Herkkua Jerk-possua kesäkurpitsa-feta-pinjansiemen lisukkeella

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Possu vs nauta kamppailu taitaa tänäkin vuonna päättyä possun hyväksi. Sitä on selvästi enemmän vieraillut ruokalautasillamme myös tänä kesänä. Itse olin monta vuotta syömättä punaista lihaa, kunnes 2000-luvun alussa fitness-buumi iski päälle ja elimistö oikein huusi naudan sisäfileetä, maksaa ja jauhelihaa! Viimeisten parin vuoden aikana huomaan taas alkaneeni enemmän suosia kasvisruokia, tosin kalaa ja kanaa on aina mennyt. Naudan sisäfileetä meillä on syöty viimeksi huhtikuussa grillikauden alussa. Ehkäpä se on se hinta tai jopa maukkaammat, mediahuomiota saaneet reseptit, joilla possusta saa taiottua salonkikelpoista ja muodikasta ruokaa pöytään. Yksi kesän suosikeista on ollut itse duunaama jamaikalaismainen, jerk-maustein marinoitu possu, joka saa maustua jääkaapissa mielellään yön yli  ja joka sitten grillataan kokonaisena. On aika tarkkaa, että ei mene yli….pidä siis paistomittaria tai kelloa lähellä.

Nyt ajattelin säästää grillatusta lihasta vajaa puolet ja kääriä sen tiukasti kelmuun. Siitäpä tulee loistava vitello tonnatomainen dagen efter-safka sunnuntaiksi, kun lauantai-illan rapuillallinen viineineen ja snapseineen maaottelee vatsassa. Resepti tulee tänne sitten myöhemmin!

JERK POSSUA

n. 600 g possun sisäfilee

Maustemarinadi:

1 shalottisipuli

2 valkosipulinkynttä

1 chili

1 sormenkokoinen pala inkivääriä

1-2 tl mustapippuria

1 tl timjamia

1 ½ tl suolaa

½ tl kanelia

½ sitruunan mehu ja raastettu kuori

2 rkl hunajaa tai fariinisokeria

1/2 dl öljyä

2 rkl persiljaa

½ tl kurkumaa värin vuoksi

Laita mausteseoksen kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tahnaksi. Jos haluat hyvän poltteen, niin älä poista chilistä siemeniä. Normikaupasta saatavat chilit ovat sen verran mietoja, joten siemenetkään eivät polttele. Anna lihan marinoitua vähintään kaksi tuntia tai mielellään yön yli. Ota lämpöön n. tuntia ennen grillausta. Grillaa filettä n. 12-15 minuuttia sitä käännellen. Anna vetäytyä folion sisässä n. 15 minuuttia ja leikkaa siivuiksi.

KESÄKURPITSA-FETA-PINJANSIEMEN LISUKE MILLE TAHANSA GRILLIRUUALLE

1 isohko kesäkurpitsa

 1 rkl sitruunan mehua

sitruunan kuori raastettuna

oliiviöljyä

valkosipulinkynsi, ripaus suolaa ja mustapippuria

1 dl paahdettuja pinjansiemeniä  ja  n. 100 g fetajuustoa grillattujen kesäkurpitsasiivujen päälle

yrttejä esim. persiljaa tai korianteria

———-

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi, ripottele suolaa päälle ja anna itkettyä n. 20 minuuttia. Kuivaa siivut talouspaperilla ja mausta mustapippurilla. Grillaa kypsiksi. Sekoita keskenään 1 rkl sitruunan mehua, raastettu sitruunan kuori, murskattu valkosipulinkynsi ja öljy. Sivele seos valmiiden kesäkurpitsasiivujen päälle, kruunaa lisuke paahdetuilla pinjansiemenillä, fetajuustolla ja yrteillä.

With ♥ from beach house kitchen.

Lue nämäkin

Kommentoi