Jos tätä ruokablogia pitäisi kuvailla parilla sanalla, niin se voisi olla maailma lautasella. Ruokarakkauksia kun taitaa olla kaikilta mantereilta ja maanosista. Yksi rakkaimmista ruokamaanosista on ehdottomasti Aasia. Japanilaisen ja thairuoan lisäksi makuhermoja kutittelee kivasti indonesialainen ruoka, jonka yksi tunnetuimpia ruokalajeja on Bami Goreng. Tämä paistetuista proteiineista ja nuudeleista koostuva ruoka koukuttaa ja sen voi tehdä juuri haluamastansa lihasta.
Aina kun oman K-citymarketin tiskistä löytyy takuumureata naudan ulkofileetä, niin seuraavan päivän ruoka on aika usein juuri Bami Goreng. Kun punaista lihaa tulee syötyä vain pari kertaa kuussa, niin sen tulee olla suomalaista ja mielellään luomua. Jos takuumureaa lihaa ei sattuisi löytymään lähikaupan valikoimista, niin lihan saa mureutettua aika näpsästi kotikonstein! Reseptiosiossa siitä lisää.
Monta ainesosasta sisältävä wokkiruoka näyttää monimutkaiselta ja aikaa vievältä tehdä, mutta itse asiassa se valmistuu reilussa puolessa tunnissa. Kun kasvikset pilkkoo edellisiltana jääkaappiin, niin ruoka valmistuu ennätysajassa seuraavan päivän illalliselle! Tulisen Sambal Oelek -kastikkeen määrää voi säädellä oman chilin siedon mukaan. Tässä ruoassa saa olla pieni potku, niin kuin aasialaisessa ruoassa yleensä. Lue lisää vinkkejä ja reseptejä aasialaisesta keittiöstä. Minut se on ainakin hurmannut ja tuonut keittiöön pysyvästi mm. korianterin ja chilin!
400 g takuumureaa naudan ulkofileetä 1 tl suolaa 100 g Pirkka luomu viljelty siitakesieni -rasia 2 pientä salottisipulia 2 valkosipulinkynttä 2 porkkanaa 100 g sokeriherneitä 1–2 rkl Pirkka Luomu -soijakastiketta 1 rkl Sambal Oelek -kastiketta 200 g munanuudeleita korianteri-ruukku ja lime neljään osaa leikattuna öljyä paistamiseen Valmistusaika n. 30 minuuttia VINKKI: Minkä tahansa lihan saa mureutettua vatkaamalla kaksi valkuaista ja 2 rkl maissijauhoa sekaisin ja antamalla ohuiden lihapalojen mureutua seoksessa vähintään puolen tunnin ajan.Ainesosat:
Ohje:
Bami Gorengin voi tehdä myös kanasta tai possusta. Mikä on sinun suosikki maanosa tai maa ruoan suhteen?
P.S Beach house kitchen -ruokablogi on mukana tänään ilmestyvässä uudistuneen Pirkka-lehden ruokaliitteessä, jonka reseptit löydät täältä.
Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa
With ♥ from beach house kitchen
8 Kommenttia
Oi, mitä ihanaa herkkua. Ja helppotekoinen. Meillä bonusminiäni on innokas kokkaaja ja rakastaa aasialaista keittiötä. Siellä niitä herkkuja saa maistella. Tämän ohjeen minä tallennan heiveröiseen aasialaisruokaoppaaseni. Bami Goreng <3
Kiitos kivasta reseptistä!
Ihana kuulla! Tämä on helppo toteuttaa ja valtavan herkullista ruokaa isommallekin porukalle : )
Täällä toinen aasialaisen keittiön fani (Aasia-tagin alla todella monta postausta). Siinä keittiössä on niin ihanasti makuja.Ja ihana Bambi goreng,nami:)
Olenkin käynyt siellä katsomassa upeita reseptejäsi! Kookosmaito on myös yksi lemppareistani, vaikkei sitä tässä resepteissä ole käytettykään.
Ja ne katukeittiöt, niistä saa parhainta ruokaa tuolla päin reissatessa.
Voihan Bami Goreng! Tämän postauksen herkullisuuteen ei auta nyt muu, kuin lähteä tältä istumalta sushille. Rakastan thaikkuruokaa ja nooh sushia, mutta sen ehkä tiedätkin jo. 😉
Aasiasta löytyvät ne parhaimmat keittiöt..vaikka toisaalta rakastan tiettyjä suomalaisia perinneruokia mutta vatsa jostain syystä voi aina parhaiten kun ruoassa paljon mausteita ja pääosin jauhotonta/maidotonta! Ja sushi, mulla jo parin viikon tauko ollut, nyt voisi olla taas sen herkun aika : )
Slurps mitä herkkua ♡
Ihanaa alkanutta viikkoa!
Eikös..? Tähän sopivat hyvin myös riisinuudelit ja lihaa voi vaihdella vaikka broiskuksi!
Aurinkoista viikkoa!