KAMPASIMPUKKANUUDELIT

by Beachhousekitchen

Oma kampasimpukkarakkauteni roihusi ankarasti 2000-luvulla, kun niitä valmistin aina samassa kermaisessa Noilly Prat- vermuttikastikkeessa. Sillä slurps reseptillä käännytettiin moni äyriäisennakkoluuloinen, vaikka kampasimpukkahan on mitä miellyttävin syötävä; pehmeä, ei sattumia tai outoja nuljaskaisia rakenteita ja maistuukin miedon maukkaalta. Tuo vermuttia sisältävä resepti on ehkä julkaistava sitten syksyn puhureissa, kun sielu ja ruumis kaipaavat iltojen pimetessä oikein tuhteja ja lämmittäviä makuja.

Nyt on tämä kevät syöty kampasimpukoita aasialaistyyppisten nuudeleiden kanssa, hieman kevyempänä versiona siis. Ainesosalista voi näyttää reseptissä pitkältä, mutta kun nuo tietyt hyvin säilyvät maustekastikkeet on kerran hommattu, niistä tekee ruokaa aika pitkään ja monta kertaa. Pannu saa olla todella kuuma ennen öljyn ja kampasimpukoiden lisäämistä, tärkeää ottaa nopeat pinnat puolin ja toisin, jota mehevyys säilyy.

Kun kampasimpukat muistaa ottaa sulamaan edellisiltana, niin tämähän on melkein pikaruokaa, varsinkin jos käyttää parissa minuutissa kypsyviä ohuita riisivermisellejä!

kampasimpukkanuudelit

nuudelit

Kampasimpukkanuudelit

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

150 g kampasimpukoita

1 tl seesaminsiemeniä

120 g riisinuudeleita tai -vermisellejä

1 porkkana raastettuna

 

Marinadi kampasimpukoille ja nuudelille

2 rkl öljyä

3 rkl soijakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

1 tl hunajaa

1 tl seesamiöljyä

1 rkl sitruunamehua

1 rkl raastettua inkivääriä

1 pieni punasipuli silputtuna

1-2 valkosipulinkynttä murskattuna

1 chili pieneksi pilkottuna

2 rkl silputtua basilikaa

1 rkl maissijauhoja

muutama rouhaus suolaa ja mustapippuria

Lisäksi 2 rkl paahdettuja pähkinöitä (esim. cashewpähkinöitä), yrttejä esim. korianteria ja basilikaa sekä öljyä paistamiseen

Ohje:

  1. Jos käytät pakastekampasimpukoita, sulata ne ohjeen mukaan.
  2. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa ja ota siitä n. 2-3 rkl kampasimpukoille, laita kulhoon maustumaan hetkeksi.
  3. Liota riisinuudelit ohjeen mukaan ja kaada niille loppumarinadi.
  4. Raasta porkkana ja lisää se nuudeleiden sekaan.
  5. Paahda pähkinöitä hetki pannulla ja murskaa ne pienemmiksi, silppua myös yrtit.
  6. Paista kampasimpukoita kuumalla pannulla öljyssä n. 1 minuutti/puoli. Nosta kampasimpukat pannulta ja ripottele niille seesaminsiemeniä.
  7. Kaada nuudelit pannulle, lisää hieman öljyä ja kääntele parin minuutin ajan, kunnes lämmintä.
  8. Lisää kampasimpukat, yrtit ja paahdetut pähkinät nuudeleiden sekaan.

kampasimpukkanuudelit

kampasimpukkanuudelit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Viikonloppukokki 20/06/2017 - 09:56

Minä jään odottamaan sitä vermuttikastikkeen ohjetta. Kampasimpukat on herkkua. Harmittavan hintavaa vaan…

Vastaa
Beachhousekitchen 20/06/2017 - 20:24

Onhan nämä Suomessa vähän tyyriin puoleisia, vermuttikastike tulossa blogiin syksymmällä : )

Vastaa
Tuula / Tuula's life 19/06/2017 - 17:34

En ole koskaan itse tehnyt kampasimpukka-aterioita. Syönyt olen ja maistuvat kyllä minulle. Mielenkiintoinen resepti, jospa uskaltaisin tekoakin kokeilla.
Kiitos Heli-Hannele ja mukavaa juhannusviikkoa!

Vastaa
Beachhousekitchen 20/06/2017 - 20:28

Voi tämä on kuule niin takuuvarma resepti, että suosittelen kokeilemaan 🙂 Upeata saaristolaisjuhannusta sinnekin!

Vastaa
Outi 19/06/2017 - 15:29

Herkullinen annos! Kiva kun kerroit vähän vinkkejä noiden simpukoiden valmistukseen, ajattelin nimittäin yllättää mieheni simpukoilla joku päivä.
Ihanaa viikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 20/06/2017 - 20:30

Nyt yllättämään mies tällä reseptillä, onnistuu ensikertalainenkin : )

Vastaa

Kommentoi