Arki on joskus sellaista keittiötrapetsitaiteilua kun yrittää tehdä mahdollisimman paljon itse ruokaa, eikä sortua ainakaan joka viikko niihin eineksiin! Sellaista pannussa hetkessä valmistuvaa pikaruokaa ovatkin Aasian mauin maustetut ruoat, tällä kertaa korealaisittain toteutettuna. Itse “liha” voi olla nautaa, possua, nyhtökauraa, härkistä, sirkkistä, mifua tai vaikkapa linssejä! Lisukkeeksi riisiä, nuudeleita tai syö sellaisenaan salaattikääröwrapistä.
Tämän viikon vauhti sen kun hurjistuu ja keittiössä ei ehdi syödä kuin lennosta. Torstaina 25.10.2018 alkavat sunnuntaihin saakka kestävät Viini ja Ruoka 2018 – messut, joissa aion ainakin kahtena päivänä käydä. Tapahtuman kuin täydellisenä sisartapahtumana toimivat saman katon alla järjestettävät kirjamessut, joista kotiin viemisinä on aina kassillinen no niin juurikin, suurimmaksi osaksi niitä ruokakirjoja.
Minne muualle kannattaa suunnata tulevana viikonloppuna? Helsingin Wanhassa Satamassa jo viidennen kerran järjestettävät Lakritsi- ja Salmiakkifestivaalit kutsuvat mustan herkun ystäviä kokemaan ja maistelemaan sitä monessa eri muodossa. Huimasti kasvaneiden festivaalien yleisöä viihdytetään tietysti maistiaisilla, workshoppien muodossa, lakukakun koristelukisaa seuraten sekä nauttien vaikkapa lakritsibrunssista! Pääsin jo ennakkoon pressitilaisuudessa maistelemaan parhaita paloja lakritsibrunssin ruokalajeista. Ei ole kuulemma ravintolan keittiöpäälliköiden mukaan helppo jobi yhdistää lakritsia ruokaan, mutta valtavan hyvin oli onnistuttu ainakin viismausteella ja lakritsijuurella maustetussa kanassa sekä brie-juuston kanssa tarjoiltavassa lakritsiomenavoissa. Brunssin parhaimmistoa olivat myös friteeratut ahvenet ja fenkoli-lakritsijuurimajoneesi! Ylä olevasta linkistä kannattaa varata pöytä brunssille (29,-/hlö), paikkoja rajoitetusti enää jäljellä.
Aiotko sinä suunnata messuhumuun tulevana viikonloppuna? Toivottavasti nähdään tulevissa tapahtumissa ♥
1.

Ainesosat:
KOREALAINEN KASTIKE
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
2 cm raastettua inkivääriä
1 rkl öljyä
3 rkl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 - 1 1/2 rkl Gochujang -chilikastikettaSriracha/Chili-kastiketta
mustapippuria
LISÄKSI
250-300 g haluamaasi proteiinia esim. possun/naudan jauhelihaa, härkistä, nyhtökauraa, sirkkistä, mifua, linssejä yms. kevätsipulia
korianteria
herneitä
riisiä, nuudelia, salaattia
Ohje:
- Kuullota silputtu sipuli, murskatut valkosipulin kynnet sekä raastettu inkivääri öljyssä miedolla lämmöllä.
- Lisää pannulle valitsemasi proteiini.
- Lisää mausteet ja kastikkeet yksi kerrallaan.
- Sekoita ja hauduta hetki, kunnes kypsää.
- Tarkista maku ja lisää silputtu kevätsipuli ja korianteri.
- Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.
With ♥ from beach house kitchen
8 Kommenttia
No todellakin maistuisi. Hitsi me ei nähty tällä viikolla ollenkaan, vaan meidän menot sivusi toisiamme. <3
Ihanaa sunnuntaita Heli <3
Jospa nähdään tulevien viikkojen karkeloissa & menoissa, paljon päivitettävää, hih! Ihanaa uutta viikkoa!
näyttää herkulliselta.
Kiitos <3
Nam mitä herkkuruokaa! Tämän viikonlopun otan levon kannalta, koska viime viikonloppuna tuli messuiltua oikein urakalla 🙂
Ihania messuja sinulle ja mukavaa loppuviikkoa <3
Melkoinen messujen kuukausi takana, nyt on hyvä hengähtää – messut on kyllä kivoja, onneksi Amoskin pääsi kirjamessuilla ihan omalle lasten osastolle nauttimaan tunnelmasta!
Hyvältä kuulostava kastike!
Ruokamessuille pääsen vasta lauantaina iltapäivällä. Ryysistä voi olla, mutta eiköhän siitäkin selvitä.
Toivottavasti selvisit messuvilinästä, itse jaksoin parina päivänä käydä. Parasta oli nähdä kollegoita ja kyllä sieltä muutama uusi lempiviinikin löytyi!