Viikonlopun herkkuruokaa, arjen pelastaja tai juhlien kätevä tarjottava, sellainen on konstailematon jauhelihapannari. Viimeksi tämä retroileva ja pelliltä nopeasti hupeneva, niin lämpimänä kuin kylmänäkin hyvin uppoava ruoka ponnahti silmään Iltalehden Pippuri.fi -ruokasivustolta. Suolaisen pannukakun voi valmistaa myös vegenä vaikkapa lihankorvikkeista kuten härkiksestä, siihen voi sujauttaa viikonlopulta jääneet uunikasvikset tai sienet. Sen voi tehdä gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin ja tavallisen maidon voi korvata vaikkapa kauramaidolla.
Kun vakicittarin tiskiltä löytyy lähellä tuotettua ja kasvanutta, erittäin laadukasta rotukarjan jauhelihaa, niin sitä tulee ostettua isompi satsi ja paistettua valmiiksi muutaman sadan gramman astioihin ja pakastettua tuleviin tarpeisiin. Voi miten kätevä sulattaa sitten vaikkapa tähän reilussa puolessa tunnissa valmistuvaan, ihan varmasti koko perheelle maistuvaan ruokaan. Erinomaista myös juhliin tarjottavaksi, sillä sen voi tehdä etukäteen, on suhteellisen edullista ja ruokaisaa! Maistuisiko sinulle?
TAIKINA 6 dl nestettä (maitoa, riisi- tai kauramaitoa, vichyä, vettä) 3 kananmunaa 1 prk (150-200 g) kermaviiliä tai creme fraichea 2 1/2 dl jauhoja (täysjyvävehnä- tai spelttijauhoja/ gluteenittomia jauhoja) 1 tl suolaa 1 tl leivinjauhetta PÄÄLLE 3 tomaattia 400-500 g täytettä (ruskistettua jauhelihaa, härkistä, nyhtökauraa, tonnikalaa, kasviksia, sieniä) 150 g emmentaljuustoraastetta mustapippuria basilikaaAinesosat:
Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
4 Kommenttia
Ai että, tätä pitää kokeilla, kaikki nopsat arkiruokavinkit tänne vaan, sillä mä en koskaan keksi mitään laitettavaa ja aina vaan niitä samoja….
Tämä oli kyllä ihan valtavan hyvää – sopii arkeen ja miksei myös juhlatarjoiluissakin : )
Miten mä en ole ollenkaan tajunnut, että pannari voi olla suolaistakin. Kiitos vinkistä, tämä menee kokeiluun.
Ihanaa sunnuntai-iltaa Heli <3
Varmasti ihastut ja uskon että lapsetkin tykkäävät : )