Viikuna-aurafocaccia – yksinkertaisen kaunista ja hyvää

by Beachhousekitchen
9 Kommenttia

Suloisen rasvainen focaccia on kahvipöydän tai glögi-illan kunkku, varsinkin jos suolaiset leivonnaiset maistuvat paremmin kuin makeat! Viime keväänä leivoin äitienpäiväksi suolaista ja vähän makeaa yhdistävää kirsikka-vuohenjuustofocacciaa ja samaa takuuvarmaa taikinareseptiä käytin pohjaan tässäkin. Kypsät viikunat ja sinihomejuusto sopivat makuparina täydellisesti focaccian täytteiksi – tämä ei jää kuivumaan vaan viedään käsistä jokaista murusta myöten.

Sinihomejuuston määrän voi itse päättää, joillekin riittää vähempi (esim. puolet pakkauksesta), joillekin taas överi on parempi. Focaccia on myös hävikkitietoisen leivonnainen, siihen voi laittaa juustolautasen juustojen jämät ja hedelmälohkot. Nautinnollista sunnuntaita – täällä kovasti suunnitellaan jo mitä ihan uutta joulupöydässä tänä vuonna maistellaan♥

viikuna-aurafocaccia

viikuna-aurafocaccia

Focaccia

Suloisen rasvainen focaccia on kahvipöydän tai glögi-illan kunkku, varsinkin jos suolaiset leivonnaiset maistuvat paremmin kuin makeat! Viime keväänä leivoin äitienpäiväksi suolaista ja vähän… Leivonta Viikuna-aurafocaccia – yksinkertaisen kaunista ja hyvää European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

Taikina 50 g

hiivaa

5 dl vettä

1 tl hunajaa

8 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl suolaa

1/2 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä

Pinnalle 3-4 viikunaa

125 g Aura Gold -sinihomejuustoa

1-2 tl rosmariinia

Paiston jälkeen 1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä pinnalle

Ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää hunaja.
  2. Lisää jauhoja desi kerrallaan kevyesti alustaen.
  3. Puolessa välissä lisää suola ja öljy. Lisää loput jauhot.
  4. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna vielä kohota 20 minuuttia.
  6. Leikkaa kypsät viikunat ohuiksi siivuksi ja painele ne tasaisesti taikinalevylle. Murustele sinihomejuusto pinnalle.
  7. Ripottele päälle myös kevyesti silputtu rosmariini.
  8. Paista 220 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 minuuttia.
  9. Sivele sudilla kevyesti öljy juuri uunista tulleen focaccian pinnalle.
  10. Leikkaa paloiksi ja nauti.

viikuna-aura focaccia

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

9 Kommenttia

Peggy 11/12/2018 - 23:19

Aivan mielettömän ihania olet taas tehnyt <3 Olisipa mukava juoda lasillinen kanssasi ja herkutella.

Vastaa
Beachhousekitchen 16/12/2018 - 20:45

Kyllä, anytime darling <3

Vastaa
Tiia 10/12/2018 - 12:31

Sun kuvat on jumalaisia ja olen nyt sitä mieltä, että oma keittokirja tai ruokakirja! Olet jumalainen kokki ja kuvat ovat ainutlaatuisen upeita ja sitä paitsi kaikki ruoat mitä olen sun resepteillä tehnyt, niin megahyvää!

Ihanaa uutta viikkoa Heli <3

Vastaa
Outi 09/12/2018 - 18:39

Voi nam! Olen nyt opetellut syömään sinihomejuustoa, silleen aina vähän kerrallaan ja pari todella hyvää makukokemusta onkin jo takana. Valkohomejuustosta olen tykännyt aina. Herkullisen näköistä leipää <3
Ihanaa sunnuntaita sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 10/12/2018 - 10:18

Pienikin lisäys sinihomejuustoa antaa moneen juttuun koukuttavaa makua! Itse olen vasta muutama vuosi sitten oppinut syömään valkohomejuustoja, makuarsenaali laajenee vanhetessa, hih!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 09/12/2018 - 18:38

Herkullisen näköistä, suolaisen ja makean liitto toimii! Toissapäivänä olin jo ostamassa viikunoita, mutta yli kahdenkympin kilohinta pysäytti. Toivottavsti lähempänä joulua tulee parempia tarjouksia, muutama viikuna kuuluu ainakin pateen kaveriksi joulupöytään.

Vastaa
Beachhousekitchen 10/12/2018 - 10:22

Tarjouksesta viikunoita tuleekin aina hankittua : )

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 09/12/2018 - 16:38

Focaccia on niin hyvää ja tänään on todellakin ollut pimeyden pimeys.

Vastaa
Beachhousekitchen 10/12/2018 - 10:22

Ja se pimeys jatkuu, huh! Nyt järeät “ruokahemmotteluaseet” käyttöön!

Vastaa

Kommentoi