SE PAREMPI NAKKI!

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Kaupallinen yhteistyö/Snellman

Otin varsinaisen herkkunakin vastaan, kun pietarsaarelainen perheyritys Snellman otti yhteyttä reseptikilpailun muodossa. Kilpailuhenkeä kun löytyy ja sitä itsensä haastamista, varsinkaan kun makkara ei ihan jokaviikkoinen eväs ole. Snellmannin tuotteista se itselleni tutuin on ollut hunajainen maksapasteija, josta sain voimaa opiskeluvuosina. Muistan vieläkin miten hyvältä se maistuikaan tuoreen kauraleivän päällä, kun itseni palkitsin onnistuneen tenttisuorituksen jälkeen!

Snellmannin uusi All Natural -tuoteperhe edustaa sitä aidointa makua ja lisäaineettomuutta, jonka vuoksi minun oli helppo lähteä mukaan kehittelemään reseptiä Merguez -makkaralle. Maku on erittäin maukas ja jopa mausteinen, mukana on mm. chiliä, paprikaa, korianteria ja valkosipulia. Tuote on myös gluteeniton, laktoositon ja maidoton.

Snellman

All natural makkaroita ei siis ole pullistettu turhilla ainesosilla, niistä ei löydy fosfaattia, eikä muitakaan lisäaineita.  All Natural Merguezin lihapitoisuus on 83% ja se valmistetaan gm-vapaasta kotimaisesta naudan-ja porsaan lihasta. Ja kun makukin oli mitä loistavin, niin tulevan kesän ja grillikauden avajaisten kunniaksi resepti sai inspiraationsa juuri makkaran tuhdista maustemaailmasta ja valmistuu pihagrillissä!

Paprikalla maustettua flatbreadia, eli pizzamaista ohutleipää herkullisella kastikkeella sekä kauden parsalla ja hallomijuustolla, tässä olkaa hyvä! Paljon tuoretta korianteria ja chiliä päälle!

Jos haluat voittaa huikean määrän grillattavaa, käy osallistumassa kilpailuun ja anna vaikka äänesi tälle kehittelemälleni reseptille. Snellmannin sivulta löytyvät myös seitsemän muun bloggaajan reseptit, aika herkullisia kaikki!

Snellman

Snellman

GRILLATTU FLATBREAD MERGUEZ –MAKKARASTA

Kaupallinen yhteistyö/Snellman Otin varsinaisen herkkunakin vastaan, kun pietarsaarelainen perheyritys Snellman otti yhteyttä reseptikilpailun muodossa. Kilpailuhenkeä kun löytyy ja sitä itsensä haastamista, varsinkaan kun makkara ei ihan jokaviikkoinen eväs ole.… blogiyhteistyö SE PAREMPI NAKKI! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 pkt (230 g) Snellmannin All Natural Merguez –makkaraa

1 puntti parsaa

200 g halloumi-juustoa (lisäaineeton esim. Filos

mozzarellajuustoa

korianteripuska

chilijauhetta

Kastike

120 g smetanaa

1 suolakurkku

1 pieni punasipuli

1 tl lisäaineetonta

sinappia

ripaus suolaa ja mustapippuria

Flatbread taikina

2 dl vettä

20 g hiivaa

1 tl hunajaa

½ tl Pimenton –savustettua paprikajauhetta

4 ½ dl luomuvehnäjauhoja (lisäaineeton)

2 rkl öljyä

0,75 tl suolaa

Ohje:

  1. Tee ensin flatbread-taikina. Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva, hunaja ja savustettu paprikajauhe. Lisää vehnäjauhot, öljy ja suola. Alusta taikina kulhosta irtoavaksi ja anna kohota puolisen tuntia.
  2. Valmista sillä välin kastike. Vaahdota smetana vaahdoksi ja lisää siihen pieneksi silputut suolakurkku ja punasipuli. Mausta sinapilla sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Anna maustua kylmässä.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne ohuiksi ja malliltaan pitkulaisiksi. Kuumenna grilli tai parilapannu ja paista leipiä kummaltakin puolelta noin parin minuutin ajan kunnes niissä on kauniit raidat.
  4. Valmistele täytteet. Grillaa pinta halloumi-juustosiivuihin, kevyesti kuorittuihin parsoihin ja Merguez-nakkimakkaroihin.
  5. Täytä flatbread: laita pohjalle kastiketta, parsaa, Merguez-nakki ja pari palaa halloumia. Revi päälle mozzarellaa ja korianteria sekä viimeistele mustapippurilla ja chilijauheella. Voit käyttää flatbreadit grillissä tai uunissa grillivastuksen alla, jotta juustoa sulaa. Kääri rullalle ja suuntaa ääntä kohti. Bon appetit!

Snellman

Snellman

Snellman

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tiina Varjus 20/04/2017 - 21:16

Uuh! viikonloppuna laitettava grilli tulille !

Vastaa
Beachhousekitchen 22/04/2017 - 13:27

Ehdottomasti, kivasti tuli aurinkoa tälle viikonlopulle, grilli lämpiää täällä tänään : )

Vastaa
Tiia K 02/05/2016 - 22:39

Ehkäpä pakahdun nyt! Tuli nälkä vaikka kävin tänään sushilla. Oh my God mikä nakkiannos, ehdottomasti paras ikinä näkemistäni. Heli joskus siis joskus on ihan pakko päästä maistamaan jotain sun tekemää. 🙂 Aah… <3

Vastaa
Beachhousekitchen 03/05/2016 - 18:04

Pitääpä laittaa mietintään grilli-ilta bloggareille : )
Voin kertoa että tätä oli maistamassa naisista koostuva raati ja sai kyllä heti hurmiohyväksynnän! Ei siis tarvinnut testata eri reseptejä…..

Vastaa
Outi 02/05/2016 - 21:28

Oisko tää nyt sellainen itämaisen hodarin korvike? Näyttää älyttömän hyvältä <3
Ihanaa viikkoa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 03/05/2016 - 18:06

Kiitos. Kyllä sen voisi sellaiseksi ristiä : )
Herkkullista viikkoa!

Vastaa

Kommentoi