Vegaaninen PIÑA COLADA -täytekakku

by Beachhousekitchen

Kuvissa näkyvä viini IG-kaupallisen yhteistyön kautta

Trooppisia makuja uhkuva ja näyttävä Piña colada -täytekakku on juhlapöydän kaunistus. Täysin kasviperäinen kakku sopii niin kananmuna- kuin maitoallergisellekin. Kakkupohjaa mehevöittävät kookoskerma sekä ananasmurska, niiden yhdistelmä tuo mieleen Piña colada -klassikkococktailin!

Kevät- ja kesäjuhlien katseenvangitsija ja makean nälän tyydyttäjä on tässä – sopii monee ruokavalioon ja maistuu kaikenikäisille. Kaunista kesän odotusta♥

pina colada täytekakku

PIÑA COLADA -täytekakku

Kuvissa näkyvä viini IG-kaupallisen yhteistyön kautta Trooppisia makuja uhkuva ja näyttävä Piña colada -täytekakku on juhlapöydän kaunistus. Täysin kasviperäinen kakku sopii niin kananmuna-… Leivonta Vegaaninen PIÑA COLADA -täytekakku European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

POHJA

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

½ tl suolaa

1 dl rypsiöljyä

1 tlk (220-230 g) ananasmurskaa

1 tlk (165 ml) kookoskermaa

1 rkl omenaviinietikkaa

LISÄKSI

1 prk (500 ml) Bonnen Trooppista sosetta ja 1 prk (250 g) kauravispiä (kakun väliin kahteen eri kerrokseen)

1 prk (250 g) kauravispiä ja haluamiasi koristeita esim. ananasta, passionhedelmää ja mantelilastuja (päälle)

kostutukseen: kauramaitoa ja sitruunamehua

Ohje:

  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet sekaisin ja lisää rypsiöljy, ananasmurska mehuineen, kookoskerma sekä omenaviinietikka. Kääntele ainesosat sekaisin, älä vaivaa.
  2. Paista leivinpaperilla vuoratussa kakkuvuoassa (tai hyvin voidellussa/korppujauhotetussa) ja 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Tarkista kypsyys. Anna tekeytyä (jopa yön yli) ennen leikkaamista ja täyttämistä.
  3. Leikkaa kakku kolmeen osaan pitkittäin ja kostuta kerrokset kauramaito-sitruunamehu-seoksella.  Vuoraa muovikelmulla kakkuvuoka ja kokoa kakku siihen. Täytä kerrokset trooppisella soseella ja vatkatulla kauravispillä. Voit lisätä halutessasi tomusokeria vaahtoon - maista ja makeuta tarvittaessa.
  4.  Kakku voi tekeytyä kylmässä ennen koristelua.
  5. Päällystä kakku kauravispivaahdolla ja koristele haluamillasi hedelmillä. Näyttävän kakun koristeen saat ananaksen lehtiruusukkeesta.

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Tiia 20/04/2021 - 14:09

Tämä sun kakku on jumalaisen huikea ja rakastan kookosta. Nam. Niin upeat kuvat Heli. Ihanaa tätä viikkoa. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 23/04/2021 - 14:19

Oi kiitos ihana <3 Tässä kyllä maistuu kookos ja tropiikki!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 14/04/2021 - 21:21

Ooh, nam! Onpa herkullisen köistä. Pima coladan maut ovatkin ihania

Vastaa
Beachhousekitchen 23/04/2021 - 14:20

Lempidrinkkini maut kyllä : )

Vastaa
Outi 14/04/2021 - 18:05

Voi miten ihana kakku! Oli niin rankka päivä tänään, että tuollaisella kakkusella herkuttelu olisi nyt enemmän kuin tarpeen 🙂
Kaunista keskiviikkoiltaa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 23/04/2021 - 14:20

Tämä kakku kyllä pelastaa päivän kun päivän : )

Vastaa
Jael 14/04/2021 - 14:35

Voi mikå ihana herkkukakku🍍🥥🍰Kaunista keskiviikkoa Heli❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 23/04/2021 - 14:21

Kiitos : ) Herkkua huhtikuun loppua!

Vastaa

Kommentoi