Jauhelihapannari

by Beachhousekitchen

Viikonlopun herkkuruokaa, arjen pelastaja tai juhlien kätevä tarjottava, sellainen on konstailematon jauhelihapannari. Viimeksi tämä retroileva ja pelliltä nopeasti hupeneva, niin lämpimänä kuin kylmänäkin hyvin uppoava ruoka ponnahti silmään Iltalehden Pippuri.fi -ruokasivustolta. Suolaisen pannukakun voi valmistaa myös vegenä vaikkapa lihankorvikkeista kuten härkiksestä, siihen voi sujauttaa viikonlopulta jääneet uunikasvikset tai sienet. Sen voi tehdä gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin ja tavallisen maidon voi korvata vaikkapa kauramaidolla.

jauhelihapannari

Kun vakicittarin tiskiltä löytyy lähellä tuotettua ja kasvanutta, erittäin laadukasta rotukarjan jauhelihaa, niin sitä tulee ostettua isompi satsi ja paistettua valmiiksi muutaman sadan gramman astioihin ja pakastettua tuleviin tarpeisiin. Voi miten kätevä sulattaa sitten vaikkapa tähän reilussa puolessa tunnissa valmistuvaan, ihan varmasti koko perheelle maistuvaan ruokaan. Erinomaista myös juhliin tarjottavaksi, sillä sen voi tehdä etukäteen, on suhteellisen edullista ja ruokaisaa! Maistuisiko sinulle?

jauhelihapannari

jauhelihapannari

JAUHELIHAPANNARI

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TAIKINA

6 dl nestettä (maitoa, riisi- tai kauramaitoa, vichyä, vettä)

3 kananmunaa

1 prk (150-200 g) kermaviiliä tai creme fraichea

2 1/2 dl jauhoja (täysjyvävehnä- tai spelttijauhoja/ gluteenittomia jauhoja)

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

PÄÄLLE

3 tomaattia

400-500 g täytettä (ruskistettua jauhelihaa, härkistä, nyhtökauraa, tonnikalaa, kasviksia, sieniä)

150 g emmentaljuustoraastetta

mustapippuria

basilikaa

Ohje:

  1. Vatkaa kananmunat nesteeseen. Lisää kermaviili/creme fraiche, jauhot, leivinjauhe ja suola. Anna seisoa hetki.
  2. Levitä leivinpaperi uunipellille ja levitä valitsemasi täyte tasaisesti leivinpaperin päälle.
  3. Leikkaa tomaatit siivuiksi ja laita täytteen päälle.
  4. Kaada pannaritaikina pellille täytteiden päälle.
  5. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia.
  6. Viimeistele mustapippurilla ja basilikalla.

jauhelihapannari

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Kati / Villa Valko 03/11/2017 - 13:52

Ai että, tätä pitää kokeilla, kaikki nopsat arkiruokavinkit tänne vaan, sillä mä en koskaan keksi mitään laitettavaa ja aina vaan niitä samoja….

Vastaa
Beachhousekitchen 04/11/2017 - 10:48

Tämä oli kyllä ihan valtavan hyvää – sopii arkeen ja miksei myös juhlatarjoiluissakin : )

Vastaa
Outi 29/10/2017 - 19:42

Miten mä en ole ollenkaan tajunnut, että pannari voi olla suolaistakin. Kiitos vinkistä, tämä menee kokeiluun.
Ihanaa sunnuntai-iltaa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/11/2017 - 10:53

Varmasti ihastut ja uskon että lapsetkin tykkäävät : )

Vastaa

Kommentoi