Kulunut toukokuu tuntui tuplasti pidemmältä, jokaiselle viikolle riitti ennätysmäärä menoja, juhlia ja deadlineja. Kun kesä alkoi vielä ennätysaikaisin, oli pakko saada puutarhaankin eloa ja istutustyöt veivät monta iltaa. Ihana lämpö hellitteli niin, että lomafiilis iski liian usein päälle ja to do-lista ei ainakaan lyhentynyt näiden kahden viimeisen viikon aikana. Vielä ei voisi haaveilla lomasta, vaan jaksettava puurtaa muutama viikko. Ehkä se on psyykattava itseänsä niin, että viikonloput ovat niitä virkistäviä minilomia, varsinkin kun kohdalle on sattunut näin upeita kesäsäitä.
Oman pihan kesäkeittiökeitaan somistus ja sisutus vielä jatkuvat, siitä tulossa myöhemmin juttua blogiin. Tuntuu myös, että viimeisen kuukauden aikana on ehtinyt laittamaan ruokaa minimaalisen vähän ja ne reseptitkin ovat olleet mahdollisimman helppoja ja yksinkertaisia. Niin kuin tämä helteisen päivän salaatti, jossa on vain muutama ainesosa, mutta ruokaisuus ja maku erinomaista! Avokadon grillaus toimii hyvin, varsinkin kun sortuu edullisen hinnan vuoksi ostamaan niitä avokadoverkkopusseja, joista suurin osa ei kypsy täyteläisen vihreiksi ja pehmeiksi, vaikka kaikki konstit kokeilisi ja banaanit niille kavereiksi laittaisi. Grillaamalla toisen luokan avokadoista tulee oikein syöntikelpoisia!
Maku Kitchen lifen valikoimista* on nyt kehuttava testaamaani grillipannua. Ihanan kevyt paistipannu, joka on tehty valualumiinista ja siinä on kestävä keraaminen pinnoite. En taida enää käyttää sitä vanhaa valurautaista, paistoraidat antavaa pannua, sillä tämä grillipannu paistaa nopeasti ja todella vähällä rasvallakin. Loistotuote ♥
*yhteistyö

Ainesosat:
200-300 g katkarapuja tai jättikatkarapuja (esim. Pirkka kuningaskatkarapuja)
Marinadiin esim. öljyä, valkosipulia, inkivääriä ja makeata chilikastiketta. 2 avokadoa, ripaus sitruunamehua ja suolaa, 1/4 vesimelonia, salaattia, korianteria tai muuta haluamaasi yrittiä. Ripaus suolaa ja mustapippuria.
Ohje:
- Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pilko avokadot lohkoiksi, ripottele päälle sitruunamehua ja suolaa.
- Pilko vesimeloni lohkoiksi.
- Paista katkaraput kypsiksi ja ota pinta myös avokadoihin.
- Pese salaatti ja revi pienemmäksi.
- Mausta yrtein ja rouhi päälle mustapippuria.
With ♥ beach house kitchen
10 Kommenttia
No nyt on helppo ohje herkulliselle salaatille, just niinkuin kesällä saa ollakin. Näppärä taitaa olla myös tuo testattavanasi ollut pannu. Mukavaa leppoisaa kesäkuuta <3.
Kiitos : ) On näppärä pannu, paistoin kanafileitä ja ai että tuli kaunis pinta!
Ihana ja helppo kesäsalaatti 💚 Tykkään noista aineksista! Ja tuo grillipannu, siis tuollaisen tarvitsen. Täytyypä tutustua tarkemmin.
Energistä ja kivaa viikkoa!
Jos ei jaksa grilliä laittaa tulelle, niin tuolla pannulla saa ihan liedellä grillatun näköisen kauniin lopputuleman : )
Oh my ihan parasta, tässä on mun lemppari ainesosat ja mähän voisin elää katkiksilla ja melonilla. <3
Ihanaa uutta viikkoa Heli <3
Tästä tuli meillä tämän kesän salaattihitti, oikeastaan aika tervellinenkin setti!
Vesimeloni ja katkaravut todella sopivat hellepäivään täydellisesti💛
Vielä kun vähän chilillä maustaa katkiksia, niin johan lähtevät nesteet liikkeelle : )
Totaalisesti ihastuin Maku Kitchen Lifen pannuihin Tammertukun blogi-illassa. Sain myös miehen niihin ihastumaan, joten luulenpa, että meillekin ainakin yksi pannu pitää ostaa 🙂
Herkullisen näköisen salaatin olet tehnyt. Aurinkoista sunnuntaita sinulle Heli <3
Olen ihan myyty tämän pannun edessä, todella laadukas, vielä kauniskin ja tuo lämmönjohtokyky on ensiluokkaa – nopeasti paistaa ja vähällä rasvalla!