Kinkun voi laittaa jäisenä uuniin ja saada siitä 12 tunnin sisällä murea joulupöydän kunkku – usko tai älä! Olinhan lukenut mm. Tinskun keittiössä– ja Saaran lautasella -blogeista, kuinka vakuuttuneita nämä bloggaajat olivat siitä, että kiireisen kinkku ehtii joulupöytään ilman päiväkausien sulatusta.
Ennen reissuani sain mahdollisuuden testata* tätä ja kinkun laitoin edellisiltana uuniin klo 20.00. Kyseessä oli Mestarin juhlakinkku (3 kg) ja paistoaika ohjeiden mukaan oli niin, että 90-100 asteisessa uunissa 2 tuntia ensimmäiseltä kilolta ja tuplaten koko aika. Kun itse olen ehdottomasti suussa sulavan ja ylikypsän kinkun kamu, niin paistoaikaa jatkoin vielä parilla tunnilla. Kinkun nostin uunista ulos klo 6 aikoihin aamulla. Lopputulos oli kyllä oikein hyvä!
Eli perjantaina 23.12. ehtii vielä laittaa jäisen kinkun uuniin ja saada siitä jouluaterian aatoksi.
TÄRKEÄÄ SIIS
- laittaa kinkku paistopussissa uuniin
- pitää lämpö matalampana kuin sulaa kinkkua paistettaessa max. 100 astetta
Kinkulle halusin tehdä hieman erilaisemman kuorrutteen ja tämä makeahko sinappihuntu mantelilastuilla oli ihan täyskymppi!
KINKUN KUORRUTUS
1 dl sinappijauhetta
1 1/2 dl siirappia
3/4 dl mantelilastuja
Keitä siirappia ja sinappijauhoa hetki, jotta seos tasainen. Sudi jäähtyneen kinkun päälle ja ripottele päälle myös mantelilastuja.
*Yhteistyössä HK Scan
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Eipä sitä eroa tosiaan huomannut, mutta taidan silti sulatella oman kinkkuni ennen uuniin laittamista
Ehdottomasti, jos aikaa on : ) Nämä testitulokset antavat lohtua niille viime hetken hätähousuille, jotka vasta perjantaina hankkivat kinkun!
Aivan huikean kaunis joulukinkku! Tuo mantelikuorrutus on kyllä testattava.
Tämä oli just sopivan kokoinen kinkku, jota ei tarvitse syödä viikkokausia : )
Fantastiselta näyttää kinkun kuorrutus, tuo lähtee matkintaan. Ihanaa joulun odotusta Heli <3
Kiitos. Antaa myös kivan rustiikkisen ulkonäön : )