Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa
Kuinka moni siellä ruudun toisella puolella tykkää maksasta? Nauttisi sitä useamminkin, jos vain muu perhe tykkäisi?
Maksa on oikeata voimaruokaa ja nämä rapeat jauhemaksapihvit herkullisten lisukkeiden kanssa voisivat olla ovenavaaja uusiin nautintoihin. Paljon A-vitamiinia ja rautaa sisältävä maksa on edullista ja kun jauhetun maksan maustaa sipulikeitolla ja mehevöittää raastetulla perunalla, niin oiva arkiruoka on valmis.
Maksapihvien lisäksi omassa keittiössä herkutellaan joskus myös maksalaatikolla (sillä rusinattomalla versiolla) ja maksapasteijalla tuoreen leivän päällä. Jos valokuvaisin sen nautinnon, niin siinä maksamakkarasiivut olisivat paksumpia kuin itse leipä! Yllättävä maksan himo kielii varmasti raudan puutoksesta – mikä viisas keho meillä onkaan! Kun on tankattu rautavarastot taas täyteen, niin kylläpäs jaksaa talvestakin nauttia.
Ohukaispannussa nopeasti valmistuvat maksapihvit voisivat sopia myös hampurilaisten väliin, ehkäpä street food –tyylisesti uppoaisivat myös perheen nuorisoon? Lapsuuden kodissani maksaa nautittiin viikoittain, arkena jauhemaksapihvejä ja sunnuntaisin palana ostettua naudan maksaa kermakastikkeessa. Maksan paistossa on muutama niksi ja hyvät ohjeet löydät täältä.
Tämän ohjeeni löydät myös uusimmasta K-Ruoka lehdestä. Sieltä löytyy mm. nostalgisista voileipäkekseistä tehty Crunchers- keksikakku, jossa on tummaa suklaata, suolapähkinöitä ja maapähkinävoita. Ihan pakko kokeilla!

Ainesosat:
JAUHEMAKSAPIHVIT
500 g jauhettua maksaa
1 Pirkka sipuliketto
1 muna
2 raastettua perunaa
½ tl mustapippuria
paistamiseen öljyä tai margariiniä
CHILI-PUOLUKKA-PUNASIPULISALSA
4 punasipulia
1 rkl öljyä
1 dl Pirkka makea chilikastiketta
1 dl puolukoita
BATAATTISOSE
600 g bataattia
1 tl suolaa
2 dl kauramaitoa
Ohje:
Pihvit: Riko kulhoon kananmuna, lisää sipulikeitto ja mustapippuri. Raasta perunat ja lisää jauhetun maksan kanssa kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Voitele ohukaispannu ja paista pihvit kypsiksi. Sipulisalsa: Siivuta punasipulit ohuiksi siivuiksi ja kuullota öljyssä. Lisää chilikastike ja hauduta n. 5 minuutin ajan. Lisää lopuksi puolukat. Jäähdytä. Säilytä valmis salsa jääkaapissa. Bataattisose: Kuori bataatti ja lohko palasiksi. Keitä kypsiksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Lisää kauramaito ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Maksapihvit ovat herkkua. Tämä oli kiva ohje. Ja sipulikeitto! Tuo chili sopii varmasti maksan täyteläiseen makuun. Kiitos herkullisesta ohjeesta!
Mukavaa sunnuntaita!
Kiitos! Sipulikeitto antoi kyllä ihan uutta makutwistiä, käytän sitä jatkossakin!
Aah! Aivan mahtavaa että joku muistaa välillä näitä klassikoitakin. Ja toi chili on kiva idea.
Hyviä vanhoja klassikoita ja omia suosikkeja on nostettava aina aika ajoin esille!
Näyttää niin herkulliselta, mutta mikä riivaa etten vaan rohkene syödä maksapihvejä, mutta eilen söin maksamakkaraa. Oon pimee, ei voi muuta todeta. Sinä se saat maksapihvitkin näyttämään niin herkullsilta, että kyllä söisin.
Mukavaa päivää Heli <3
Maksamakkara maistuu täälläkin, ehkä sun pitäisi kokeilla näitä pihvejä. Sipulikeitto mukavasti pehmentää maksan makua : )