NOPEA JA VAIVATON PELMENILASAGNE

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö Deliciestin kanssa

“Nopeita, yksinkertaisia ja herkullisia ruokia”, kuuluu yleensä vastaus, kun huhuilen toiveita siitä, minkälaista reseptiikkaa blogiin tahdotaan lisää. Oli lapsia tai ei, työ- tai opiskelukuviot sekä monet harrastukset kyllä täyttävät kalenterin niin, ettei aikaa ruoanlaittoon varsinkaan arkisin ole puolta tuntia enempää. Tämä hetkessä uuniin sujahtava ja täyteläinen pelmenilasagne syntyi juuri täydelliseksi alkuviikon iltaruoaksi, kun silti haluaa syödä hyvin ja sellaista, joka koko perheelle maistuu. Tästä ei sitten jää mitään eväsannoksia seuraavalle päivälle, eli lasagnea kannattaa heti tehdä tuplasatsi.

pelmeni lasagne

Pääsin jo viime keväänä tutustumaan Deliciestin tuotevalikoimaan, josta laktoositon smetana olikin jo ennestään tuttu, sitä löytyy aina omasta jääkaapista. Pelmeneistä valmistin cocktailpaloja kevään pihajuhlaan, ei ole sitäkään reseptiä liian vaikeilla ja aikaa vievillä vaiheilla pilattu.

Koska en edes yritäkään esittää rouva täydellistä, niin näitä pelmeneitä syömme liki viikoittain. Alle 10 minuutissa pöytään, edullisia, täyttäviä ja maistuvat taaperollekin. Hänen suosikkinsa muuten on pinaatti-kasvisversio, ihan loistavaa sormiruokaa ja takuuvarmasti maistuu.

Tähän pikalasagneen tuli siis Deliciestin hirvipelmeneitä ja saman valmistajan Villen (Haapasalo) kaukaasialaista tomaattikastiketta. Pelmenit löytyvät kauppojen pakastealtaista ja tomaattikastike kaupan säilykehyllystä. Hirvenlihaa sisältävän pelmenimaun kanssa joutuu kenties hieman enemmän vaivaa näkemään tai pyytää kauppiasta tilaamaan, mutta on se sen arvoista. Lasagnea on tullut tehtyä jo pari satsia, toisella kerralla korvasin puolet miedommasta tomaattikastikkeesta Villen Adzikalla, jota kuvaillaan maustekastikkeeksi, joka rotevoittaa ruoan ja menee ytimeen. En voisi olla enemmän samaa mieltä, nyt on makua ja potkua, täydellinen lämmittäjä syksyn pauhaavissa puhureissa ja viimassa.

Kerroinko vielä, että tämän pikalasagnen saa uuniin alle 15 minuutissa, tarvitsee vain esikeittää pelmenit ja sitten latoa ainesosat vuokaan. Kaikista tuskallisinta on odottaa se paistoaika, sillä uunista puskeva tuoksu on aika huumaava. Herkullista arkea! Paremman siitä saa, kun syö laadukkaasti ja ruoanlaitolta jäävän ajan voi sitten pyhittää vaikkapa niille läheisille ja yhdessäololle♥

P.S. Hellan ja viinilasin välissä – blogin Johanna valmisti pelmeneistä suussa sulavaa carbonaraa, käy ihastelemassa reseptiä blogista.

pelmeni lasagne

pelmenilasagne

Pelmenilasagne

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 pss (400 g) pelmeneitä, esim. hirvenlihaa sisältävä

1 prk (350-420 g) Villen tomaattikastiketta (joko maltillisempi Kaukaasialainen tai ärtsympi Adzika)

1 pss (150 g) juustoraastetta

TARJOILUUN

1 prk (200 g) laktoositonta smetanaa mustapippuria, yrttejä

Ohje:

  1. Keitä pelmenit ohjeen mukaan kypsiksi (5-9 minuuttia).
  2. Laita uunivuoan pohjalle n. 1 cm kerros tomaattikastiketta.
  3. Lado pelmenit ja tomaattikastike vuokaan kerroksittain.
  4. Ripottele päälle juustoraaste.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.
  6. Viimeistele mustapippurilla, yrteillä ja smetanalla.

pelmeni lasagne

pelmeni lasagne

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Tiia K 30/08/2017 - 08:37

Megahyvää, täyttävää, kekseliästä ja varmasti koko perhe rakastaisi tätä. Pelmenit tuli tutuksi Latviassa ja joskus kävin syömässä Pelmenipaikassa. Jännää juuri pelmenejä ja päälle hapankermaa, mutta hyvää oli. Mulle ihan uusi tapa toteuttaa lasagne, kiitos tästä Heli ja aurinkoa päivään <3

Vastaa
Beachhousekitchen 07/09/2017 - 09:53

Meidän arjen pelastaja, aina pari pussia pakastimessa ja valmistuvat vain muutamassa minuutissa : ) Eikä tämän lasagnenkaan tekoon mene liikaa aikaa….

Vastaa
souliina 30/08/2017 - 08:31

Tämä siis sopii meidän kiireiseen arkeen ihan täydellisesti. Kiitos ihanasta ohjeesta upeiden kuvien kera <3
Tämä lähtee testiin!

Vastaa
Beachhousekitchen 07/09/2017 - 09:53

Haaveilen tekeväni sellaisen muutaman viikon kiertävän ruokalistan, ja sinne tämä ruoka ainakin sujahtaa : )

Vastaa
Jael 29/08/2017 - 17:47

Kiva idea Laittaa pelmenit uuniin.Pelmenit on mulle tuttuja,niitä on ihan tässä lähikaupassaninin,mutta kai kerran olen vain ostanut.Herkullselta näyttää💜💙💚😀🍴🍝🍷

Vastaa
Beachhousekitchen 29/08/2017 - 18:51

Pelmeneissä on ravioleihin verrattuna paksumpi kuori, joten ne kestävät hyvin uuninlämmön : )

Vastaa
Viikonloppukokki 28/08/2017 - 21:10

Meillä ei juuri syödä eineksiä, mutta nämä ovat kyllä hyviä ja niitä on aina pakastimessa hätävarana.

Vastaa
Beachhousekitchen 29/08/2017 - 18:52

Pelmenit meilläkin niitä valittuja ja kuitenkin aika harvoja eineksiä, joten näillä oiotaan kun kiireinen arki rassaa!

Vastaa
Outi 28/08/2017 - 20:43

Pastaruoat on niin hyviä ja ihanan nopeita. Tämäkin pasta menee testiin. Meillä syödään erilaisia pastoja kerran viikossa.

Vastaa
Beachhousekitchen 29/08/2017 - 18:54

Tähän saa variaatioita, kun vaihtaa pelmenit välillä häränlihapelmeneihin ja sitten kasvisversioihin!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 28/08/2017 - 16:25

Onpa taas hyvän näköistä. Deliciestin smetana on oman suosikkini, täyteläinen mutta raikas -ja hieman vähempirasvainen kuin yleensä.

Vastaa
Beachhousekitchen 28/08/2017 - 17:02

Näitä pelmeneitä kannattaa myös kokeilla – todella laadukkaita ja niin maukkaita, ei edes tarvitse suolaa lisätä : )

Vastaa

Kommentoi