Keskiviikko on kyllä viikon parhaita päiviä, eikös? Loppuviikkoon kannattaa laskeutua täyteläisen, mantelijauhoilla maustetun kasarin voimin! Kasariin voi käyttää haluamiansa mereneläviä. Tällä kertaa tyhjensin siihen pakastimen perälle jääneen puolikkaan jättikatkarapupussin, mutta siihen sopivat mainiosti myös pienet katkaravut. Lisukkeeksi voi keittää riisiä, valmistaa pitaleipiä (ohje tässä) tai syödä sellaisenaan. Tämä on niitä ruokia, joihin helposti jää koukkuun ja tätä kastikepohjaa voi valmistaa myös kanalle tai kotijuustolle!
MANTELINEN KATKARAPUKASARI
kahdelle, gluteeniton
250 g jättikatkarapuja tai tavallisia katkarapuja
öljyä paistamiseen
1 iso salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl juustokuminaa
puolikas chili
rasia kirsikkatomaatteja
3 dl kanalientä
2 dl mantelijauhetta
120 g smetanaa
puolen limen mehu
korianteria ja kevätsipulia
mantelilastuja tai mantelirouhetta
Silppua sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä, pilko tomaatit ja lisää pannulle juustokuminan kanssa. Anna hautua pari minuuttia. Jos haluat kastikkeesta silkkisen pehmeän, siirrä sipuli-tomaattiseos eri kulhoon yhdessä kanaliemen kanssa ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi (muuten anna hautua liedellä). Siirrä takaisin pannuun ja lisää mantelijauho. Kun jauho on liuennut, niin lisää smetana ja limen mehu. Anna hautua 10 minuuttia ja kypsennä lopuksi valitsemasi katkaravut kypsiksi. Lohko valmiille annoksille kevätsipulia, korianteria ja mantelirouhetta tai -lastuja. Tarjoa keitetyn riisin ja pitaleipien kanssa.
With ♥ from beach house kitchen
4 Kommenttia
Oi miten hyvältä tämäkin kuulostaa! Tein perjantaina sitä quinoa-paellaa, kiitos reseptistä, tosi hyvää!!
Kiva että tykkäsit! Mantelikastiketta aion kokeilla lohen kanssa ensi viikonloppuna, sillä vieraina silloin mereneläväisallergisia…toivottavasti mätsää maut…; )
Tämä sun blogisi on aivan ihana! Kauniit kuvat, kivat ohjeet. Taidan alkaa käydä täällä useamminkin.
Kiitos kauniista kommentistasi! Tilaa päivitykset sähköpostiisi tai käy tykkäämässä facebook-sivustosta https://www.facebook.com/beachhousekitchen?ref=hl, niin saat tiedon uusista päivityksistä. Mukavaa viikonlopun odotusta!