Vauvakutsut & Great American Treats!

by Beachhousekitchen

Amerikoista Suomeen tullut baby shower –perinne eli vauvakutsut on jo vakiinnuttanut paikkansa esikoisensa synnyttävälle äidille järjestettävien hemmottelujuhlien muodossa. Ystävät ja/tai sukulaiset kutsuvat äidin läheiset yhteen ja usein tämä on tulevalle äidille yllätysjuhla, jonne ruoat tuodaan nyyttikestiperiaatteella ja tulevaa äitiä muistetaan hauskoin lahjoin. Näyttävä vaippatorni on yksi suosituimpia lahjaideoita (ks. alla). Alkoholiton kupliva nostattaa juhlatunnelmaa!

vauvakutsut

vauvakutsut

Marraskuun lopussa pääsin osallistumaan ystäväni vauvakutsuille ja mukanani vein entisen naapuriperheen, nykyisin Herttoniemenrannassa vaikuttavan leipomoyrittäjän superherkullisia kuppikakkuja. Arpajaislahjoiksi tilasin samasta paikasta taivaallisen hyviä maapähkinä- ja suklaakeksejä.

baby shower kuppikakut

Great American treats

Great American Treats on Yhdysvalloista kotoisin olevan Jason Dansien pieni yritys, joka löytyy Facebookista ja kotisivuilta näkee esimerkkejä tuoterepertuaarista. Erikoisuutena ovat pakasteina myytävät Cookie Dough -pallot, jotka säilytetään pakastimessa ja paistetaan sitten kotona (keksihimon iskiessä) vajaassa kymmenessä minuutissa muhkeiksi kekseiksi.

Kätevä leipuri Jason ideoi ja tekee tilauksesta ihan juuri omiin juhliin sopivalla väriteemalla tai makumieltymysten mukaiset amerikkalaiset herkut! Suosittelen lämpimästi. Näissä leivonnaisissa on ison maailman kokoa ja makua, ihan käsittämättömän herkullisia! Tässä alla browniepohjalla olevia, kahdella eri suklaamoussella ja vadelmalla maustettuja kuppikakkuja.

VauvakutsutVauvakutsuilla oli tarjolla mm. tätä avokado-papusalaattia.

salaatti

Ohjelmassa voi olla leikkisä makutesti vauvanruoilla. Olipa muuten vaikea tunnistaa eri makuja, maissi ei ihan maissilta maistunut ja kukkakaalissakin oli hieman outoja makuvivahteita. Mitä ihmettä vauvoille syötetäänkään, ei nämä oikein meille aikuisille maistuneet.. 😆

baby shower

Äidin vatsan kokoa arvuuteltiin hauskalla narutestillä ja kisailtiin vaippojen vaihtonopeudessa. Kuivashampoo, kätevä bad hair dayn pelastaja ja lahja tulevalle äidille! Onnea loppuraskauteen Katja ♥

vauvatkutsut

baby showervauvakutsutvauvakutsutcookiesit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Mysterious M 20/12/2015 - 12:15

Voi miten kiva juttu! Kyllä sieltä Ameriikoista tänne aina välillä mukaviakin juttuja rantautuu! Harmittaa, kun ei meikäläisen synnytysten aikana moisia ollut, mutta nauttikaa te, joille se on nyt mahdollista:)

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/12/2015 - 09:04

Eikös olekin! Aika kivaa hemmotella tulevaa äitiä…Halloweenhan on myös tullut aika ryminällä Suomeen, joten uskoisin että vauvakutsutkin yleistyvät!

Vastaa
Outi 19/12/2015 - 19:51

Enpä ole koskaan ollut vauvakutsuilla. Vaikuttaa kivoilta juhlilta. Ihania herkkuja ja hauskaa yhdessä olemista.
Mukavaa lauantai-iltaa!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/12/2015 - 09:44

Kiitos. En minäkään ollut aiemmin…ihan uusi juttu oli itsellekin ja olipa hauskaa!
Hyvää ruokaa ja hauskaa ajanvietettä, ihan mahtava juttu!

Vastaa
Tiia K 19/12/2015 - 18:56

No ni, nyt mäkin haluan tuota taikinaa! Hitsinpimpula kuules silloin kun muksut sain eli kohta viimeisen 10v sitten, niin ei vielä ollut in nämä baby showerit, eli oikein päässyt osakseni näitä. Ihana idea on. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/12/2015 - 09:46

Siis nämä herkut on kyllä jotakin niin taivaallisen hyviä, sopivasti tuhteja, mutta niin ajatuksella tehtyjä! Minunkin ekat baby showerit taisivat olla ja tosiaan vasta viimeisten muutaman vuoden ajan näitä on pidetty Suomessakin…; ) Hauska idea taas tuolta rapakon takaa!

Vastaa

Kommentoi