Jamie Oliverin nopea punainen curry ja kurkkusalaatti

by Beachhousekitchen

thai curry

Keittiössämme testattiin valmistuvatko Jamie Oliverin nopeat ateriat puolessa tunnissa niin kuin tämä suosikkikokki lupailee 30 minuutin ateriat -ohjelmassaan. Ihan samoihin minuuttilukemiin ei päästy, mutta herkullista arkiruokaa näistä tuli.

Maanantai-iltaamme ilostutti Jamien punainen kookoscurry jättikatkaravuista ja raikas thaimaalainen kurkkusalaatti. Alkuperäisessä ohjeessa riisin keittoveteen laitettiin maun ja tuoksujen antajaksi oikea jasmiinin kukka, mutta meillä oikaistiin käyttämällä jo valmiiksi aromatisoitua riisiä.

thai red curry

thai curry

kurkkusalaatti

Ainesosat:

PUNAINEN CURRY

2 sitruunaruohoa

1 punainen chil

i 2 valkosipulinkynttä

4 kaffirlehteä

1 puntti korianteria

2 paahdettua paprikaa

1 pieni prk tomaattipyreetä

1 tl kalakastiketta

2 tl soijakastiketta

1 tl seesamiöljyä

2 tl raastettua inkivääriä

400gr  kookosmaitoa

rasia sokeriherneitä tai papuja

200-250 g jättikatkarapuja (valmiiksi sulatetut, esikypsennetyt)

ripaus sokeria (ei ollut alkuperäisessä ohjeessa)

öljyä

Ohje:

Currytahnan valmistus: Murskaa sitruunaruohotangot pieniksi palasiksi, laita ne yhdessä chilin kanssa monitoimileikkuriin.  Lisää valkosipulin kynnet, kaffirlehdet, korianteri, paahdetut paprikat, tomaattipyree, kalakastike, soijakastike ja seesamiöljy. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää kaikki ainesosat leikkuriin ja aja tasaiseksi. Laita paistinpannu miedolle lämmölle. Lisää öljyä ja 3 rkl currytahnaa. Anna kuumentua, lisää sokeriherneet, kookosmaito ja lopuksi jättikatkaravut. Anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää sokeri makujen tasapainottamiseksi. Kurkkusalaatti: Kuori ja raasta inkivääri isoon kulhoon. Lisää soijakastike, oliiviöljy ja seesamiöljy. Purista limen mehu ja lisää se seokseen. Tarkista maku. Kuori kurkku pituussuunnassa ohuiksi pitkiksi siivuiksi, poista vetinen sisus ja lisää siivut kastikkeeseen. Sekoita ja mausta ohuiksi leikatuilla chililohkoilla ja korianterilla. Lisukkeeksi jasmiini- ta basmatiriisiä. Tarjoiluun limen mehua ja korianteria.


Kurkkusalaatti

  • 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 lime
  • 1 kurkku
  • puska korianteria
  • 1/2 punainen chili
 Jamie Oliver 3 minutes mealsthai curry

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Sofia 15/09/2015 - 11:25

Tätä Jamien punaista currya tehdään myös meillä säännöllisin väliajoin. Sen valmistus on nopeutunut ekasta kerrasta huomattavasti, mutta en mäkään edelleenkään ihan siihen puoleen tuntiin pääse. Taitaa veitsityöskentely meikäläiselä olla sen verran hitaampaa, kuin herra Oliverilla.
On muuten myös kiinnostava toi kurkkusalaatti. Saatan kokeilla 🙂

Vastaa
Tiia K 15/09/2015 - 08:35

Yummy! Rakastan curryruokia ja kaikkia lämpimiä pataruokia. Ohjekin vaikuttaa sellaiselta että voisi sujua minultakin. Aurinkoa päivään <3

Vastaa
Outi 14/09/2015 - 22:42

Mä en meinannut päästä tämän postauksen loppuun ollenkaan, kun mies halusi katsella näitä ruokakuvia.
Huokaili tuossa samalla, että voi mitä jättikatkarapuja, ihanan näköistä salaattia 😀
Ensi kerralla luen postauksesi niin, että mies ei ole lähiseudulla.
Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 15/09/2015 - 07:57

Hih…no sitten oli onnistuneet kuvat!
Lisää Jamie Oliverin 30 minuutin aterioita tulossa ensi viikolla, silloin kokkaillaan kanasta : )

Vastaa

Kommentoi