Jos kinkkua on vielä jäljellä, niin lopusta kinkusta valmistuu helposti karkkipossua. Karkkipossusta liikkuu netissä monenlaista versiota, siinä ravintola Farangista peräisin olevassa reseptissä karkkipossu uppopaistetaan rapeaksi. Kun jouluna on muutenkin tullut nautittua rasvaisia herkkuja, tämä resepti on varsin vähärasvainen ja herkullisesti itämaisittain maustettu. Muhii kypsäksi itsekseen ja maistuu erinomaisen hyvältä jouluruokien jälkeen.
400-500 g kinkkua 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 2 tähtianista 2-3 tomaattia 2 kanelitankoa 1 dl sweet chili-kastiketta 1 dl soijaa 50 g palmusokeria 2 rkl riisiviinietikkaa 2 dl vettä 3 rkl osterikastiketta 1 tl mustapippuria 1 tl chilirouhetta LISÄKSI basmatiriisiä, pähkinärouhetta, korianteria, limeä, chiliäAinesosat:
Ohje:
P.S. Kinkun paistoon loistavan tietopaketin saat täältä.
Mukavaa joulun odotusta!
With ♥ from beach house kitchen
11 Kommenttia
Nam, näyttää ja kuulostaa ihanalta! Pitää laittaa tämä resepti muistiin ensi Joulun aikaa varten. 🙂
Eikös? Täällä innostuttiin tekemään pariin otteeseen nyhtölihaa joulukinkusta tällä ohjeella : )
Nam! 🙂
Tuotapa voisi kokeilla vaikka uudenvuoden aaton ruuaksi, sillä kinkkua taitaa meillä vielä silloinkin olla jäljellä vaikka vuosi vuodelta pienempään päin on menty ja lisätty kalaherkkujen määrää;)
Oikein hyvää vuoden loppua!
Kiitos ja aurinkoisia vuoden viimeisiä päiviä sinnekin <3
Jouluruoat on tältä vuodelta syöty ja nyt kohti uuden vuoden herkkuja!
Oman kinkun lopun jaoin äidille ja tädille, mutta anoppilan kinkusta otan pari viipaletta mukaan huomenna ja teen possubulgogia.
Onneksi nykyisin saa pieniä kinkkuja, muistelen kuinka lapsuuden jättikinkkuja syötiin pitkälle tammikuuhun mitä erilaisimmissa muodoissa.
Bulgogi – nam! Itse tykkään niin perinteisestä isosta juhlakinkusta, joten rullat yms, eivät vaan iske ja sitten tuota isoa kinkkua saakin syödä pitkän tovin!
NAM! todella herkulliset kuvat ja ihana idea jatkojalostaa joulukinkku 🙂
Jouluruoille tulee stoppi jossakin vaiheessa, joten tämä oli tervetullut ja onnistunut jatkojalustuksen tulos : )
Loistoidea, sillä olen miettinyt mitä tehdä loppukinkuille. Kinkkupiirakka vai kiusaus tai hei karkkipossu. <3 Mukavaa tapaninpäivää <3
Kiitos! Tämä on niin helppo toteuttaa, hautuu itsekseen ja maistuu ihanan mausteiselta!