Salamiragu ja pasta, NAM!

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

Italialaisen keittiön pitkään haudutettu ragu on oikea lohturuokien äiti, jolle paras seuralainen on laadukas pasta. Kun löysin uuden lempikaupan Hakaniemen hallista, on meillä syöty laatulihoja ja salameita siitä lähtien.

Ragu tehdään perinteisesti naudanlihasta ja sitä haudutetaan useita tunteja, varsinaista sunnuntairuokaa! Nyt oli hyödynnettävä salamin kannat jäääkaapista ja nehän laitettiin hautumaan tomaattikastikkeeseen runsaan sipulin, punaviinin ja mausteiden kera. Syntyi mehukas ja erittäin maukas salamiragu!

pasta

salamipasta

Salamiragu (kahdelle)

Italialaisen keittiön pitkään haudutettu ragu on oikea lohturuokien äiti, jolle paras seuralainen on laadukas pasta. Kun löysin uuden lempikaupan Hakaniemen hallista, on meillä… Makuja maailmalta Salamiragu ja pasta, NAM! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

400 g laadukasta tomaattikastiketta tai -murskaa

120-150 g salamia (esim. tryffelisalami)

1 iso punasipuli

2 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

1 dl punaviiniä

1 1/2 dl kanalientä

ripaus sokeria

persiljaa

basilikaa

parmesaanijuustoa

mustapippuria

mielipastaa

Ohje:

  1. Pilko sipulit ja kuullota niitä miedossa lämmössä oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan.
  2. Lisää tomaattimurska ja suikaleiksi pilkotut salamit. Kaada kannelliseen uunivuokaan.
  3. Lisää uunivuokaan punaviini, kanaliemi ja sokeri.
  4. Anna hautua tunnin ajan 200-asteisessa uunissa.
  5. Lisää pilkotut persilja ja basilika.
  6. Tarjoa lempipastasi ja parmesaanijuuston kanssa. Viimeistele mustalla pippurilla.

salamiragusalamiragu

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Tiia K 23/11/2015 - 13:37

Hakaniemen halli <3 Ruualle sama myös <3 Kuulostaa oikealta synkän päivän pelastajalta, mutta enpä ole aiemmin tälläistä syönyt. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 23/11/2015 - 22:21

No nyt kokeilemaan, maistuu kyllä koko perheelle! Hakaniemen hallissa piti taas käydä viikonloppuna, siitä tunnelmasta tulee vaan niin hyvä mieli : )

Vastaa
Outi 22/11/2015 - 22:44

Aivan ihanan näköistä ruokaa. Kyllä sitä on oppinut arvostamaan hyvää lihaa. Meidän lihakauppa sijaitsee Sörnäisissä 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 23/11/2015 - 22:22

Sieltä löytyy monta hyvää ruokakauppaa : ) Ihanaa viikkoa!

Vastaa

Kommentoi