KINKUSTA KARKKIPOSSUA

by Beachhousekitchen

Jos kinkkua on vielä jäljellä, niin lopusta kinkusta valmistuu helposti karkkipossua. Karkkipossusta liikkuu netissä monenlaista versiota, siinä ravintola Farangista peräisin olevassa reseptissä karkkipossu uppopaistetaan rapeaksi. Kun jouluna on muutenkin tullut nautittua rasvaisia herkkuja, tämä resepti on varsin vähärasvainen ja herkullisesti itämaisittain maustettu. Muhii kypsäksi itsekseen ja maistuu erinomaisen hyvältä jouluruokien jälkeen.

karkkipossua

karkkipossua

Karkkipossu

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

400-500 g kinkkua

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 tähtianista

2-3 tomaattia

2 kanelitankoa

1 dl sweet chili-kastiketta

1 dl soijaa

50 g palmusokeria

2 rkl riisiviinietikkaa

2 dl vettä

3 rkl osterikastiketta

1 tl mustapippuria

1 tl chilirouhetta

LISÄKSI basmatiriisiä, pähkinärouhetta, korianteria, limeä, chiliä

Ohje:

  1. Paloittele kinkku pienemmiksi paloiksi ja silppua sipulit.
  2. Laita kannelliseen pataan/uunivuokaan kinkku, sipulit, lohkotut tomaatit, kaikki mausteet sekä liemen ainesosat.
  3. Anna paistua kannen alla 200-asteisessa uunissa 1 1/2-2 tuntia. Sekoittele välillä.
  4. Tarjoile riisin, pähkinärouheen, tuoreen chilin, limelohkojen (purista mehu annoksen päälle) ja korianterin kanssa.

karkkipossua

karkkipossua

P.S. Kinkun paistoon loistavan tietopaketin saat täältä.

Mukavaa joulun odotusta!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

11 Kommenttia

Dreamer Achiever 19/01/2017 - 13:48

Nam, näyttää ja kuulostaa ihanalta! Pitää laittaa tämä resepti muistiin ensi Joulun aikaa varten. 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 19/01/2017 - 20:44

Eikös? Täällä innostuttiin tekemään pariin otteeseen nyhtölihaa joulukinkusta tällä ohjeella : )

Vastaa
Dreamer Achiever 19/01/2017 - 21:32

Nam! 🙂

Vastaa
Lady of The Mess 28/12/2016 - 03:09

Tuotapa voisi kokeilla vaikka uudenvuoden aaton ruuaksi, sillä kinkkua taitaa meillä vielä silloinkin olla jäljellä vaikka vuosi vuodelta pienempään päin on menty ja lisätty kalaherkkujen määrää;)
Oikein hyvää vuoden loppua!

Vastaa
Beachhousekitchen 28/12/2016 - 08:07

Kiitos ja aurinkoisia vuoden viimeisiä päiviä sinnekin <3
Jouluruoat on tältä vuodelta syöty ja nyt kohti uuden vuoden herkkuja!

Vastaa
Lumo 27/12/2016 - 11:34

Oman kinkun lopun jaoin äidille ja tädille, mutta anoppilan kinkusta otan pari viipaletta mukaan huomenna ja teen possubulgogia.

Onneksi nykyisin saa pieniä kinkkuja, muistelen kuinka lapsuuden jättikinkkuja syötiin pitkälle tammikuuhun mitä erilaisimmissa muodoissa.

Vastaa
Beachhousekitchen 28/12/2016 - 08:10

Bulgogi – nam! Itse tykkään niin perinteisestä isosta juhlakinkusta, joten rullat yms, eivät vaan iske ja sitten tuota isoa kinkkua saakin syödä pitkän tovin!

Vastaa
52weeksofdeliciousness 26/12/2016 - 19:01

NAM! todella herkulliset kuvat ja ihana idea jatkojalostaa joulukinkku 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2016 - 06:44

Jouluruoille tulee stoppi jossakin vaiheessa, joten tämä oli tervetullut ja onnistunut jatkojalustuksen tulos : )

Vastaa
Tiia K 26/12/2016 - 11:56

Loistoidea, sillä olen miettinyt mitä tehdä loppukinkuille. Kinkkupiirakka vai kiusaus tai hei karkkipossu. <3 Mukavaa tapaninpäivää <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2016 - 06:47

Kiitos! Tämä on niin helppo toteuttaa, hautuu itsekseen ja maistuu ihanan mausteiselta!

Vastaa

Kommentoi