Sano rabo de toro kun haluat täyteläistä espanjalaista häränhäntäpataa

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

 

Nyt kun ensimmäisestä ravintolapäivästä on selvitty kunnialla (Cafe beach housen valmisteluista ja tuotevalikoimasta lisää https://www.facebook.com/cafebeachhouse) voi taas keskittyä blogin puolelle ja uusien reseptien testailuun! Sen verran mukava kokemus ravintolapäivään osallistuminen oli, että varmasti nähdään jälleen toukokuussa!

Seuraamani Andalusian auringon alla – ruokablogi teki herkullista häränhäntää muutama viikko sitten (klikkaa blogiin tästä), että uteliaisuuteni heräsi ja tämä itselleni ihan outo ruhonosa pääsi to do-listalleni, joka ulottuu jo useamman vuoden päähän. Päätäni en siis joudu pitkään aikaan vaivaamaan sillä että mitäköhän sitä tänään söisi 😆

Nyt vuorossa oli siis kokeilla miten suussa sulavaa pataruokaa edullisesta (kilon satsin kympillä) häränhännästä saa. Kannattaa ottaa huomioon tätä ruokaa tehdessä, että ihan joka marketista ei häntää löydy. Kolusin Kirkkonummen ja Espoon suurimmat marketit ja olisi pitänyt uskoa se, että mitä vanhasta kunnon Hakaniemen kauppahallista ei löydy, sitä ei tarvitse. Sieltä siis löysin valmiiksi katkottuja häränhäntiä!

Reseptiä rakennellessani onneksi avukseni tuli uusi tuttavuus, espanjalaisia tuotteita netissä myyvä El Mercado-nettikauppa, joka lähetti kokeiltavaksi heidän suosituimpia tuotteitansa. Sieltä poimin Pimenton-savupaprikajauheen, joka antoi juuri hienostuneen savuisen ja pikantin maun tälle tuhdille pataruoalle!

Savunmaku on vuoden 2015 ruokatrendeissä se-juttu, joten uskon, että tämä aitoa savustettua paprikaa sisältävä punainen mauste on hitti myös kesän grillikaudella. Täyteläisyyttä pataan toi pari palaa tummaa suklaata, siinä siis tämän helpon pataruoan salaiset ainesosat, por favor! Alkuperäinen rabo de toro syödään leivän kanssa, mutta minulle ainoa oikea vaihtoehto oli parmesaanilla maustettu kermainen polenta.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan El Mercado-nettikaupan valikoimiin, hinnat ovat erittäin kohtuulliset ja valikoimissa on tuotteita, joita ei muualta saa. Koodilla beachhousekitchen (toimii niin pienillä kuin isoilla kirjaimilla) saa nyt 10 % alennuksen tilauksen loppusummasta, tarjous on voimassa 3.3.2015 saakka!

P.S Täältä saa myös sen jo instagramissa hehkuttamani tomaattimarmeladin, kokeile ja ihastu!

RABO DE TORO, ELI HÄRÄNHÄNTÄÄ ESPANJALAISITTAIN

gluteeniton, 2-3 hengelle

1 kg häränhäntiä

1 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

4 dl lihalientä

1 prk Demi glace-punaviinikastiketta (tai 2 dl punaviiniä)

 1 prk (70g)  tomaattipyreetä

1 rkl savupaprikamaustetta (Pimenton picante ahumado)

2 tl kuivattua timjamia

1 laakerinlehti

pari palasta tummaa suklaata

voita viimeistelyyn

Voitele uunipata öljyllä ja asettele häränhännät pataan. Pilko sipulit ja laita ne kaikkien muiden ainesten kanssa pataan. Paista ilman kantta 200-asteisessa uunissa puoli tuntia. Ota pata uunista ja sekoittele pari kertaa. Anna sitten hautua kannen alla 5-6 tuntia 120 asteessa tai pidä uunissa koko yön yli. Häränhäntä vaatii pitkän kypsennysajan, itse pidin uunissa 8 tuntia ja liha oli täydellisen mureaa! Siivilöin kastikkeen ja keitin kokoon voinokareen kanssa. Sakeutui oikein hyvin ilman vehnäjauhoakin!

LISUKKEEKSI POLENTAA

1,5 dl polentaryynejä

3 1/2 dl vettä

1 1/2 rkl oliiviöljyä

1/2 dl parmesaania

1 rkl voita

(2-3 rkl kermaa)

suolaa ja pippuria

yrttejä esim. persiljaa, basilikaa ja timjamia

Kiehauta vesi. Kaada polentaryynit ja öljy veteen, sekoita ja ota kattila pois liedeltä.  Anna hautua n. 10 minuutin ajan. Lisää voi, parmesaani ja (kerma). Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele annos silputuilla yrteillä.

Pimenton El Mercadosta

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Sari 05/01/2017 - 17:27

Ou nou, nyt iski ihan hirmuisa himo, tuota herkkua ei olekaan tullut tehtyä ikimuistiin, mutta vanhasta muistista vesi herahti kielelle, iso peukku (Y). Mukavaa loppiaista myös sinulle ja perheellesi <3

Vastaa
Beachhousekitchen 05/01/2017 - 20:43

Kiitos paljon <3 Piti ihan kaivaa blogin arkistoista tämä herkku, maistuu talvisin ja näin pakkaselta erinomaisen hyvältä!

Vastaa
tyynenkaa 05/01/2017 - 12:12

Pakkasesta löytyy myös häränhäntiä ja olleet myös jo tovin todoo listalla 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 05/01/2017 - 20:45

Ihan huippua! Hauduttamalla niistä erinomaisen maistuvaa ruokaa loppiaiseksi…

Vastaa

Kommentoi