BATAATTIBURGERIT FLANK STEAKISTA

by Beachhousekitchen

Vaikka syön bataattia viikoittain, kesti kolme vuotta lämmetä, että sain ne burgereiksi lautaselle. Torkkuja ja nokkosia- blogista loistava idea alun perin sai alkunsa ja nyt bataattipurilaisesta taitaa löytyä yhtä monta eri versiota kuin on kokkiakin! Perinteisen burgerin sijaan tein burgerit ilman sitä hattua- open burger, sellainen kevennetty malli.

bataattiburgerit

Täysveriseksi kasvissyöjäksi en siis ryhtynyt, vaikka kovasti olen peräänkuuluttanut kevyempää elämää ja hehkuttanut miten hyvää ruokaa (ei pelkkiä lisukkeita) kasviksista saa. Jatkan siis monipuolista ruokailua sopivaksi havaitulla fleksaamisen linjalla. Keho saa mitä se tarvitsee, kuitenkin kasvis-ja kalapainotteisesti.

Ex-sisäfileiden syöjä on tässä vuosien saatossa löytänyt ns. halvemmat ruhonosat ja naudan kuve on niistä loistava esimerkki, vaikkei toki olekaan niin edullista kuin toinen suosikkini, pulled porkissa käytetty sianniska. Flank steakia grillattiin blogissa keväällä Suuren suomalaisen grilliruoka -kirjan ohjeella ja ihastuttiin kovasti kirjan aasialaistyyppiseen marinadiin! Sillä ohjeella tämäkin kuve sai makunsa.

bataattiburgerit

Bataattia esipaahdoin kokonaisena 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Sen jälkeen se sai jäähtyä. Leikkasin bataatista n. 1 1/2 cm paksuisia siivuja, jotka sivelin öljyllä ja jotka saivat makua ja hieman väriä hiiligrillissä. Bataattisiivujen päälle tuli srirachalla maustettua majoneesia, salaattia, punasipulisiivuja, ohueksi siivutettua flank steakia sekä korianteria. Ei mitään huonohiilarista mättöä, vaan aitoja aineksia ja makuja!

bataattiburgerit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

LUOMUTILA SIIRIÄINEN JA FLANKSTEAK | Beach house kitchen 29/06/2017 - 00:42

[…] Pelkällä sormisuolalla maustettu flank steak oli taivaallista sellaisenaan ja varsinkin näiden focaccia-tyylisten pizzojen päällä mitä herkullisin aamupala tai tuohon aikaan jo brunch. Näitä rapeita leivonnaisia muuten saa Mikkelin kauppahallista, voittavat minkä tahansa huoltoaseman tarjonnan! Naudan kuve, eli flank steak lyö viimeistään tänä vuonna läpi koko Suomessa grillattavien lihojen sarjassa, veikkaisin! Viime kesänä vasta itse löysin tämä herkun ja siitä tehtiin silloin bataattiburgereita. […]

Vastaa
52weeksofdeliciousness 16/09/2016 - 14:49

Huhheijaa kun tuli muuten himo kunnon pihviin näistä kuvista! nam! upeita kuvia 🙂

Vastaa
Tiia K 08/09/2016 - 08:14

Näyttää ihan megahyvältä, en olisi kyllä itse ikinä keksinyt! Kunpa osaisinkin kokata ja taikoa myös lihan edullisimmasta osista hyvää ruokaa. Sisäfileenkin toki voi pilata, mutta sen osaan kuitenkin mutta kaikesta muusta tulee helposti sitkeää.

Aurinkoa päivään Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 09/09/2016 - 07:22

Tämä oli kyllä hyvää! Flank steakin saa sitkeäksi juuri liikaa kypsentämällä….; )

Vastaa
Nanna 07/09/2016 - 19:37

Voihan sen sanoa kahteen kertaankin!

Vastaa
Nanna 07/09/2016 - 19:35

On Hannele muuten kattaus kohdillaan! Mitkä kuvat! Mikä kypsyys! Ja vielä korianteria! Emmäkestä!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/09/2016 - 07:25

Olin hieman skeptinen alussa, ajattelin tulevan liian raskasta, mutta oikeasti tää oli superhyvä setti!

Vastaa
Nanna 07/09/2016 - 19:26

Kertakaikkisen jumalaista tavaraa teidän kattauksessa nyt. Mitkä kuvat. Mikä kypsyys. Ja se korianteri!!!!

Vastaa
Marina / Dioriina 07/09/2016 - 17:37

Tuli vesi kielelle! Baataatti on mun herkkua!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/09/2016 - 07:29

Niin täälläkin! Ja miten hyvin kävi flank steak lihan kanssa, tulipas uusi suosikkihamppis!

Vastaa
Outi 07/09/2016 - 17:26

Apua mitä herkkua!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/09/2016 - 09:35

Jos syön punaista lihaa, niin sen tulee olla just tätä flanksteakia : ) Korianteri on piste iin päällä!

Vastaa

Kommentoi