BAMI GORENG ja koko maailma lautasella!

by Beachhousekitchen

Jos tätä ruokablogia pitäisi kuvailla parilla sanalla, niin se voisi olla maailma lautasella. Ruokarakkauksia kun taitaa olla kaikilta mantereilta ja maanosista. Yksi rakkaimmista ruokamaanosista on ehdottomasti Aasia. Japanilaisen ja thairuoan lisäksi makuhermoja kutittelee kivasti indonesialainen ruoka, jonka yksi tunnetuimpia ruokalajeja on Bami Goreng. Tämä paistetuista proteiineista ja nuudeleista koostuva ruoka koukuttaa ja sen voi tehdä juuri haluamastansa lihasta.

Bami Goreng

Aina kun oman K-citymarketin tiskistä löytyy takuumureata naudan ulkofileetä, niin seuraavan päivän ruoka on aika usein juuri Bami Goreng. Kun punaista lihaa tulee syötyä vain pari kertaa kuussa, niin sen tulee olla suomalaista ja mielellään luomua. Jos takuumureaa lihaa ei sattuisi löytymään lähikaupan valikoimista, niin lihan saa mureutettua aika näpsästi kotikonstein! Reseptiosiossa siitä lisää.

Bami Goreng

Monta ainesosasta sisältävä wokkiruoka näyttää monimutkaiselta ja aikaa vievältä tehdä, mutta itse asiassa se valmistuu reilussa puolessa tunnissa. Kun kasvikset pilkkoo edellisiltana jääkaappiin, niin ruoka valmistuu ennätysajassa seuraavan päivän illalliselle! Tulisen Sambal Oelek -kastikkeen määrää voi säädellä oman chilin siedon mukaan. Tässä ruoassa saa olla pieni potku, niin kuin aasialaisessa ruoassa yleensä. Lue lisää vinkkejä ja reseptejä aasialaisesta keittiöstä. Minut se on ainakin hurmannut ja tuonut keittiöön pysyvästi mm. korianterin ja chilin!

Bami Goreng

Bami Goreng

Indonesialainen Bami Goreng naudanlihasta

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

400 g takuumureaa naudan ulkofileetä

1 tl suolaa

100 g Pirkka luomu viljelty siitakesieni -rasia

2 pientä salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

100 g sokeriherneitä

1­–2 rkl Pirkka Luomu -soijakastiketta

1 rkl Sambal Oelek -kastiketta

200 g munanuudeleita

korianteri-ruukku ja lime neljään osaa leikattuna

öljyä paistamiseen

Ohje:

Valmistusaika n. 30 minuuttia

  1. Viipaloi naudan ulkofilee ohuiksi suikaleiksi. Suolaa kevyesti.
  2. Huuhtele siitakesienet ja viipaloi ne suikaleiksi. Esikeitä nuudelit ohjeen mukaan.
  3. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele porkkanat ja sokeriherneet. Kuori porkkana ja siivuta ohuiksi suikaleiksi.
  4. Kuumenna wokkipannu tai syvä paistinpannu.
  5. Lisää öljy ja kuullota sipulit. Lisää sipulien joukkoon siitakesienet, porkkanat ja sokeriherneet. Kypsennä n. 3 minuutin ajan.
  6. Siirrä kasvikset wokkipannun reunoille tai ota ne hetkeksi sivuun. Paista naudanlihasuikaleet pienissä erissä öljyssä kovalla lämmöllä parin minuutin ajan kypsiksi.
  7. Lisää Sambal Oelek -kastike ja soijakastike pannulle ja kaada mukaan esikeitetyt ja hyvin valutetut nuudelit.
  8. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja paista vielä muutaman minuutin ajan, jotta nuudelit ehtivät lämmetä. Tarjoa silputun korianterin ja limelohkojen kanssa.

  VINKKI: Minkä tahansa lihan saa mureutettua vatkaamalla kaksi valkuaista ja 2 rkl maissijauhoa sekaisin ja antamalla ohuiden lihapalojen mureutua seoksessa vähintään puolen tunnin ajan.

Bami Goreng

Bami Gorengin voi tehdä myös kanasta tai possusta. Mikä on sinun suosikki maanosa tai maa ruoan suhteen?

P.S Beach house kitchen -ruokablogi on mukana tänään ilmestyvässä uudistuneen Pirkka-lehden ruokaliitteessä, jonka reseptit löydät täältä.

Bami Goreng

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Tuula / Tuulaslife 02/03/2016 - 12:58

Oi, mitä ihanaa herkkua. Ja helppotekoinen. Meillä bonusminiäni on innokas kokkaaja ja rakastaa aasialaista keittiötä. Siellä niitä herkkuja saa maistella. Tämän ohjeen minä tallennan heiveröiseen aasialaisruokaoppaaseni. Bami Goreng <3
Kiitos kivasta reseptistä!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 03/03/2016 - 18:50

Ihana kuulla! Tämä on helppo toteuttaa ja valtavan herkullista ruokaa isommallekin porukalle : )

Vastaa
Jael 29/02/2016 - 20:15

Täällä toinen aasialaisen keittiön fani (Aasia-tagin alla todella monta postausta). Siinä keittiössä on niin ihanasti makuja.Ja ihana Bambi goreng,nami:)

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 01/03/2016 - 09:45

Olenkin käynyt siellä katsomassa upeita reseptejäsi! Kookosmaito on myös yksi lemppareistani, vaikkei sitä tässä resepteissä ole käytettykään.
Ja ne katukeittiöt, niistä saa parhainta ruokaa tuolla päin reissatessa.

Vastaa
Tiia K 29/02/2016 - 12:18

Voihan Bami Goreng! Tämän postauksen herkullisuuteen ei auta nyt muu, kuin lähteä tältä istumalta sushille. Rakastan thaikkuruokaa ja nooh sushia, mutta sen ehkä tiedätkin jo. 😉

Vastaa
Beachhousekitchen 01/03/2016 - 09:50

Aasiasta löytyvät ne parhaimmat keittiöt..vaikka toisaalta rakastan tiettyjä suomalaisia perinneruokia mutta vatsa jostain syystä voi aina parhaiten kun ruoassa paljon mausteita ja pääosin jauhotonta/maidotonta! Ja sushi, mulla jo parin viikon tauko ollut, nyt voisi olla taas sen herkun aika : )

Vastaa
Outi 29/02/2016 - 11:28

Slurps mitä herkkua ♡
Ihanaa alkanutta viikkoa!

Vastaa
Beachhousekitchen 01/03/2016 - 09:54

Eikös..? Tähän sopivat hyvin myös riisinuudelit ja lihaa voi vaihdella vaikka broiskuksi!
Aurinkoista viikkoa!

Vastaa

Kommentoi