Kvinoa-jättikatkarapupaella

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

Espanjan suurena ystävänä, maassa pari vuotta asuneena ja sen ruokakulttuuria jumaloivana mietin hetken kun hahmottelin sopivaa nimeä tälle värikkäälle ja välimerelliselle ruoalle. Voisinko kutsua riisin sijasta kvinoasta tehtyä ja chilillä maustettua äyriäisherkkua paellaksi, vaikkakin se sisältää paellalle tyypillisiä makuja kuten sahramia, paprikaa, valkosipulia ja jättikatkarapuja? Otan kuitenkin sen riskin, sillä mitä muuta tämä värikäs annos tuo mieleen kuin auringon ja lämmön? Nimellä ei silloin väliä, kun jumalaista ruokaa maistaessa haluaa vain huokaista tai jopa kiljaista viva la vida, eläköön elämä!

Kun haluan lentää ajatuksissani tähän rakastamaani maahan, teen tätä kevyttä ja terveellistä paellaa! Tunnelmaan pääsee nauttimalla lasin espanjalaista cavaa ja kuuntelemalla Café del Marin chillausmusiikkia. Ohje on yksinkertainen, sopii hyvin maidottomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon. Jos haluat lihaisuutta ja intensiivistä makua lisää, niin suosittelen lisäämään chorizoa, eli espanjalaista makkaraa. ¡Buen provecho!

KVINOA-JÄTTIKATKARAPUPAELLA

kahdelle

200 g jättikatkarapuja

2 dl kvinoaa

1 sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

1 pieni suippopaprika

kourallinen kirsikkatomaatteja

1 avocado

1 chili

1/2 tl sahramia

1 rkl paprikajauhetta

oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

1 lime

korianteria ja/tai persiljaa

Sulata jättikatkaravut ja mausta suolalla, paprikajauheella ja murskatulla valkosipulilla. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Keitinveteen laitan yleensä kokonaisen valkosipulinkynnen, antaa makua kvinoalle ja huumaavia tuoksuja keittiöön. Silppua sipuli, murskaa valkosipulinkynnet ja pilko paprika, kuullota öljyssä ja mausta sahramilla ja paprikajauheella. Sekoita seos kypsään kvinoaan. Paista jättikatkaravut parilalla ja pilko tomaatit, avokado ja chili kuutioiksi. Lisää ne limen mehun kanssa annokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta vielä hieman oliiviöljyä valmiin annoksen pinnalle ja ripottele päälle korianteria ja/persiljaa.

Jättikatkarapu-kvinoapaella

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Hanna 08/02/2015 - 10:51

Mahtava idea! Kuulostaa niiin mun makuun osuvalta – laitetaas ens viikon ruokalistalle 😛

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 08/02/2015 - 14:33

Kiitos! Kyllä oli meidänkin makuun just napakymppi. Ja tätä voi aina hieman varioida sen mukaan mitä jääkaapista löytyy. Kampasimpukoilla kokeilen seuraavan kerran!

Vastaa
Tiia 06/02/2015 - 16:38

Jestas! Tämä on just mieheni ja minun herkkua! Harmi ettei miehen vatsa kestä paprikaa, rakastamme paprikaa. Iloista viikonloppua. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 07/02/2015 - 16:40

Paprikan voi jättää pois, tilalle vaikka herneitä? Maukasta viikonloppua!

Vastaa

Kommentoi