VOIMARUOKAA ARJEN KESKELLE: MAKSAA JA CHILIÄ

by Beachhousekitchen

Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa

Kuinka moni siellä ruudun toisella puolella tykkää maksasta? Nauttisi sitä useamminkin, jos vain muu perhe tykkäisi?

Maksa on oikeata voimaruokaa ja nämä rapeat jauhemaksapihvit herkullisten lisukkeiden kanssa voisivat olla ovenavaaja uusiin nautintoihin. Paljon A-vitamiinia ja rautaa sisältävä maksa on edullista ja kun jauhetun maksan maustaa sipulikeitolla ja mehevöittää raastetulla perunalla, niin oiva arkiruoka on valmis.

Maksapihvien lisäksi omassa keittiössä herkutellaan joskus myös maksalaatikolla (sillä rusinattomalla versiolla) ja maksapasteijalla tuoreen leivän päällä. Jos valokuvaisin sen nautinnon, niin siinä maksamakkarasiivut olisivat paksumpia kuin itse leipä! Yllättävä maksan himo kielii varmasti raudan puutoksesta – mikä viisas keho meillä onkaan! Kun on tankattu rautavarastot taas täyteen, niin kylläpäs jaksaa talvestakin nauttia.

voimaruoka

Ohukaispannussa nopeasti valmistuvat maksapihvit voisivat sopia myös hampurilaisten väliin, ehkäpä street food –tyylisesti uppoaisivat myös perheen nuorisoon? Lapsuuden kodissani maksaa nautittiin viikoittain, arkena jauhemaksapihvejä ja sunnuntaisin palana ostettua naudan maksaa kermakastikkeessa. Maksan paistossa on muutama niksi ja hyvät ohjeet löydät täältä.

voimaruokaa

Tämän ohjeeni löydät myös uusimmasta K-Ruoka lehdestä. Sieltä löytyy mm. nostalgisista voileipäkekseistä tehty Crunchers- keksikakku, jossa on tummaa suklaata, suolapähkinöitä ja maapähkinävoita. Ihan pakko kokeilla!

voimaruoka

voimaruokaa

Jauhemaksapihvit

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

JAUHEMAKSAPIHVIT

500 g jauhettua maksaa

1 Pirkka sipuliketto

1 muna

2 raastettua perunaa

½ tl mustapippuria

paistamiseen öljyä tai margariiniä

 

CHILI-PUOLUKKA-PUNASIPULISALSA

4 punasipulia

1 rkl öljyä

1 dl Pirkka makea chilikastiketta

1 dl puolukoita

 

BATAATTISOSE

600 g bataattia

1 tl suolaa

2 dl kauramaitoa

Ohje:

Pihvit: Riko kulhoon kananmuna, lisää sipulikeitto ja mustapippuri. Raasta perunat ja lisää jauhetun maksan kanssa kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Voitele ohukaispannu ja paista pihvit kypsiksi. Sipulisalsa: Siivuta punasipulit ohuiksi siivuiksi ja kuullota öljyssä. Lisää chilikastike ja hauduta n. 5 minuutin ajan. Lisää lopuksi puolukat. Jäähdytä. Säilytä valmis salsa jääkaapissa. Bataattisose: Kuori bataatti ja lohko palasiksi. Keitä kypsiksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Lisää kauramaito ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

voimaruokaa

voimaruokaa

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 20/11/2016 - 15:52

Maksapihvit ovat herkkua. Tämä oli kiva ohje. Ja sipulikeitto! Tuo chili sopii varmasti maksan täyteläiseen makuun. Kiitos herkullisesta ohjeesta!
Mukavaa sunnuntaita!

Vastaa
Beachhousekitchen 21/11/2016 - 19:18

Kiitos! Sipulikeitto antoi kyllä ihan uutta makutwistiä, käytän sitä jatkossakin!

Vastaa
Kimmo Ollila 17/11/2016 - 14:21

Aah! Aivan mahtavaa että joku muistaa välillä näitä klassikoitakin. Ja toi chili on kiva idea.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/11/2016 - 20:02

Hyviä vanhoja klassikoita ja omia suosikkeja on nostettava aina aika ajoin esille!

Vastaa
Tiia K 16/11/2016 - 09:10

Näyttää niin herkulliselta, mutta mikä riivaa etten vaan rohkene syödä maksapihvejä, mutta eilen söin maksamakkaraa. Oon pimee, ei voi muuta todeta. Sinä se saat maksapihvitkin näyttämään niin herkullsilta, että kyllä söisin.

Mukavaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/11/2016 - 20:03

Maksamakkara maistuu täälläkin, ehkä sun pitäisi kokeilla näitä pihvejä. Sipulikeitto mukavasti pehmentää maksan makua : )

Vastaa

Kommentoi