Surf and Turf on varsinkin Australiassa ja Yhdysvalloissa tunnettu ruokalaji, joka yhdistää lihan ja merenelävät. Äkkiseltään voi kuulostaa hieman hurjalta, mutta kombinaatio toimii ja varsinkin jos rakastat nuudeleita, tämä on mainio ja täyttävä ruoka esimerkiksi loppukesän pihajuhliin ja rapukekkereille.
Elokuu on ollut tähän saakka mitä hienoin kesäkuukausi, vihdoinkin lämmintä ja illallisia terassilla. Hämärän laskeutuessa on ollut aika sytyttää pihavalot ja nauttia tunnelmasta! Beach house kitchenin pihavalaistus on toteutettu yhdessä Airamin kanssa ja pihan parhaiden paikkojen korostamiseen on käytetty Easy Connect -mini- ja mediumvalosarjan käteviä spotteja sekä kivisarjan spottivalaisimia ja valkoista valopalloa.
SURF ‘N’ TURF RIISINUUDELIT
300 g rotukarjan ulkofileetä
(2 valkuaista, 2 rkl maissijauhoja, 1 tl suolaa)
n. 200-250 g kypsentämättömiä tiikeri- tai jättikatkarapuja
1 pieni chili
valkosipulinkynsi
suolaa
2 rkl öljyä
225 g Mama Instant -riisinuudeleita
2 tomaattia
1 nippu kevätsipulia tai tuoretta punasipulia
2 keltuaisen ohut munakas (lisää ripaus suolaa ja sokeria)
1 dl cashewpähkinöitä
puntti korianteria
1 lime
salaattia
Kastike:
1 punainen chili
2 rkl öljyä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl Ketjap manis -makeaa soijakastiketta
1 rkl limen mehua
1 tl palmu- tai ruokosokeria
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen
Siivuta ulkofilee parin millin paksuisiksi siivuiksi. Erottele valkuaiset keltuaisista, vatkaa ne sekaisin maissijauhojen ja suolan kanssa. Liota lihasiivuja valkuaisseoksessa ainakin 4 tunnin ajan. Säästä keltuaiset munakkaaseen.
Sulata ravut, kuivaa ja mausta suolalla, valkosipulilla, chilillä ja lorauksella öljyä.
Valmistele nuudelit: laita ne suureen kulhoon ja lisää kiehuvaa vettä niin että peittyvät. Anna hautua 2 minuuttia, huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä ja valuta liika vesi pois. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja sekoita nuudeleiden sekaan.
Paista keltuaisista ohut munakaslevy, leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
Paista lihat ja tiikeriravut nopeasti pannulla tai grillissä. Kaada nuudelit pannulle, lisää pieneksi kuutioidut tomaatit ja sipuli.
Kaada nuudelit salaattipedin päälle, mausta ja koristele korianterilla, limelohkoilla ja paahdetuilla cashewpähkinöillä. Bon appetit! Kuvassa alla merihenkistä tunnelmaa luo Airamin Mussla-valosarjan paristokäyttöinen simpukkavalosarja.
With ♥ from beach house kitchen
3 Kommenttia
[…] Pihaprojekti OSA 4 […]
Voi miten tunnelmallinen tuo teidän takapihan onkaan. Täytyy kyllä sanoa, että annos on taas todella herkullisen näköinen.
Kiitos : ) Ja onneksi se kesä vihdoin alkoi, meinasi tulla jo itku kun ei päässyt aiemmin takapihasta nauttimaan! Riisinuudelit, niin herkkua! Ei haittaa arki kun tällaista popsii..: )