VAIVAAMATTA PARAS LEIPÄ CAKE AU JAMBON

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Trendit tulevat ja menevät – mutta leipä pysyy. Silloinkin kun tapetilla oli vähähiilihydraattinen trendi, löytyi vhh-leipiä. Vaikea olisi kuvitella elämää ilman leipää! Onneksi kuluttaja etsii nyt laadukkaita pienleipomoiden leipiä ja artesaaniluomuksiakin. Tänään pääsin vierailemaan K-Team Päivät- tapahtumassa, jossa oli myös laaja valikoima gluteenittomia leipiä. Markkinoille tulevista uutuustuotteista on tulossa oma postauksensa, maltan tuskin odottaa 😆

Parasta leipä on kuitenkin juuri sinä päivänä kun se uunista tulee ulos. Ja itse tehtynä! Sen tietävät erityisesti ranskalaiset, jotka keksivät cake au jambonin, täydellisen pehmeän ja suussa sulavan kinkkuleivän.

cake au jambon

On aikansa ja paikkansa yön yli tai juurella kohotettaville limpuille, nyt mennään helpoimman kautta, eli tämä vuokaleipä ei tarvitse vaivausta tai kohotusta. Maku ja rakenne kuitenkin saavat hurmioon. Cake au jambon -leivän ohje* on sarjassa vol2 blogissa julkaistuja, se vaan sopii niin hyvin pimenevien iltojen herkutteluhetkiin, ei muuta kuin kynttilät esiin tai takka tulille ja leipä uuniin.

cake au jambon

cake au jambon

CAKE AU JAMBON

Trendit tulevat ja menevät – mutta leipä pysyy. Silloinkin kun tapetilla oli vähähiilihydraattinen trendi, löytyi vhh-leipiä. Vaikea olisi kuvitella elämää ilman leipää! Onneksi kuluttaja… Leivonta VAIVAAMATTA PARAS LEIPÄ CAKE AU JAMBON European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

3 dl maitoa

4 kananmunaa

1 1/2 dl öljyä

6 dl jauhoja

11 g x 2 kuivahiivaa

2 dl Gruyere -juustoraastetta  

200 g voimakkaan makuista kinkkua

½ tl mustapippuria

1 tl suolaa

3/4 dl pähkinöitä murskattuina esim. saksanpähkinöitä

Ohje:

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kaikki ainesosat ja paista kohottamatta leipävuoassa 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. P.S. Maistuu sellaisenaan ihan ilman voitakin!

cake au jambon

cake au jambon

* julkaistu myös HerkkuLeivonta -lehdessä 2015

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Jael 07/11/2016 - 23:26

Näyttääpä hyvältä:) Kinkun jättäisin pois kun en syö lihaa mutta muuten näyttää niin ihanalta:) Venezuelassa myös tehdään joulun alla kinkulla maustettua leipää ,erilainen kuin tuo kuitenkin eli tällainen
http://www.qvc.com/VenezuelanHamBreadPanDeJamon.content.html

Vastaa
Beachhousekitchen 08/11/2016 - 06:57

Vau..suolainen korvapuusti, tuossapa hauska idea. Ehkäpä toteutan : ) Kiitos vinkistä!

Vastaa
Tiia K 06/11/2016 - 13:47

Rakastan tuollaisia runsaita ja täyteläisiä leipiä, joissa on ylläreinä erilaisia sattumia. Vaikka oliivit ja kuivatut aprikoositkin toimiin niin ihanasti yhdessä. Kaunista päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 06/11/2016 - 18:49

Kiitos : ) Yllärit leivässä parasta, hyviä öljyjä ja antioksidantteja!

Vastaa
Lady of The Mess 06/11/2016 - 00:35

Leipäsyöppö kuolaa ja lähtee kohti leipäkoria – ja vaikkei siellä tuollaista ihanuutta olekaan, niin onpahan ainakin jälkiuunileipää;)

Vastaa
Beachhousekitchen 06/11/2016 - 18:52

Sekin hyvää, mutta tätä kannattaa kyllä joku viikonloppu tehdä : )

Vastaa

Kommentoi