SURF’N’TURF PALSTERNAKKARISOTTO PEKONILLA

by Beachhousekitchen
14 Kommenttia

Ruokarakastaja tässä MORO! Ei ole tainnut jäädä epäselväksi, että rakastan myös risottoja! Enkä ymmärrä, miksi niistä on annettu kuva, että valmistaminen vaatisi jotakin yliluonnollisia taitoja? Tämä surf’n’turf palsternakkarisotto kuningasravuilla ja pekonilla (vaikka onkin melkoinen nimihirviö) valmistuu lähes puolessa tunnissa. Itse olen samalla tyylillä ja ohjeella valmistanut jo vuosien ajan risottoni ja kun muutama kriittinen kohta on selätetty, niin tuo Italian ruokajumalten lahja meille kotikulinaristeille valmistuu kuin itsestään!

palsternakkarisotto

On myönnettävä, että kerran se epäonnistui. Silloin kuullotin riisejä himpun liian kauan ja pinta ei imenyt nestettä tunninkaan haudutuksen jälkeen, eli koviksi jäivät. Näin onnistut: nopea kuullotus max. 2 minuuttia ja sitten hellan lämpö keskitasolle, jotta vain hienoinen poreilu pannulla. Paras riisilaatu on italialainen arborio ja risotto valmistuu n. 15-18 minuutissa. Parasta juuri valmistuessa, eli lautaset esille jo ennen kuin aloitat!

Palsternakka oli oikeastaan kiva maku- ja kasvislisä risottoon ja kukapa ei muhkeista ravuista pitäisi! Itse käytin Pirkan kuningasrapuja (erittäin iso peukku, löytyy pakastealtaasta), sopivat toki muutkin rapuvalmisteet oman kaupan tarjonnan mukaan.

palsternakkarisotto

Tykkään itse semmoisesta kermaisen pehmeästä ja valuvasta, muttei liian vetisestä risotosta. Ei se jämäkämpikään versio huonoa ole, onhan tämä risottofani kolmekin päivää lämmittänyt samasta padasta jo hieman sticky risotoksi muuttunutta puuroa. Ei saa liian al dentekään olla. Varmasti elämäni painajaismaisimpiin ravintolareissuihin liittyi juuri erittäin raaka riisi risotossa. Juu, ja minut leimattiin ties miksi juntiksi, kun siitä mainitsin tässä fine dining ravintolassa. Al dente plus on omaan makuuni sopiva, mutta kaikki tietysti makuasioita. Tässä ainakin yksi herkullinen ohje. Voisipa isä ilahtua, jos saisi isänpäivän brunssilla tätä pekonilla ja jättiravuilla eskorteerattua herkkuruokaa! Isä tai rakas puoliso voisi tykätä myös hummeririsotosta ja parmesaanikuhasta ♥ Nappaa reseptit talteen!

palsternakkarisotto

palsternakkarisotto

Risotto

Ruokarakastaja tässä MORO! Ei ole tainnut jäädä epäselväksi, että rakastan myös risottoja! Enkä ymmärrä, miksi niistä on annettu kuva, että valmistaminen vaatisi jotakin yliluonnollisia… Mereneläviä SURF’N’TURF PALSTERNAKKARISOTTO PEKONILLA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

(3-4 annosta)

1 pkt pekonia (150-170g)

300 g kuningasrapuja (esim. Pirkka pakaste) tai muita jättikatkarapuja

2 palsternakkaa

1 sipuli

2 rkl voita ja öljyä

3 dl risottoriisiä

8-9 dl vettä

2 rkl kasvisfondia

ruokalusikallinen voita

1 - 1 1/2 dl parmesaania

persiljaa mustapippuria

Ohje:

Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta ja paista ne ohjeen mukaan. Levitä pekonit uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Voit veitsellä pilkkoa osan muruksi ja jättää muutaman ison pekonisiivun koristeeksi. Valmistele risotto: Kiehauta vesi ja fondi valmiiksi. Kuori ja raasta palsternakat. Kuullota sipuli ja palsternakkaraaste voin ja öljyn seoksessa. Lisää riisi ja kuullota parin minuutin ajan. Ala lisäämään riisin sekaan kasvislientä kauha kerrallaan, pidä liesi miedolla lämmöllä. Lisää loppuvaiheessa (n. 16 minuutin kohdalla) voi ja parmesaani. Mausta mustapippurilla ja persiljalla. Voit lisätä pekonimurut risottoon tässä vaiheessa. Ravut voi tarjoilla erillään tai sekoittaa ne risoton sekaan. Tarjoa heti.

palsternakkarisotto

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

14 Kommenttia

52weeksofdeliciousness 04/11/2016 - 19:53

Ooooh! upeat kuvat! ja varmasti todella herkullinen ateria 🙂 meillä on nyt löydetty palsternakka pitkästä aikaa kun tuo pikkumies tykkää siitä niin kovin, niin ollaan me aikuisetkin taas päästy palsternakan makuun.

Vastaa
Beachhousekitchen 05/11/2016 - 19:26

Kiitos, oli aika herkkua. Meillä myös pikkuinen tykkää palsternakasta, siitä tehtyä muusiakin!

Vastaa
52weeksofdeliciousness 06/11/2016 - 15:19

Kiva idea muuten tuo muusi!

Vastaa
Beachhousekitchen 06/11/2016 - 18:18

Se maistuu itsellekin : )

Vastaa
Kimmo Ollila 04/11/2016 - 14:18

Hyvän näköistä! Itsellä myös risottoa luvassa, mutta minttuversio lampaan seuraksi 😉

Vastaa
Beachhousekitchen 04/11/2016 - 17:46

Minttuversio kuulostaa hyvältä : )

Vastaa
sari 04/11/2016 - 11:19

Oi oi, mä rakastan risottoja ja tämä näyttää niin herkulliselta, vie varmasti kielen mennessään, täytyypä tehdä itsekin. Hyviä pyhiä <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/11/2016 - 17:51

Kiitos : ) Olen kanssa niin henkeen ja vereen risottofani, menee pääruokanakin!

Vastaa
Tiia K 04/11/2016 - 10:52

Varmasti on hyvää ja enpä ole koskaan käyttänyt palsternakkaa varmaan missään. Ooh noi katkikset! <3 Kivaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/11/2016 - 17:52

Kiitos! Katkikset olivat huippuja nekin : ) Itsekin opetellut vasta käyttämään palsternakkaa ja siitähän saa vaikka mitä!

Vastaa
Lumo 04/11/2016 - 09:14

Palsternakka on ihanaa, risottoon en ole keksinyt sitä laittaakaan. Kiitos vinkistä.

Vastaa
Beachhousekitchen 04/11/2016 - 17:56

Kävi loistavasti risottoon, onhan se aika miedonmakuinen : )

Vastaa
tyynenkaa 04/11/2016 - 08:58

Nyt on tehnyt risottoa jo pidemmän aikaa mieli ja tämä oli kyllä lopullinen niitti 😀 Ihan pakko tehdä nyt viikonloppuna. Palsternakka muuten sopii tosiaan valtavan hienosti risottoon. Kiitos vinkistä <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/11/2016 - 17:59

Risottoa tehdään meillä parin viikon välein, siihen oikein tulee himo : )

Vastaa

Kommentoi