Vaikka syön bataattia viikoittain, kesti kolme vuotta lämmetä, että sain ne burgereiksi lautaselle. Torkkuja ja nokkosia- blogista loistava idea alun perin sai alkunsa ja nyt bataattipurilaisesta taitaa löytyä yhtä monta eri versiota kuin on kokkiakin! Perinteisen burgerin sijaan tein burgerit ilman sitä hattua- open burger, sellainen kevennetty malli.
Täysveriseksi kasvissyöjäksi en siis ryhtynyt, vaikka kovasti olen peräänkuuluttanut kevyempää elämää ja hehkuttanut miten hyvää ruokaa (ei pelkkiä lisukkeita) kasviksista saa. Jatkan siis monipuolista ruokailua sopivaksi havaitulla fleksaamisen linjalla. Keho saa mitä se tarvitsee, kuitenkin kasvis-ja kalapainotteisesti.
Ex-sisäfileiden syöjä on tässä vuosien saatossa löytänyt ns. halvemmat ruhonosat ja naudan kuve on niistä loistava esimerkki, vaikkei toki olekaan niin edullista kuin toinen suosikkini, pulled porkissa käytetty sianniska. Flank steakia grillattiin blogissa keväällä Suuren suomalaisen grilliruoka -kirjan ohjeella ja ihastuttiin kovasti kirjan aasialaistyyppiseen marinadiin! Sillä ohjeella tämäkin kuve sai makunsa.
Bataattia esipaahdoin kokonaisena 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Sen jälkeen se sai jäähtyä. Leikkasin bataatista n. 1 1/2 cm paksuisia siivuja, jotka sivelin öljyllä ja jotka saivat makua ja hieman väriä hiiligrillissä. Bataattisiivujen päälle tuli srirachalla maustettua majoneesia, salaattia, punasipulisiivuja, ohueksi siivutettua flank steakia sekä korianteria. Ei mitään huonohiilarista mättöä, vaan aitoja aineksia ja makuja!
With ♥ from beach house kitchen
12 Kommenttia
[…] Pelkällä sormisuolalla maustettu flank steak oli taivaallista sellaisenaan ja varsinkin näiden focaccia-tyylisten pizzojen päällä mitä herkullisin aamupala tai tuohon aikaan jo brunch. Näitä rapeita leivonnaisia muuten saa Mikkelin kauppahallista, voittavat minkä tahansa huoltoaseman tarjonnan! Naudan kuve, eli flank steak lyö viimeistään tänä vuonna läpi koko Suomessa grillattavien lihojen sarjassa, veikkaisin! Viime kesänä vasta itse löysin tämä herkun ja siitä tehtiin silloin bataattiburgereita. […]
Huhheijaa kun tuli muuten himo kunnon pihviin näistä kuvista! nam! upeita kuvia 🙂
Näyttää ihan megahyvältä, en olisi kyllä itse ikinä keksinyt! Kunpa osaisinkin kokata ja taikoa myös lihan edullisimmasta osista hyvää ruokaa. Sisäfileenkin toki voi pilata, mutta sen osaan kuitenkin mutta kaikesta muusta tulee helposti sitkeää.
Aurinkoa päivään Heli <3
Tämä oli kyllä hyvää! Flank steakin saa sitkeäksi juuri liikaa kypsentämällä….; )
Voihan sen sanoa kahteen kertaankin!
On Hannele muuten kattaus kohdillaan! Mitkä kuvat! Mikä kypsyys! Ja vielä korianteria! Emmäkestä!
Olin hieman skeptinen alussa, ajattelin tulevan liian raskasta, mutta oikeasti tää oli superhyvä setti!
Kertakaikkisen jumalaista tavaraa teidän kattauksessa nyt. Mitkä kuvat. Mikä kypsyys. Ja se korianteri!!!!
Tuli vesi kielelle! Baataatti on mun herkkua!
Niin täälläkin! Ja miten hyvin kävi flank steak lihan kanssa, tulipas uusi suosikkihamppis!
Apua mitä herkkua!
Jos syön punaista lihaa, niin sen tulee olla just tätä flanksteakia : ) Korianteri on piste iin päällä!