Suloisen rasvainen focaccia on kahvipöydän tai glögi-illan kunkku, varsinkin jos suolaiset leivonnaiset maistuvat paremmin kuin makeat! Viime keväänä leivoin äitienpäiväksi suolaista ja vähän makeaa yhdistävää kirsikka-vuohenjuustofocacciaa ja samaa takuuvarmaa taikinareseptiä käytin pohjaan tässäkin. Kypsät viikunat ja sinihomejuusto sopivat makuparina täydellisesti focaccian täytteiksi – tämä ei jää kuivumaan vaan viedään käsistä jokaista murusta myöten.
Sinihomejuuston määrän voi itse päättää, joillekin riittää vähempi (esim. puolet pakkauksesta), joillekin taas överi on parempi. Focaccia on myös hävikkitietoisen leivonnainen, siihen voi laittaa juustolautasen juustojen jämät ja hedelmälohkot. Nautinnollista sunnuntaita – täällä kovasti suunnitellaan jo mitä ihan uutta joulupöydässä tänä vuonna maistellaan♥

Ainesosat:
Taikina 50 g
hiivaa
5 dl vettä
1 tl hunajaa
8 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
Pinnalle 3-4 viikunaa
125 g Aura Gold -sinihomejuustoa
1-2 tl rosmariinia
Paiston jälkeen 1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä pinnalle
Ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää hunaja.
- Lisää jauhoja desi kerrallaan kevyesti alustaen.
- Puolessa välissä lisää suola ja öljy. Lisää loput jauhot.
- Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna vielä kohota 20 minuuttia.
- Leikkaa kypsät viikunat ohuiksi siivuksi ja painele ne tasaisesti taikinalevylle. Murustele sinihomejuusto pinnalle.
- Ripottele päälle myös kevyesti silputtu rosmariini.
- Paista 220 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 minuuttia.
- Sivele sudilla kevyesti öljy juuri uunista tulleen focaccian pinnalle.
- Leikkaa paloiksi ja nauti.
With ♥ from beach house kitchen
9 Kommenttia
Aivan mielettömän ihania olet taas tehnyt <3 Olisipa mukava juoda lasillinen kanssasi ja herkutella.
Kyllä, anytime darling <3
Sun kuvat on jumalaisia ja olen nyt sitä mieltä, että oma keittokirja tai ruokakirja! Olet jumalainen kokki ja kuvat ovat ainutlaatuisen upeita ja sitä paitsi kaikki ruoat mitä olen sun resepteillä tehnyt, niin megahyvää!
Ihanaa uutta viikkoa Heli <3
Voi nam! Olen nyt opetellut syömään sinihomejuustoa, silleen aina vähän kerrallaan ja pari todella hyvää makukokemusta onkin jo takana. Valkohomejuustosta olen tykännyt aina. Herkullisen näköistä leipää <3
Ihanaa sunnuntaita sinulle Heli <3
Pienikin lisäys sinihomejuustoa antaa moneen juttuun koukuttavaa makua! Itse olen vasta muutama vuosi sitten oppinut syömään valkohomejuustoja, makuarsenaali laajenee vanhetessa, hih!
Herkullisen näköistä, suolaisen ja makean liitto toimii! Toissapäivänä olin jo ostamassa viikunoita, mutta yli kahdenkympin kilohinta pysäytti. Toivottavsti lähempänä joulua tulee parempia tarjouksia, muutama viikuna kuuluu ainakin pateen kaveriksi joulupöytään.
Tarjouksesta viikunoita tuleekin aina hankittua : )
Focaccia on niin hyvää ja tänään on todellakin ollut pimeyden pimeys.
Ja se pimeys jatkuu, huh! Nyt järeät “ruokahemmotteluaseet” käyttöön!