Ankankoipiconfit á la Hans Välimäki, alle neljän euron!

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Jonkin sortin tarjoushaukattarena tuli muutama viikko sitten hamstrattua parin euron pakastettuja ankankoipia eräästä saksalaisesta elintarvikeliikkeestä. Ja mikä sattuma, äskettäin sitten tapasin itse THE CHEF Hans Välimäen ruokauutuuksia esittelevässä ruokatapahtumassa, jossa hän oli maistattamassa ko. elintarvikeliikkeen grillikauden tuotteita. Rohkaistuin utelemaan ohjeita ankan valmistukseen ja ystävällinen Hans antoikin auliisti reseptivinkkejä, joilla valmistin gourmetruokaa alle neljän euron annoshintaan!

Alkuperäinen resepti löytyy Lidlin kotisivuilta, tässä alla minun versioni. Useamman tunnin uunissa hautunut ankka oli niin hyvää, että sitä syödään meillä jatkossakin. Maukas nyhtöankka maistuisi varmasti myös hodarin tapaan tarjoiltuna tai minitortillalettujen kanssa chilisten kastikkeiden maustamana!

ANKANKOIPICONFIT JA GLASEERATTUJA JUUREKSIA

4 hengelle

Ankankoipiconfit

4 ankankoipea

 vuorisuolaa

mustapippuria

4 valkosipulinkynttä

1–2 keltasipulia

timjamia

öljyä

karkeaa merisuolaa

Glaseeratut juurekset

1 porkkana

uusia perunoita

8 salottisipulia

1 palsternakka

ruokosokeria

 voita

 punaista viinietikkaa

vuorisuolaa

 mustapippuria

(lihalientä)

  1. Hiero mausteet ja yrtit koipien pintaan. Aseta koivet syvään uunivuokaan ja peitä rasvalla. Aseta uunin lämpötilaksi 100–120 ºC  ja anna kypsyä noin 2–3 tuntia. Koivet ovat kypsiä, kun liha irtoaa luista.
  2. Sipulit voit kypsentää uunissa esimerkiksi suolapedillä: laita uunin kestävälle alustalle karkeaa merisuolaa ja sipulit sen päälle. Voit kypsentää sipulit samaan aikaan koipien kanssa.
  3. Kuori ja laita juurekset kiehumaan. Kun juurekset ovat sopivasti keskeltä kovia, pilko ne ja lisää kattilaan hiukan sokeria, sekä nokare voita ja pyöräytä juurekset tässä seoksessa. Lisää joukkoon vielä tilkka viinietikkaa ja suolaa sekä pippuria ja vihannekset ovat valmiit.
  4. Jos käytössäsi on lihalientä, saat makoisan kastikkeen lisäämällä tilkan lihalientä glaseerausliemen joukkoon ja kiehauttamalla sen. Tarjoile välittömästi.

Ankankoivet maistuvat mahtavilta myös hyvän leivän kera sellaisenaan. Lisää päälle vain nokare voita ja annos on valmis!

Hans Valimaen ankkaa

With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Peggy 08/05/2015 - 11:14

Näyttääpä hyvältä. Valmistin viimeksi kokonaista ankkaa ja oli maistuvaa. Seuraavaksi voisinkin kokeilla koipia, kun rintafilekin on tullut jo sen verran tutuksi. Ankka oli minusta yllättävän edullista! Mukavaa viikonloppua 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 09/05/2015 - 12:36

Kiitos sitä samaa! Koivista saa aika herkullista nyhtölihaa, josta voisi kokeilla vaikka mitä! Ei varmaan huono esim. nyhtöankkaslidersit? Kaunista viikonloppua!

Vastaa
Belladonna 02/05/2015 - 18:56

En ole koskaan vielä kokeillut valmistaa ankankoipia, mutta tämä innostaa kokeilemaan.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/05/2015 - 19:37

Eka kerta oli minullakin! Eikä viimeiseksi jää…sen verran kivaa vaihtelua toi illallispöytään!

Vastaa
Outi 02/05/2015 - 17:22

Voi nam. Näin tämän tarjouksen siellä Saksalaisessa liikkeessä, mutta aristelin ostaa näitä. Kyllä nyt harmittaa.

Vastaa
admin 02/05/2015 - 20:06

Oli kyllä edullista fine diningia! Tehdään meillä toistekin kun saksalainen liike näitä seuraavan kerran tarjoaa..; )

Vastaa

Kommentoi