MANGORISOTTO KUNINGASKATKARAVUILLA

by Beachhousekitchen

Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa

Maaliskuussa kannattaa syödä mangoa, se on ihan #parastanyt. Aromikas ja makea mango sopii jälkiruokien lisäksi myös suolaisiin ruokiin – risottoon tai pastaan se tuo extrasti makua ja väriä. Maidoton ja gluteeniton mangorisotto kuningaskatkaravuilla tuo eksoottisia makuja ja tuoksuja keittiöön, siitä olisi aineksia hittiruoaksi ja se sopii erinomaisesti vaikkapa pääsiäisen juhlapöytään!

Unohda puisevat mangot takavuosilta, K-ruokakauppojen hedelmätiskit ovat nyt täynnä syöntikypsiä mangoja! Suomalaiset ovat löytäneet avokadon rinnalle mehukkaan ja monikäyttöisen mangon, sitä on myyty K-ruokakaupoissa tammi-helmikuun aikana 130 % enemmän kiloissa kuin viime vuonna.

Miten mango kuoritaan?

Mangossa on kivi keskellä hedelmää ja hedelmäliha kiinnittynyt aika tiukasti siihen. Jos haluat alla olevan kuperanmuotoisen mangomaton, leikkaa veitsellä mango pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan koskettamatta sisuskiveä. Ruuduta hedelmäliha pienellä veitsellä kuutioiksi kuorta vasten ja käännä palanen kuperaksi. Riivi loput hedelmälihat kiven ympäriltä ja käytä ne vaikka smoothieen.

mango

Miten mangoa säilytetään?

Säilytä mangoja jääkaapin vihanneslokerossa, ihannelämpötila on +9 – +15 astetta. Liian kylmä palelluttaa mangon ja liian lämpimässä kypsät mangot pilaantuvat helposti.

Jos mango ei olekaan kypsä?

Jos mango tuntuu painettaessa kovalta, laita se yhdessä jonkun toisen hedelmän esim. omenan kanssa samaan muovipussiin pariksi päiväksi. Vaikka kaupoista saa syöntikypsiä mangoja, niin niitä kannattaa pitää huoneenlämmössä muutaman päivän, jotta ne ovat parhaimmillaan.

mangorisotto

Intian kansallishedelmä mango rakastaa kookosta ja tämä mukavasti chiliä sisältävä risotto vie mielen ja ajatukset kauas aurinkoon. Kookosmaito suurustaa risottoa ja antaa sille lempeää paahteisuutta ja kookoksen makua, eikä parmesaania kaivata. Mereneläviä sisältävään risottoon ei kuulemma kuulu parmesaani, kuulin joskus matkoillani Italiassa.

Jos et ole vielä kokeillut K-kauppojen pakastealtaasta löytyviä, helposti valmistuvia Pirkan kuningaskatkarapuja, niin tämän reseptin myötä saat uusia makuelämyksiä! Paistoin jättiravut kuorellisina (kuvissa visuaalisempi ja kauniimpi), mutta omassa keittiössä suosittelen kuorimaan ja siivoamaan ne ennen paistoa, jotta ovat sitten syöntivalmiita, kun risotto on valmis.

Mangosta valmistuu tämän aterian kylkeen suloisen makea mangolassi tai kahvipöytään ikisuosikki mangojuustokakku.

Mikä on sinun mangobravuurisi tai onko mango tuttu sinulle? Lisää herkullisia mangoreseptejä löydät täältä. Mangoisan muikevaa maaliskuun loppua!

mangorisotto

mangorisotto

Mangorisotto katkaravuilla

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

MANGORISOTTO

1 mango

1 salottisipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

3 dl Pirkka risottoriisiä

1 prk Pirkka Kookosmaitoa (400 ml)

4 dl kasvislientä

1 Pirkka mieto punainen chili

suolaa ja mustapippuria

1 ruukku korianteria

2 limeä

 

KUNINGASKATKARAVUT

300 g Pirkka Kuningaskatkarapuja (raaka pakaste)

Marinadi:

2 rkl limetinmehua

2 rkl öljyä

2 valkosipulinkynttä

2 rkl korianteria tai persiljaa hienonnettuna

1/2 tl suolaa

1/2 tl Sambal Oelek -chilitahnaa

ripaus mustapippuria

Ohje:

Käsittele ja marinoi ensi kuningaskatkaravut

  1. Sulata kuningaskatkaravut runsaassa kylmässä vedessä 15 minuutin ajan. Pyöräytä ravun pää irti. Leikkaa sulaneen katkaravun kuori keskeltä halki saksilla ja poista musta suoli. Leikkaa myös jalat pois. Voit myös poistaa kuoren kokonaan. Jätä halutessasi pyrstö kiinni rapuun. Valuta katkaravut kuiviksi talouspaperin päällä.
  2. Valmista marinadi: sekoita ainekset kulhossa, lisää ravut.
  3. Marinoi kuningaskatkarapuja mausteöljyssä vähintään puolisen tuntia (itse annoin maustua yön yli).
  4. Valuta ravut ja paista ne pannulla kuumassa öljyssä noin 1 minuutti/puoli. Kuoritut katkaravut kypsyvät kuorellisia nopeammin. Huom! Jos kypsennät kuningasravut kokonaisina, poista pää, suoli ja kuori ennen syömistä.

Risoton valmistus

  1. Pese mango, halkaise ja viipaloi pieniksi kuutioiksi.
  2. Keitä kasvisliemi kattilassa: 4 dl vettä + 1 rkl kasvisfondia.
  3. Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä parin minuutin ajan.
  4. Lisää risottoriisi ja pyöräytä sipulien kanssa sekaisin, anna riisin kuullottua hetki.
  5. Lisää kasvislientä 2 dl ja anna poreilla keskilämmöllä.
  6. Lisää kookosmaito ja pieneksi pilkottu chili.
  7. Anna kypsyä n. 12 minuutin ajan.
  8. Lisää loppu kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  9. Jos risotto on liian jämäkkää, lisää kasvislientä.
  10. Lisää mangokuutiot ja pilkottu korianteri. Mausta limellä.
  11. Tarjoile kuningasrapujen kanssa.

mangorisotto

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

17 Kommenttia

Sofia 28/03/2017 - 14:16

Wow, tämähän vaikuttaa täydelliseltä reseptiltä tulevan kesän iltoihin!

Vastaa
Beachhousekitchen 30/03/2017 - 19:53

Tämän kanssa käy vaikka paistettu kala : )

Vastaa
Souliina 24/03/2017 - 15:29

Mango ja katkaravut, kuulostaa ja näyttää ihan taivaalliselta!
Tuosta tulisi täydellinen lounas töihin. Eli kauppaan !

Vastaa
Beachhousekitchen 28/03/2017 - 09:26

Tämä oli niin hyvää lämmitettynäkin : ) Ihanaa viikkoa!

Vastaa
riitta 24/03/2017 - 09:45

Siis saako näitä ihania katkiksia pakastealtaasta nykyään, oi autuutta! Singahdan samantein kauppaan. 😀

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2017 - 10:49

Saa K-Kauppojen pakastehyllyistä! Ihan huipputuote, aina onnistuvat : )

Vastaa
riitta 24/03/2017 - 14:48

Tiedän mitä meillä syödään tänään… 😉

Vastaa
Tiia K 24/03/2017 - 08:13

Ihan jetsulleen lempiruokaa, katkiksia voisin syödä joka päivä. Miten myös herkulliset ja aurinkoiset kuvat <3 Ihanaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2017 - 10:55

Kiitos, sitä samaa & aurinkoa viikonlopulle toivon! Täydellisen täyteläistä ruokaa ilman turvotusta tai ähkyä..; )

Vastaa
Lumo 23/03/2017 - 09:54

Mango on herkullista! Meillä apukylmäkkönä toimiva mies yleensä kuorii ja paloittelee mangon. Hän kuitenkin inhoaa hommaa, kun kivi irtoaa hankalasti hänen mielestään. Hän ostikin New Yorkista takavuosina mangoleikkurin. Itse suosin ihan tavallista veistä kiven irrottelemiseen. Kotona olevan mangon pitäisi olla huomenna parhaimmillaan ja jättiravunpyrstöjä löytyy pakkasesta, ajattelin tehdä niistä jotain aasialaistyppistä salaattia

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2017 - 10:56

Se kiven irrottaminen on tosiaan hankalin osa mangon perkaamisessa….Mango sopii niin salaattiinkin, paljon korianteria vaan mukaan!

Vastaa
Tuija 23/03/2017 - 09:46

Namskis, mango kuuluu ehdottomasti lempparimakuihin, vaikka en olekaan koskaan ostanut mangoa itsessään kaupasta. Tuota risottoa täytyy kokeilla hetimmiten, siis mangokaupoille.

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2017 - 11:11

Mangot ovat parhaimmillaan juuri nyt! Maistuvat sellaisenaan ja varsinkin aamusmoothiessa raikas kuin mikä, kun lisää minttua mukaan!
Tästä risotosta tuli kyllä lempiruoka!

Vastaa
Tiina Varjus 23/03/2017 - 09:43

Ihana resepti ja herkulliset kuvat. Ehdottomasti testattava <3

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2017 - 11:12

Tämä oli onnistunut setti, suosittelen testaamaan : )

Vastaa
Viikonloppukokki 23/03/2017 - 09:06

Kiitos ideasta! Ruokasuunnitelmiin tuli juuri muutos. Kun ajatus vielä vähän jalostuu, mangon ympärille rakentuu illallinen viikonloppuna.

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2017 - 11:12

Mangomenu, vau! Siitä muuten saa alkuruoan, pääruoan ja erinomaista myös jälkkäreissä : )

Vastaa

Kommentoi