Mantelinen katkarapukasari

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

Keskiviikko on kyllä viikon parhaita päiviä, eikös? Loppuviikkoon kannattaa laskeutua täyteläisen, mantelijauhoilla maustetun kasarin voimin! Kasariin voi käyttää haluamiansa mereneläviä. Tällä kertaa tyhjensin siihen pakastimen perälle jääneen puolikkaan jättikatkarapupussin, mutta siihen sopivat mainiosti myös pienet katkaravut. Lisukkeeksi voi keittää riisiä, valmistaa pitaleipiä (ohje tässä) tai syödä sellaisenaan. Tämä on niitä ruokia, joihin helposti jää koukkuun ja tätä kastikepohjaa voi valmistaa myös kanalle tai kotijuustolle!

MANTELINEN KATKARAPUKASARI

kahdelle, gluteeniton

250 g jättikatkarapuja tai tavallisia katkarapuja

öljyä paistamiseen

1 iso salottisipuli

2 valkosipulinkynttä

1/2 tl juustokuminaa

puolikas chili

rasia kirsikkatomaatteja

3 dl kanalientä

2 dl mantelijauhetta

120 g smetanaa

puolen limen mehu

korianteria ja kevätsipulia

mantelilastuja tai mantelirouhetta

Silppua sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä, pilko tomaatit ja lisää pannulle juustokuminan kanssa. Anna hautua pari minuuttia. Jos haluat kastikkeesta silkkisen pehmeän, siirrä sipuli-tomaattiseos eri kulhoon yhdessä kanaliemen kanssa ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi (muuten anna hautua liedellä). Siirrä takaisin pannuun ja lisää mantelijauho. Kun jauho on liuennut, niin lisää smetana ja limen mehu. Anna hautua 10 minuuttia ja kypsennä lopuksi valitsemasi katkaravut kypsiksi. Lohko valmiille annoksille kevätsipulia, korianteria ja mantelirouhetta tai -lastuja. Tarjoa keitetyn riisin ja pitaleipien kanssa.

Mantelinen katkarapukasari

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Hanna 01/03/2015 - 17:28

Oi miten hyvältä tämäkin kuulostaa! Tein perjantaina sitä quinoa-paellaa, kiitos reseptistä, tosi hyvää!!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 01/03/2015 - 19:29

Kiva että tykkäsit! Mantelikastiketta aion kokeilla lohen kanssa ensi viikonloppuna, sillä vieraina silloin mereneläväisallergisia…toivottavasti mätsää maut…; )

Vastaa
Sofia 26/02/2015 - 10:58

Tämä sun blogisi on aivan ihana! Kauniit kuvat, kivat ohjeet. Taidan alkaa käydä täällä useamminkin.

Vastaa
Heli/beachhousekitchen 27/02/2015 - 11:17

Kiitos kauniista kommentistasi! Tilaa päivitykset sähköpostiisi tai käy tykkäämässä facebook-sivustosta https://www.facebook.com/beachhousekitchen?ref=hl, niin saat tiedon uusista päivityksistä. Mukavaa viikonlopun odotusta!

Vastaa

Kommentoi