Trendit tulevat ja menevät – mutta leipä pysyy. Silloinkin kun tapetilla oli vähähiilihydraattinen trendi, löytyi vhh-leipiä. Vaikea olisi kuvitella elämää ilman leipää! Onneksi kuluttaja etsii nyt laadukkaita pienleipomoiden leipiä ja artesaaniluomuksiakin. Tänään pääsin vierailemaan K-Team Päivät- tapahtumassa, jossa oli myös laaja valikoima gluteenittomia leipiä. Markkinoille tulevista uutuustuotteista on tulossa oma postauksensa, maltan tuskin odottaa 😆
Parasta leipä on kuitenkin juuri sinä päivänä kun se uunista tulee ulos. Ja itse tehtynä! Sen tietävät erityisesti ranskalaiset, jotka keksivät cake au jambonin, täydellisen pehmeän ja suussa sulavan kinkkuleivän.
On aikansa ja paikkansa yön yli tai juurella kohotettaville limpuille, nyt mennään helpoimman kautta, eli tämä vuokaleipä ei tarvitse vaivausta tai kohotusta. Maku ja rakenne kuitenkin saavat hurmioon. Cake au jambon -leivän ohje* on sarjassa vol2 blogissa julkaistuja, se vaan sopii niin hyvin pimenevien iltojen herkutteluhetkiin, ei muuta kuin kynttilät esiin tai takka tulille ja leipä uuniin.

Ainesosat:
3 dl maitoa
4 kananmunaa
1 1/2 dl öljyä
6 dl jauhoja
11 g x 2 kuivahiivaa
2 dl Gruyere -juustoraastetta
200 g voimakkaan makuista kinkkua
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
3/4 dl pähkinöitä murskattuina esim. saksanpähkinöitä
Ohje:
Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kaikki ainesosat ja paista kohottamatta leipävuoassa 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. P.S. Maistuu sellaisenaan ihan ilman voitakin!
* julkaistu myös HerkkuLeivonta -lehdessä 2015
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Näyttääpä hyvältä:) Kinkun jättäisin pois kun en syö lihaa mutta muuten näyttää niin ihanalta:) Venezuelassa myös tehdään joulun alla kinkulla maustettua leipää ,erilainen kuin tuo kuitenkin eli tällainen
http://www.qvc.com/VenezuelanHamBreadPanDeJamon.content.html
Vau..suolainen korvapuusti, tuossapa hauska idea. Ehkäpä toteutan : ) Kiitos vinkistä!
Rakastan tuollaisia runsaita ja täyteläisiä leipiä, joissa on ylläreinä erilaisia sattumia. Vaikka oliivit ja kuivatut aprikoositkin toimiin niin ihanasti yhdessä. Kaunista päivää Heli <3
Kiitos : ) Yllärit leivässä parasta, hyviä öljyjä ja antioksidantteja!
Leipäsyöppö kuolaa ja lähtee kohti leipäkoria – ja vaikkei siellä tuollaista ihanuutta olekaan, niin onpahan ainakin jälkiuunileipää;)
Sekin hyvää, mutta tätä kannattaa kyllä joku viikonloppu tehdä : )