Höyrytetyt pulled pork dim sumit

by Beachhousekitchen
7 Kommenttia

Nyhtöpossu eli pulled pork on vaan niin helposti valmistuvaa ja edullista evästä, vaikka trendikkäimmät ovat sen jo hylänneet ja siirtyneet mm. nyhtökauran valmistukseen. Nyhtökana on toinen keittiömme suosikki ja siitä valmistetut pitaleivät tai hampurilaiset ne vasta maistuvatkin vaikkapa hiihtoretken päätteeksi!

pulled pork

Näihin dim sum -taikinapalleroihin törmäsin I am a food blog -blogissa, josta reseptiä hieman mukailin omaan makuun sopivaksi. Aiemmin meillä oli tehty porsaankyljellä täytettyjä, höyrytettyjä gua bao sämpylöitä, mutta tällainen suljettu umpiversio oli uusi tuttavuus.

Jos kotoa ei löydy höyrystintä, niin nämä onnistuvat myös isossa kattilassa tehtyinä höyrytintason tai -ritilän päällä. Taikina itsessään on helppo tehdä ja leipoa dim sumeiksi. Täytteeksi voi laittaa nyhtöpossua tai -kanaa. Kasvisversioon kenties pinaattia, fetaa ja pinjansiemeniä…?

Dim sumit maistuvat erinomaisilta dippaamalla ne majoneesiin ja srirachakastikkeeseen.

pulled pork

pulled pork

dim sum

Höyrytetyt dim sumit (12 kpl)

Nyhtöpossu eli pulled pork on vaan niin helposti valmistuvaa ja edullista evästä, vaikka trendikkäimmät ovat sen jo hylänneet ja siirtyneet mm. nyhtökauran valmistukseen. Nyhtökana on toinen… Katukeittiöstä Höyrytetyt pulled pork dim sumit European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ohje:

TAIKINA: 2 dl kädenlämpöistä vettä, 1 tl kuivahiivaa, 1 tl hunajaa, 4,5 dl vehnäjauhoja, 2 rkl kuohukermaa

TÄYTTEEKSI:  300 g nyhtöpossua tai -kanaa Resepti nyhtökanalle, samaa voi soveltaa myös possulle!

VALMISTA nyhtöliha ohjeen mukaan.

TAIKINA: Sekoita kädenlämpöiseen veteen hunaja ja kuivahiiva. Anna seisoa noin 5 minuuttia. Ala lisäämään jauhoja ja lopuksi kuohukerma. Taikinan tulisi olla aika jäntevää, ei liian tarttuvaista. Laita kelmun alle kohoamaan kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina pöydälle ja jaa 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja kauli halkaisijaltaan n. 8 cm kokoisiksi pyörylöiksi. Jaa nyhtöliha levyjen päälle ja nipistä ne tiiviiksi nyyteiksi.  Käännä saumapuoli alle päin ja anna kohota vielä n. 15 minuuttia. Leikkaa leivinpaperista nyyteille sopivat aluset höyrytysritilän päälle. Kaada isoon kattilaan vettä noin parin cm verran (riippuu ritilän mallista, kuinka alas tulee) ja aseta ritilä pohjalle. Paras lopputulos ja täydellisen dim sumien kypsyyden saimme paistamalla kaksi kerrallaan induktioliedellä kutosella (6/9) ja tasan 6 minuutin ajan. Lopputulos jää valkoiseksi, mutta on silti kypsää. Älä ylikypsennä, taikinasta tulee tällöin keltaista ja kovaa.    

dim sum pulled pork

pulled pork dim sumia

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

7 Kommenttia

JOULUISIA ALKUPALOJA JA SILJA LINEN JOULUPÖYTÄ | Beach house kitchen 08/12/2016 - 16:47

[…] alkupaloiksi ja hieman erilaisiksi nälänherättäjiksi joulukuun juhlapöytiin. Höyrytetyistä pork bun (tai dim sum) sämpylöistä on tullut hitti maailmalla ja harmi, kun niitä ei taida vielä kovinkaan monesta ravintolasta […]

Vastaa
Tiina Varjus 17/01/2016 - 20:51

Voi miten herkulliselta näyttää. Taustalla muuten meidän perus pöytämauste. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/01/2016 - 10:17

Samma här : ) Srirachaa kuluu meilläkin melkein ruokaan kuin ruokaan…Ennen söin tulisen ruoan himoon jalapenoja, nyt kuluu srirachaa!

Vastaa
Tiia K 17/01/2016 - 19:43

Megahyvää pakko olla, mutta onko kovin työläs tuo taikina. <3 Ennen jaksoin aina pipertää vaikka mitä taikinoita, mutta nykyään oikaisen, mutta kun näyttää niin hyvältä. 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/01/2016 - 10:20

Ei ole, kaikki ainekset vaan tehosekoittimeen ja 10 minsan vaivaus! Oli yllättävän helppo tehdä ja leipoa, ei tarttunut kiinni missään vaiheessa…
Voin kertoa että olivat superherkullisia, muutama jäi illaksi ja nopealla lämmityksellä mikrossa niistä tuli jälleen ihanan tuoreita!

Vastaa
Outi 17/01/2016 - 15:42

Hyvältä näyttää! Täytyy ottaa tuo taikinaohje muistiin 🙂
Mukavaa sunnuntaita!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/01/2016 - 10:21

Ota ihmeessä muistiin! Näitä aion seuraaviin juhliin tehdä, kun on niin vaivaton toteuttaa ja on vähän uudempi juttu tarjottavaksi!

Vastaa

Kommentoi