Täydelliset hampurilaispihvit ja uusi lihamylly

by Beachhousekitchen
7 Kommenttia

Olen tilannut tasan kerran elämäni aikana hampurilaisen ravintolassa (uskokaa tai älkää 🙄 ) ja se oli Linnanmäen Midhillissä pari vuotta sitten. Osasyynä taisi olla se vesilasikohu ja olihan nyt Välimäen burgeria kerran elämässä maisteltava. Kun meillä ei kovin usein kolkutella hampurilaisbaarien ovia ja ainoastaan itsetehdyt hamppikset uppoavat, niin niitähän tehdään sitten hartaasti ja sen pidemmän kaavan mukaan! Sämpylöiksi eivät kelpaa ne murenevat, kaasulta maistuvat vehnähötöt, vaan ne tehdään itse. Jos oikein hyvää maalaisleipää löytyy kaupan hyllyltä, niin kyllä se nyt paremman puutteessa käy 😀

Haaveissani on ollut jo jonkun aikaa päästä jauhamaan hampurilaispihvit itse aidosta lihasta. Vaikka kotoa löytyy välineitä raclettepannusta pastakoneeseen, niin lihamylly uupui viime päiviin saakka. Sain mukavan testipyynnön joka ruokarakastajan ostosparatiisista eli KitchenTimesta ja sain testiin juuri haluamani lihamyllyn! Kannattaa käydä tutustumassa tähän monipuoliseen nettikauppaan, sieltä löytyy kaikki tarvittavat laadukkaat välineet keittiöön, kokkailuun ja leivontaan! Pääsin siis vihdoinkin tekemään itsetehtyjä hamppispihvejä ja sainpa vielä kokeiltavaksi hampurilaisprässinkin, joka takaa tasakokoiset pihvit. Kaupassa suositeltiin hampurilaispihveiksi rasvaisempaa entrecôte lihaa, josta sitten pihvit jauhoimme.

Testiini pääsi siis saksalaisen Westmarkin tinalla patinoitu manuaalinen lihamylly. Saatavilla on kolme eri kokoa. Tässä koko 8.

lihamylly westmark

lihamylly

Ei turhia täyteaineita, hyvä liha puhukoon puolestaan!

hampurilaispihvin valmistus

Hampurilaisprässi testissä!

hampurilaispressi

HAMPURILAISPIHVIT

4-5 kpl

800 g Entrecôte -lihaa

1 raaka sipuli

1 kananmuna

suolaa ja mustapippuria

Ota liha hyvissä ajoin lämpimään. Jauha se joko kerran tai kaksi kertaa lihamyllyn läpi halutun sattumatuntuman mukaisesti. Lisää raaka silputtu sipuli, kananmuna ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Muotoile käsin tai paina hampurilaisprässissä pihveiksi. Grillaa haluamasi kypsyysaste, naudanliha kannattaa ehdottomasti jättää mediumiksi!

Lisukkeeksi salaattia, tomaattia, sipulia, suolakurkkua, valkosipulia, cheddarjuustoa, sriracha-kastiketta, ketchuppia, sinappia tai mitä ikinä tekeekin mieli!

HAMPURILAISSÄMPYLÄT

12 isoa

4 dl vettä

30 g hiivaa

hunajaa

3 dl täysjyväjauhoja

8 dl vehnäjauhoja

1/2 dl öljyä

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl oreganoa

suolaa

kananmunaa voitelemiseen ja seesaminsiemeniä päälle

Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää hunaja ja ala lisäämään jauhoja. Lisää öljy, tomaattipyree, oregano ja suola. Alusta notkeaksi ja anna kohota ainakin tunnin ajan. Leivo sämpylöiksi, voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteessa 20 minuuttia.

hampurilaispihvi

hampurilaiset

Yllä kuvassa jo toinen kierros, äijämeininki jatkuu vasemmalla ja skinny naisversio oikealla 😆

Käyttämäni lihamyllyn ja hampurilaisprässin löydät siis täältä. Hinnat 38,90 (koko 8 lihamylly) ja 15,90 (hampurilaisprässi), jokaisen hampurilaisfriikin MUST-apuvälineet ja mitä parhaimmat mökkituliaiset!

Ja nyt siihen Bomban majoituslahjakortin arvontaan! Bomballe lähtee Anneli ONNEA ja hänen kommenttinsa oli:

Minulla ja avomiehelläni on kohta viisi vuotis päivä ja olemme silloin Nurmeksessa anopin luona. Haluaisin karata hotelliin yöksi viettämään tuota tärkeää päivää. Hyvää ruokaa, mini golfia, kylpylää ja romantiikkaa maalais maisemissa <3 en ole ikinä ollut bomballa yötä vaikka Itä-Suomesta olenkin kotoisin. Olisi myös mukava tutustua minkälaiset puitteet juhlille ja kokouksille. Toivottavasti nimittäin pian juhlitaan häitä. Ja mieheni voisi myös joskus tuoda työporukan bomballe kokoustamaan. Toivon todella voittavani, että pääsen karkuun anoppilasta tuona tärkeänä päivänä. Olisi myös kiva yllättää avopuoliso. Sanoisin että lähdetään vaan käymään kylillä ruokakaupassa ja sit mentäisiinkin hotelliin <3

Kiitos kaikille osallistujille, kommenttejanne ja tarinoita oli ilo lukea <3

* Yhteistyössä KitchenTimen kanssa

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

7 Kommenttia

KOLME UPEAA VUOTTA BLOGGAAJANA & ARVONTA | Beach house kitchen 07/07/2017 - 07:34

[…] tilastot näiltä kolmelta vuodelta paljastavat, että vaikka blogin suosituin resepti on täydellisten hampurilaisten ohje, niin peräti 81,5 % lukijoista on naisia! Ikärakennekäyrät viestivät, että blogia lukevat […]

Vastaa
BLOGIN SUOSITUIN HAMPURILAISRESEPTI | Beach house kitchen 04/07/2017 - 22:54

[…] suosituimmista resepteistä on ollut itse tehtyjen ja vaatimattomasti täydellisiksi nimettyjen hampurilaispihvien ohje parin vuoden takaa. Vaikka blogiin toivotaan helppoja ja nopeita reseptejä, on joskus (tai […]

Vastaa
Iida 14/04/2017 - 16:13

Tein tällä ohjeella, jätin vain hunajan pois allergian vuoksi ja tuli täydellisiä 😍❤ Kiitos hyvästä ohjeesta.

Vastaa
Beachhousekitchen 18/04/2017 - 13:30

Ihan mahtavaa kuulla! Pitääpä taas tehdä hampurilaisia, kun grillikausi jo avattiin muutama viikko sitten. Mitä maistuvinta ja aurinkoista kevättä!

Vastaa
Kasvis-halloumihampurilaiset ja piha osa 2 - beach house kitchen 31/07/2015 - 17:36

[…] hernepihvien ohjetta. Sämpylät valmistuivat hyväksi koetulla omalla ohjeella, klikkaa tästä. Herne-juuresraastemassasta valmistuivat myös syntisen herkulliset intialaiset Malai kofta […]

Vastaa
Frida 04/07/2015 - 08:30

Tässähän tulee nälkä!!! Kyllä on herkullisennäköiset hampparit…

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 04/07/2015 - 09:46

Kiitos…Suosittelen tekemään alusta alkaen itse, ihanaa lauantaita!

Vastaa

Kommentoi