Rakastan risottoja ja niitä reseptejä blogista löytyy monta! Kauratuotteiden nousuhuumassa halusin testata kuinka kaurajyvät toimivat risoton “riisinä” ja miten kaurakerma saostaisi massan ilman parmesaania. Kaupan hyllyiltä löytyy nykyään laaja valikoima mm. kaurahelmiä ja -jyviä, tähän ruokaan valikoitui runsaskuituinen Myllärin kaurasta tehty ateriajyvä.
Mikä olikaan lopputulema? Himottavan herkullista arkiruokaa parissa kymmenessä minuutissa, ilman lihaa ja nälkä kyllä pysyy loitolla. Tässä siis lempeän maukas kaurarisotto halloumilla ja kasviksilla, joita edelliseltä aterialta jäi. Täysin maidottoman ja vegaanin lopputuloksen saat käyttämällä halloumijuuston sijaan kasvipohjaista ruanlaittotuotetta kuten tofua tai kaurapalaa.


Ainesosat:
3 dl kaurajyviä (esim. Myllärin ateriajyvä Kaura)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
4-5 dl kasvislientä
2,5 dl kaurakermaa (esim. Kaslink Kauraruoka)
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa ja mustapippuria
yrttejä kuten timjamia, minttua tai persiljaa
LISÄKSI
halloumijuustoa
2 dl keitettyä porkkanaa
1 raitajuuri
öljyä paistamiseen
seesaminsiemeniä
salaattia ja tuoreita viikunoita
Ohje:
- Silppua sipuli ja raasta valkosipulinkynnet, kuullota niitä miedolla lämmöllä hetki.
- Lisää kaurajyvät, sekoittele minuutin ajan.
- Lisää puolet kasvisnesteestä ja anna porista miedolla lämmöllä kannen alla kunnes neste on imeytynyt.
- Lisää loput kasvisnesteestä ja anna imeytyä.
- Lisää kaurakerma ja mausteet, anna kypsentyä miedolla lämmöllä. Testaa jyvien kypsyys (kypsymisaika n. 20 min.). Lisää kasvislientä, jos haluat risoton jäävän löysähköksi. Tarkista suola.
- Paista pannulla viipaloitu halloumijuusto sekä jo valmiiksi keitetyt porkkanat. Ripottele porkkanoiden päälle seesaminsiemeniä.
- Leikkaa raitajuuri juustohöylällä ohuiksi siivuiksi ja kuullota hetki pannulla öljyssä.
- Kokoa annokset ja mausta tuoreilla yrteillä. Viimeistele mustapippurilla.

7 Kommenttia
Herkullista “pikaruokaa”. Kaurarisottoa pitääkin kokeilla
Mikä voisikaan olla syksyyn kotoisampaa ja lämpimämpää ruokaa, kuin risotto❤️Aah mikä herkku😋
Ihanaa uutta viikkoa Heli❤️
Kiitos <3 Risotto on kyllä just napakymppiosuvan sopivaa & lohtuista ruokaa syksyyn!
Tämä kuulostaa nyt taas niin herkulliselta, että on pakko kokeilla. Valkosipulin yhdistäminen kauran makuun pitää kokea 🙂 Kaikki mikä on nopeaa ja maukasta, sopii munkin keittiöön 🙂
Oli kyllä niin herkullinen ja lempeän maukas yhdistelmä!
Voi vitsit, taas opin jotain uutta. En tiennyt, että kaurajyvistä voi tehdä risottoa! Pitäisi muutenkin parantaa noita risoton laittotaitoja 🙂
Herkullista uutta viikkoa sinulle Heli <3
Kyllä! Tokihan joissakin hyvissä, joita ei ole käsitelty, on pidempi kypsymisaika, mutta tulee yhtä hyvää kuin risottoriisistä!