Rentoa ja täynnä makua olevaa street food –tyylistä ruokaa on kokkailtu blogissa jo monet kerrat ja inspiraatiota on haettu niin ruokafestareilta kuin makumatkoilta. Katuruokahan on kulkevilla pyörillä tai ruokakärryissä valmistettavaa ruokaa, jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti valmistettuja ja koottuja ruoka-annoksia, jotka siinä katukiveyksellä tai muovituoleissa nautitaan sulassa sovussa muiden asiakkaiden kanssa.
Ruokakirjoittaja Mikko Takalan ja pääosin resepteistä vastaavan Sami Rekolan Street Food – ruokakirja vie todelliselle makumatkalle maailman ympäri. Nyt ei pönötetä valkokauluspaikoissa, vaan mennään mm. Texasin, Montrealin, Kööpenhaminan, Italian ja Singaporen kaduille hakemaan ne kunkin kaupungin rehevimmät annokset ja tarinat.
Kirjan upeasta kuvituksesta (ja jatkuvasta näläntunteesta, kun tätä kirjaa selaa) on vastuussa valokuvaaja Tommi Anttonen. Tunnelma on kirjan katukeittiöissä kaikilla aisteilla tunnusteltuna autenttinen ja annokset on tehty todella houkutteleviksi. Onneksi salaiset reseptit paljastetaan, ja ne on kirjoitettu siten, että kotikokin on helppo seurata reseptiä ja lopputulos palkitsee!
Pääsiäisen kunniaksi valitsin kirjan Berliinin street food-osiosta lammasta sisältävät Köfte -lihapullat, jotka voi nauttia niin riisin kuin pitaleivän kera. Nyt herkulliset pullat sujahtivat pitaleipien sisään ja olivat niin hyviä Tahini-kastikeen kanssa tarjoiltuina, että tästä voisi tulla yksi pääsiäisen trendikkäimmistä tarjottavista ja jopa vuosittain toistuva traditio omaan pöytään!
Kirjasta löytyy siis valtava määrä toinen toistaan vastustamattomampia reseptejä vai mitä mieltä esimerkiksi seuraavista: kimchi quesadilla, lobster roll, fried chicken Texas style -vohvelit, japanilaiset hot dogit tai kikherneranut sitruuna-aiolin kanssa?
Tämä ruokakirja jää kovaan käyttöön (on yksi viime vuoden parhaista niin silmille, sielulle kuin vatsallekin) ja sitä suosittelen ihan jokaiselle maailman eri keittiöistä ja erikoisemmistakin yhdistelmistä kiinnostuneille ruokaharrastelijoille.
LIHAPULLAT 400 g lampaanjauhelihaa 400 g paistijauhelihaa 2 keskikokoista sipulia hienonnettuna 2 isoa valkosipulinkynttä murskattuna 50 g pinjansiemeniä murskattuna ja vähän kokonaisia koristeeksi 1 ruukku sileälehtistä persiljaa hienoksi hakattuna 1 punainen chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna 1 tl kanelia 1 tl mustapippuria ripaus muskottia 1 tl mustapippuria myllystä 1 tl suolaa 2 rkl auringonkukkaöljyä paprikajauhetta koristeluun TAHINI-KASTIKE 1,5 dl tahinia 3 rkl sitruunamehua 1 dl vettä 1 valkosipulinkynsi murskattuna ripaus suolaa Lihapullien ohje: Pane kaikki ainekset paitsi öljy ja paprikajauhe kulhoon, ja sekoita taikina huolellisesti käsin. Muotoile massasta läpimitaltaan noin 3 cm:n paksuisia pyöryköitä. Aseta pyörykät lautaselle, ja anna jäähtyä muutaman tunnin ennen paistamista. Esilämmitä uuni 220 asteeseen. Lämmitä auringonkukkaöljy isossa paistinpannussa, ja ota pyöryköihin pannulla kaunis pinta. Tee tämä erissä noin kuusi minuuttia per satsi. Tässä vaiheessa pyörykät ovat kypsyysasteeltaan medium-miinusta. Jos haluat mediumia tai läpikypsää, käytä pyöryköitä uunissa 5 minuuttia. Kastikkeen ohje: Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Kastikkeen pitäisi olla koostumukseltaan hieman juoksevampaa kuin hunaja. Notkeuta tarvittaessa tilkalla vettä. Pirskottele kastiketta pyöryköiden päälle ja käytä vielä pari minuuttia uunissa, että kastike ehtii lämmetä hieman. Koristele pinjansiemenillä ja persiljalla. Ripottele päälle paprikajauhetta. Tarjoa heti pitaleipien ja salaatin kera.Ainesosat:
Ohje:
Kirja saatu kustantajalta/readme.fi arvostelukappaleena.
With ♥ from beach house kitchen
4 Kommenttia
Maistuisi kyllä ja juuri nyt, vaikka söin tänään taas kauhean kasan sushia.. ui.. Mukavaa pääsiäistä Heli <3
Kiitos <3 Tähän pääsiäiseen on mahtunut lammasta, suklaamunia, sushia ja vielä kerran lammasta! Huomenna siirtyminen arkeen...onneksi.
Mukavia lomapäiviä!
Tää ois meille sopivaa pääsiäisruokaa 😉
Ihanaa pääsiäisen aikaa Heli ♡♡♡♡
Kiitos <3 On sellaista modernimpaa pääsiäisruokaa : )
Ihania lomapäiviä!