TATTIBRIOSSIT TÄYNNÄ MAKUA

by Beachhousekitchen

Niitä ei vielä saa, tatteja tai muitakaan sieniä, mutta nämä briossit saivat täytteen kuivatuista tateista! Voi miten kätevä valmiste, 25 grammasta saa liottamalla hyvän määrän tatteja vaikka kastikkeeseen. Itse olen vähän myöhäisherännäinen sienien suhteen, kastikkeissa ja leivonnassa tykkään jo kovasti, mutta perinteinen sienisalaatti ei ole vielä ihastuttanut makunystyröitäni, eivätkä ne purkkiherkkusienet. Voiko niistä saada mukamas jotakin hyvää…heh?

Nämä muhevan voiset briossit voisivat maistua kesäaamiaisella ja jos meinaat skipata reseptin, koska “sieniä”, niin vaihda ne vaikka kinkkurouheeseen tai porkkanaraasteeseen. Niin herkullinen suolainen leivonnainen! Täällä töiden lomassa pakkaillaan ja kovasti suunnitellaan sitä, mitä ruokia tämän kesän mökkilomalla ensi viikolla tehdään. Muistiapuna toimii pari sitten laatimani lista Mitä mukaan mökille – kalan varaan luotetaan tänäkin vuonna ja perinteisten grilireseptien lomassa tekisi mieli kokeilla uusiakin juttuja. Ainakin jauhoja lähtee mukaan, sillä täytetyt letut niin suolaisin kuin makein täyttein kuuluvat mökkeilyn kohokohtiin! Mitkä ovat sinun luottoreseptisi mökkilomalla, valmista vai paljon itse tehden?

tattibriossit täynnä makua

TATTIBRIOSSIT

Tulosta resepti
Annoksia: 8 suurta tai 12 keskikokoista
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TAIKINA

2 dl kädenlämpöistä maitoa

1 pss (11 g) kuivahiivaa

6 dl vehnäjauhoja

1 tl hunajaa

2 kananmunaa

120 g voita

1 tl suolaa

TÄYTE

25 g kuivattu herkkutatti-valmiste/150 -200 g tuoreita tatteja

ripaus suolaa

100 g emmentaljuustoraastetta

yrttejä esim. timjamia

munaa voiteluun

Ohje:

  1. Sekoita kuivahiiva yhteen desiin vehnäjauhoja ja kaada kädenlämpimän maidon sekaan. Lisää hunaja ja anna seisoa n. 5 minuuttia.
  2. Lisää jauhoja voimakkaasti alustaen tai koneella vaivaten.
  3. Lisää joukkoon kananmunat.
  4. Lisää suola ja voi lastuiksi leikattuina. Vaivaa vielä parin minuutin ajan.
  5. Anna kohota jääkaapissa vähintään tunti tai jopa yön yli.
  6. Liuota kuivatut tatit vedessä ohjeen mukaan/Puhdista tuoreet tatit ja käytä kuivalla pannulla, lisää suola. Hienonna veitsellä hieman pienemmiksi.
  7. Tee taikinasta suorakaiteen muotoinen n. 2 cm paksuinen levy.
  8. Ripottele sille tatit, yrtit sekä juustoraaste. Kääri rullalle kuin kääretorttu.
  9. Leikkaa haluamiasi paloja ja tatin muodon saat briosseihin, kun paistat ne muffinssivuossa.
  10. Voitele munalla ja paista 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Lue nämäkin

3 Kommenttia

Maiju 07/06/2020 - 18:26

Oi että, just mietin että pakkasessa on vielä muutama pussillinen sieniä, ja niistä pitäisi jotain taikoa. Nämä taitavat päästä kokeiluun, ihana resepti!

Vastaa
Peggy 04/06/2020 - 09:35

Nämähän olisi omiaan kesäpiknikille, kauniita pieniä suupaloja. Aurinkoa viikkoon Heli!

Vastaa
Maarit / Sopusointuja 03/06/2020 - 22:15

Olen hurahtanut tällaisiin suolaisiin pullapalleroihin – viime viikon luontokävelyn aamiaisella oli bostonpullia, missä oli nokkospestoa välissä. Ihan mielettömän hyviä nekin – niinkuin tuntuvat nämä briossitkin olemaan. Pidän sienistä, kaikenlaisista versioista, ja niitä sujautan taikinaan kun teen näitä.
Teen mökillä kyllä periaatteessa kaiken itse kuten kotonakin, ainoastaan joskus oikaisen tiskaamisen vuoksi. Nostan tiskit aina terassin reunalle ja tiskailen siinä kaikessa rauhassa – tänäänkin lintujen mieletöntä konserttia kuunnellen. Mieluummin siis kunnon makuja itse tehden.
Muurinpohjaletut ovat meillä suosikit ja niitä paistetaan usein savustus/grillipaikassa – voi sitä nuotion ja lättyjen tuoksua!

Vastaa

Kommentoi