Munakoisolasagne – luontaisesti gluteeniton

by Beachhousekitchen

Jauhelihalla terästetty, munakoisosiivuista tehty tomaattinen lasagne on tuhti, mutta vähähiilihydraattinen herkkuruoka. Esipaistetut munakoisosiivut toimivat vehnälasagnelevyjen sijaan loistavasti, kun on aika vähentää huonojen hiilihydraattien määrää tai ruokavalio on gluteeniton. Maistuvaa, terveellistä ja proteiinipitoista kylmeneviin iltoihin ja varsinkin iltalenkin jälkeen nautittavaksi!

Munakoisolasagne vuoassa

MUNAKOISO-JAUHELIHALASAGNE (2 x 0,4 l annosvuokaa tai yksi isompi esim. 0,8-1 l)

450-500 g munakoisoa (meillä n. 10 kpl minimunakoisoja)

1-2 rkl öljyä & valkosipulinkynsi

300 g rotunaudan jauhelihaa (7%)

sipuli

400 g laadukasta tomaattimurskaa

paprikaa, mustapippuria, suolaa, 1 rkl lihafondia

150 g ricottaa/mozzarellaa/raejuustoa

2-3 rkl raastettua kermajuustoa päälle

yrttejä koristeeksi

—–

Siivuta munakoisot n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja suolaa kevyesti. Anna itkettyä n. 20-30 minuuttia ja pyyhi talouspaperilla. Hankaa valkosipulin kynnellä munakoisojen pintaa, sivele kevyesti öljyä ja paahda n. 10 minuutin ajan uunissa. Voit myös ruskistaa munakoisot pannulla, mutta silloin tarvitset enemmän rasvaa. Uunissa tulee hyvin makua, ja keventäjäkin tykkää. Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää mausteet ja puolet tomaattimurskasta.

Käytin kahta 0,4 l uunivuokaa, joihin kerrostin ainesosat seuraavasti:

tomaattimurskaa 2-3 rkl pohjalle, munakoisosiivuja kerros, 2 rkl ricottajuustoa (raejuusto toimii myös mainiosti), jauhelihaa, munakoisosiivuja, ricottajuustoa, jauhelihaa, munakoisosiivuja ja päälle loput tomaattimurskasta ja juustoraaste.

Veljekset kuin ilvekset uuniin menossa

Veljekset kuin ilvekset valmiina uuniin: paista 180 asteessa 40 minuuttia, anna levähtää n. 15-20 minuuttia uunista noston jälkeen, jotta maut tasaantuvat. Hyvää juuri tällaisenaan!

Huomio kaikki ruoanlaitosta innostuneet lukijat! Ideakeittiö hakee mukaan innokkaita kotikokkeja rakentamaan Suomen suurinta ruokayhteisöä. Rekisteröidy mukaan ja pääset ansaitsemaan palkintoja. Käy katsomassa ja hyppää mukaan ruokareseptien ja -ideoiden kiehtovaan maailmaan!

munakoiso-jauhelihalasagne juuri tullut uunista

With ♥ love from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

beachhousekitchen 03/12/2014 - 12:03

Oikeaan mussakaan kai kuuluisi perunoita ja itse valmistettu juustokastike. Tämä on hieman yksinkertaistettu versio siitä..; )

Vastaa
Em 03/12/2014 - 10:28

Eikö tämä ole mussakaa?

Vastaa

Kommentoi