Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa
Maaliskuussa kannattaa syödä mangoa, se on ihan #parastanyt. Aromikas ja makea mango sopii jälkiruokien lisäksi myös suolaisiin ruokiin – risottoon tai pastaan se tuo extrasti makua ja väriä. Maidoton ja gluteeniton mangorisotto kuningaskatkaravuilla tuo eksoottisia makuja ja tuoksuja keittiöön, siitä olisi aineksia hittiruoaksi ja se sopii erinomaisesti vaikkapa pääsiäisen juhlapöytään!
Unohda puisevat mangot takavuosilta, K-ruokakauppojen hedelmätiskit ovat nyt täynnä syöntikypsiä mangoja! Suomalaiset ovat löytäneet avokadon rinnalle mehukkaan ja monikäyttöisen mangon, sitä on myyty K-ruokakaupoissa tammi-helmikuun aikana 130 % enemmän kiloissa kuin viime vuonna.
Miten mango kuoritaan?
Mangossa on kivi keskellä hedelmää ja hedelmäliha kiinnittynyt aika tiukasti siihen. Jos haluat alla olevan kuperanmuotoisen mangomaton, leikkaa veitsellä mango pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan koskettamatta sisuskiveä. Ruuduta hedelmäliha pienellä veitsellä kuutioiksi kuorta vasten ja käännä palanen kuperaksi. Riivi loput hedelmälihat kiven ympäriltä ja käytä ne vaikka smoothieen.
Miten mangoa säilytetään?
Säilytä mangoja jääkaapin vihanneslokerossa, ihannelämpötila on +9 – +15 astetta. Liian kylmä palelluttaa mangon ja liian lämpimässä kypsät mangot pilaantuvat helposti.
Jos mango ei olekaan kypsä?
Jos mango tuntuu painettaessa kovalta, laita se yhdessä jonkun toisen hedelmän esim. omenan kanssa samaan muovipussiin pariksi päiväksi. Vaikka kaupoista saa syöntikypsiä mangoja, niin niitä kannattaa pitää huoneenlämmössä muutaman päivän, jotta ne ovat parhaimmillaan.
Intian kansallishedelmä mango rakastaa kookosta ja tämä mukavasti chiliä sisältävä risotto vie mielen ja ajatukset kauas aurinkoon. Kookosmaito suurustaa risottoa ja antaa sille lempeää paahteisuutta ja kookoksen makua, eikä parmesaania kaivata. Mereneläviä sisältävään risottoon ei kuulemma kuulu parmesaani, kuulin joskus matkoillani Italiassa.
Jos et ole vielä kokeillut K-kauppojen pakastealtaasta löytyviä, helposti valmistuvia Pirkan kuningaskatkarapuja, niin tämän reseptin myötä saat uusia makuelämyksiä! Paistoin jättiravut kuorellisina (kuvissa visuaalisempi ja kauniimpi), mutta omassa keittiössä suosittelen kuorimaan ja siivoamaan ne ennen paistoa, jotta ovat sitten syöntivalmiita, kun risotto on valmis.
Mangosta valmistuu tämän aterian kylkeen suloisen makea mangolassi tai kahvipöytään ikisuosikki mangojuustokakku.
Mikä on sinun mangobravuurisi tai onko mango tuttu sinulle? Lisää herkullisia mangoreseptejä löydät täältä. Mangoisan muikevaa maaliskuun loppua!
MANGORISOTTO 1 mango 1 salottisipuli 1 valkosipulinkynsi 1 rkl öljyä 3 dl Pirkka risottoriisiä 1 prk Pirkka Kookosmaitoa (400 ml) 4 dl kasvislientä 1 Pirkka mieto punainen chili suolaa ja mustapippuria 1 ruukku korianteria 2 limeä KUNINGASKATKARAVUT 300 g Pirkka Kuningaskatkarapuja (raaka pakaste) Marinadi: 2 rkl limetinmehua 2 rkl öljyä 2 valkosipulinkynttä 2 rkl korianteria tai persiljaa hienonnettuna 1/2 tl suolaa 1/2 tl Sambal Oelek -chilitahnaa ripaus mustapippuria Käsittele ja marinoi ensi kuningaskatkaravut Risoton valmistusAinesosat:
Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
17 Kommenttia
Wow, tämähän vaikuttaa täydelliseltä reseptiltä tulevan kesän iltoihin!
Tämän kanssa käy vaikka paistettu kala : )
Mango ja katkaravut, kuulostaa ja näyttää ihan taivaalliselta!
Tuosta tulisi täydellinen lounas töihin. Eli kauppaan !
Tämä oli niin hyvää lämmitettynäkin : ) Ihanaa viikkoa!
Siis saako näitä ihania katkiksia pakastealtaasta nykyään, oi autuutta! Singahdan samantein kauppaan. 😀
Saa K-Kauppojen pakastehyllyistä! Ihan huipputuote, aina onnistuvat : )
Tiedän mitä meillä syödään tänään… 😉
Ihan jetsulleen lempiruokaa, katkiksia voisin syödä joka päivä. Miten myös herkulliset ja aurinkoiset kuvat <3 Ihanaa viikonloppua Heli <3
Kiitos, sitä samaa & aurinkoa viikonlopulle toivon! Täydellisen täyteläistä ruokaa ilman turvotusta tai ähkyä..; )
Mango on herkullista! Meillä apukylmäkkönä toimiva mies yleensä kuorii ja paloittelee mangon. Hän kuitenkin inhoaa hommaa, kun kivi irtoaa hankalasti hänen mielestään. Hän ostikin New Yorkista takavuosina mangoleikkurin. Itse suosin ihan tavallista veistä kiven irrottelemiseen. Kotona olevan mangon pitäisi olla huomenna parhaimmillaan ja jättiravunpyrstöjä löytyy pakkasesta, ajattelin tehdä niistä jotain aasialaistyppistä salaattia
Se kiven irrottaminen on tosiaan hankalin osa mangon perkaamisessa….Mango sopii niin salaattiinkin, paljon korianteria vaan mukaan!
Namskis, mango kuuluu ehdottomasti lempparimakuihin, vaikka en olekaan koskaan ostanut mangoa itsessään kaupasta. Tuota risottoa täytyy kokeilla hetimmiten, siis mangokaupoille.
Mangot ovat parhaimmillaan juuri nyt! Maistuvat sellaisenaan ja varsinkin aamusmoothiessa raikas kuin mikä, kun lisää minttua mukaan!
Tästä risotosta tuli kyllä lempiruoka!
Ihana resepti ja herkulliset kuvat. Ehdottomasti testattava <3
Tämä oli onnistunut setti, suosittelen testaamaan : )
Kiitos ideasta! Ruokasuunnitelmiin tuli juuri muutos. Kun ajatus vielä vähän jalostuu, mangon ympärille rakentuu illallinen viikonloppuna.
Mangomenu, vau! Siitä muuten saa alkuruoan, pääruoan ja erinomaista myös jälkkäreissä : )