!

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2017 - 17:09

Tällä voi hurmata raikkaimpansa, jää ihan vakikäyttöön omassa kodissa <3

Vastaa
Tiia K 19/04/2017 - 11:48

Nam ja suolaiset leipomukset onnistuu itsellä aina paremmin, kuin makeat. Nämä lähtee kokeiluun. 🙂 Ihanaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2017 - 17:26

Kiitos : ) Mäkin olen enemmän suolaisten taitaja, makeata voin syödä ihan pohjattomasti!

Vastaa
Minna -Ku ite tekee 18/04/2017 - 20:44

Mä rakastan skosseja. En tiedä johtuuko se nostalgiasta. Asuin nuorena pari vuotta Englannissa ja pääsin nauttimaan niitä muutaman kerran aika autenttisessa teekahvilassa, totta kai hillon ja kermavaahdon kanssa. Pääsiäisenä tein sitruuna karhunvattu skonsseja, eikä nekään olleet hassumpia! JA onnea listalle pääsystä!

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2017 - 17:29

Kiitos! Hillo ja kermavaahto skonsseilla NAMS! Vähän niin kuin meidän köyhät ritarit…; )

Vastaa
Nanna 18/04/2017 - 19:37

Ihanat skonssit mutta vielä ihanammat onnittelut listasijoituksesta. Hard work pays off!

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2017 - 17:30

Mikään ei tule ilmaiseksi…; ) Kiitos ihanainen, tosin tuolla listalla olisi voinut olla kuka tahansa Suomen aktiivisista ja taitavista ruokabloggaajista!

Vastaa

Kommentoi