GRILLISTÄ KARITSAA KAHDELLA TAPAA

by Beachhousekitchen

Sain laadukkaista lihatuotteistaan tunnetulta Familia – lihatalolta premium-luokan takuumureaa tuorekaritsaa kokeiltavaksi ja maisteltavaksi*. Heti juhannuksena grilliin pääsivät tämän Pro-valikoiman kalvoton ulkofilee ja kare. Nämä lihat tulevat Uudesta Seelannista, jossa pitkät perinteet, uniikki luonto ja ilmasto mahdollistavat terveellisen ja luonnollisen lihan tuotannon kestävää kehitystä edistäen. Sopii oikein hyvin omiin arvoihin ja makumieltymyksiin, vain laadukas ja vastuullisesti tuotettu liha kelpaa enää omalle lautaselle.

karitsan kare

Hienosyinen karitsan liha mureutuu 50 vrk laivaamisen aikana ja liha on sopivan miedon makuista. Moni kokee lampaan lihan raskaan ja tunkkaisen makuiseksi ja koostumukseltaan sitkeäksi mutta näiden alle vuoden ikäisten karitsojen liha on todella maukasta ja mureata. Lisätietoja tuorekaritsa- ja pakastevalikoimista sekä muista Familian tuotteista löydät täältä.

karitsan ulkofilee

Ulkofilee grillattiin kokonaisena mausteina simppelisti suola ja mustapippuri. Pikaisen grillauksen jälkeen fileepalat vetäytyivät foliossa ja kypsyys oli kauniin roseinen. Ulkofileet päätyivät salaattitacoihin yhdessä aasialaisittain pikkelöityjen kurkkujen ja avokadomajoneesin kanssa, retiisit antoivat kivasti kirpeyttä ja rakennetta. Nämä alkupalat kyllä keräsivät juhannusseurueen kehut, samoin kuin karitsan kyljykset – suosittelen valitsemaan grilliin perinteisten possujen ja kanojen sijaan, uusi ja todella hienostunut makumaailma!

karitsan ulkofilee

Karitsan kare on pakattu kokonaisena ‘karerivinä’, mutta itse pidän ns. kyljysmallista, eli grillissä kypsyivät erilleen leikatut ja nuijitut kyljykset. Hellan ja viinilasin välissä – blogin Johannan vaahterasiirappi-mausteseoksella (hieman muunnellusti) marinoituina olivat täydellistä sormiruokaa, makean mureita ja ihanasti tahmaisia! Iso peukku ja suositus näille tuotteille, jos oma lähikauppa ei vielä myy Familian tuotteita niin vinkkaapa kauppiaalle.

karitsaa grillistä

KARITSATACOT JA MAKEAN TAHMEAT KARITSANKAREET

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

KARITSATACOT (8 kpl)

500 g karitsan ulkofileetä (Familia)

grillattavaa salaattia (esim. cosmopolitan)

1-2 retiisiä

korianteria ja sormisuolaa

Mausteöljy karitsan ulkofileille:

1 rkl öljyä

suolaa ja mustapippuria

Aasialaiset pikkelöidyt kurkut:

1/3 osaa kurkkua

1 dl vettä

1/2 dl sokeria

1/4 dl valkoviinietikkaa

5 siivua inkivääriä

Avokadomajoneesi:

3 rkl majoneesia

1 avokado

1/2 tl suolaa

1 tl limen mehua

1 tl silputtua korianteria

MAKEAN TAHMEAT KARITSANKAREET

1 kg karitsan karetta

Marinadi:

1 1/2 dl vaahterasiirappia

2 rkl valkoviinietikkaa

1 1/2 rkl Dijon -sinappia

1 1/2 rkl soijakastiketta

1 rkl silputtua persiljaa

1 tl mustapippuria

ripaus suolaa tarvittaessa

Ohje:

  1. Sekoita öljy, mustapippuri ja suola sekaisin, sudi mausteöljy ulkofileille, anna maustua hetki.
  2. Tee pikkelöintiliemi kurkuille: kiehauta kattilassa vesi, etikka, sokeri ja inkivääri, kunnes sokeri sulaa.
  3. Siivuta kurkut ohuiksi esim. juustohöylällä ja laita siivut pikkelöintiliemeen ja jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
  4. Tee avokadomajoneesi: soseuta avokado sauvasekoittimella ja lisää majoneesi, suola, limenmehu ja korianterisilppu.
  5. Anna maustua jääkaapissa.
  6. Grillaa ulkofileet max. 2 minuuttia/puoli ja anna vetäytyä folion sisällä n. 10 minuuttia.
  7. Grillaa salaatin lehtiä kevyesti. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi.
  8. Siivuta terävällä veitsellä karitsan ulkofileet ohuiksi siivuiksi.
  9. Kokoa karitsatacot: jaa ulkofileet salaattiveneiden päälle, lisää kurkkusiivut ja muutama retiisin siivu/vene.
  10. Pursota avokadomajoneesia tacoille, viimeistele sormisuolalla ja silputulla korianterilla.

KARITSANKAREET

  1. Sekoita isossa kulhossa marinadin ainekset.
  2. Leikkaa karitsan kare kyljyksiksi tai valmista kokonaisena.
  3. Laita lihat marinadiin, säästä glaseeraukseen muutama lusikallinen.
  4. Grillaa yksittäisiä kyljyksiä vain 1-1 1/ 2 min/puoli, saavat jäädä medium meheviksi.
  5. Sivele lopuksi loppumarinadi lihoille, anna olla hetki grillissä ja nauti - ovat heti syötävissä ja maistuvat sellaisinaan!

karitsa kare grillissä

*pressinäyte, kiitos ♥

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 29/06/2018 - 20:08

Molemmat kuulostavat herkullisilta, juuri nyt himoitsisisin makean tahmeaa karitsan kareeta.

Vastaa
Beachhousekitchen 02/07/2018 - 10:30

Kilo meni muuten aika nopeasti, kareet ovat hauskaa sormiruokaa ja tuo makean tahmea kastike aivan herkkua!

Vastaa
Outi 28/06/2018 - 21:31

Kuuluiko kuolaaminen sinne asti? Et arvaa kenen kanssa taas postausta tutkittiin. Pitää kuulemma saada karitsan karetta meillekin 🙂
Ihanan herkullista loppuviikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 02/07/2018 - 10:30

Kyllä taidan kuulla! Kare on kyllä yksi suosikkini, helppoa grillattavaa ja niin maistuvaa!

Vastaa

Kommentoi