Merenelävillä täytetty ananaksen puolikas

by Beachhousekitchen

Meillä kävi vieraana heinäkuun alussa erittäin määrätietoinen nuori neiti 8-v, joka toivoi saavansa ruuaksi jotakin jättikatkaravuista. Oli kuulemma viime kerralla tykännyt niin kovasti tekemistämme grillatuista ravuista, että tahtoi niitä myös nyt! Neitin herkkua on myös ananas, josta ideoin tarjoilukulhon. Ei ole kuitenkaan oma ideani, joskus Thaimaan matkalla olin törmännyt tällaiseen hauskaan juttuun! Sisällyksestä leikkasin lohkoja, jotka myös grillasimme mukaan tähän herkkuveneeseen.

MERENELÄVÄT ANANAKSEN KUORESSA

kampasimpukoita
jättikatkarapuja

vesimelonia
kokonainen tuore ananas

suolaa

öljyä

 1 valkosipulin kynsi

Kastike:
pieneksi kuutioitua shalottisipulia, chiliä, korianteria, minttua
1/2 dl öljyä, ripaus suolaa

1. Sulata merenelävät pakkauksen ohjeiden mukaan. Käytimme itse Rainbow’n minikokoisia kampasimpukoita ja Pirkan kypsentämättömiä kuorittuja jättikatkarapuja. Nämä olemme havainneet parhaimmiksi lähikaupasta saataviksi pakastetuiksi mereneläviksi.

2. Marinoi merenelävät suolalla, pippurilla, öljyllä ja murskatulla valkosipulin kynnellä. Anna levätä jääkaapissa 1/2-1 tuntia.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Jos joku ainesosa ei miellytä, niin toki sen voi jättää pois. Kastikkeen tarkoitus ei ole tukahduttaa grillattujen merenelävien muhkeita makuja, joten jätetään se siis sivuosaan!

4. Puolita ananas, koverra sisusosa pois ja pilko ananasliha palasiksi. Tee sama vesimelonille.

5. Valmistele grilli ja grillaa nopeasti ravut, kampasimpukat ja ananas. Jos haluat grillata myös vesimelonin, go ahead. Voit käyttää sen sellaisenaankin seafood-salaattiin väriä tuomaan.

6. Kokoa ananasvene: alle vesimeloni ja ananaskuutiot, päälle ravut ja kampasimpukat. Valuta kastike koko komeuden päälle tai vaihtoehtoisesti kukin itse annostelee sen omaan annokseensa.

Taivaallisen hyvää! En tiedä himoitsivat silmäni vai vatsani tätä herkkua enemmän, mutta parhaisiin suihin se meni tällä kertaa!

Täytetty ananas_valmis

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi