Silloin 2000-luvulla karpattiin, minäkin, myönnän. Nyt puhutaan vähähiilihydraattisesta tai ketogeenisestä ruokavaliosta. Kun rakastaa leipää ja pastaa, on niiden suhteen solmittava jonkinlainen sopuliitto. Jos voisin, eläisin hiilihydraateilla. Pastaa, vehnäistä tuoretta leipää ja pullia, niitä napsisin joka päivä, elleivät ne kerääntyisi lantiolle. Siksi onkin esimerkiksi viikolla skarpattava ja vedettävä päiviä ilman turvottavia viljoja, jotta saa sitten löysäillä viikonloppuna.
Kun tiedossa on pari kirjoituspäivää kotitoimistolla, teen kerralla näiden päivien ruoat ja yksi suosikkini on kana-avokadotoastit! Toastin muotoisina, mutta ilman leipää. Kun viikonloppuna on nautittu vaikkapa tuoreita itsetehtyjä sämpylöitä tai patonkia, niin alkuviikosta palataan “ruotuun”. Paistettu kananmuna aamupalaksi ja lounaalle näitä toasteja, joilla pysyy nälkä poissa monta tuntia. Näillä mennään taas alkuviikko!
Harrastatko sinä “ryhtiliikkeitä” viikonlopun jälkeen?


Ainesosat:
4 kpl broilerin ohutleikkeitä
1 tl paprikaa, suolaa ja mustapippuria
tilkka öljyä
2 avokadoa
loraus limenmehua
kotijuustoa tai halloumia
öljyä paistamiseen
yrttejä esim. korianteria ja salaattia
seesaminsiemeniä
mustapippuria ja chilirouhetta
Ohje:
- Sekoita mausteet teelusikalliseen öljyä ja sudi öljymausteseos ohutleikkeiden pintaan.
- Laita leikkeet leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Puolita avokadot ja koverra hedelmäliha ulos, siivuta puolikkaat. Pirskottele päälle limenmehua ja suolaa kevyesti.
- Leikkaa kotijuustosta tai halloumista ohuita siivuja ja paista niihin pinta paistinpannulla.
- Kokoa toastit ja viimeistele tuorein yrtein ja seesaminsiemenillä. Rouhaise päälle vielä mustapippuria ja chilirouhetta.



8 Kommenttia
Herkullinen yhdistelmä.
Minullahan on jo vuosikausia ollut ne kaksi 500 kcal “ryhtiliikepäivää” eli pätkäpaastopäivää viikossa. Etenkin jos oikein kunnolla herkutellut viikonloppuna, maanantain paastopäivää jo oiken kaipaa!
Sinulla on kyllä toimiva ryhtiliikepäiväprojekti ollut jo useamman vuoden, ehkä pitää käydä lukemassa postauksiasi ja inspiroitua itsekin!
Harrastan. Nämä olis just niinkuin mun leipiä. Välillä syön niin paljon leipää, että sitä pitää hiukan vältellä (esim. kahden palan sääntö). <3
Leipä olisi niin ihanaa, voisin elää pelkästään sillä, hih!
Kamalan paljon pitää tehdä ryhtiliikkeitä nykyään – ikä tekee tehtävänsä – pah!!!
Ikäpä juuri ja hidastunut aineenvaihdunta. Eihän siitä ollut kuin reilut parikymmentä vuotta kun sai kuulla jatkuvasti olevansa liian laiha ja että kylkiluut törröttävät!
Olen ihan totaalisen ihastunut nyt avokadoihin ja tämä resepti saa kyllä kuolan valumaan suupielistä. Ei kovin naisellinen reaktio, mutta niin vaan kävi. Olen tässä yrittänyt päivän toisen ison aterian korvata salaatilla, viime viikolla onnistuin hyvin, saa nähdä miten käy nyt alkavalla viikolla. Olen taas suunnitellut ensi viikonlopuksi reissua Karkkilaan ja sehän tietää ihan mahdotonta herkuttelua 🙂
Ihanaa iltaa sinulle Heli <3
Toivottavasti teillä oli herkullinen reissu <3 Avokadosta en minäkään aiemmin niin tykännyt, mutta suolalla, sitruunamehulla ja mustapippurilla maustamalla aivan huippuhyvää!